Fredericke Bertolai – Realtime Manager Bij A.S.R

mathijs.jongsma
8 november 2023
 | Leestijd:

Fredericke rijdt twee keer in de week van Zeeland naar Utrecht om een geweldig team aan te sturen binnen A.S.R. Dat doet ze met veel liefde en tijdens de autorit een luisterboek aanzetten, dan vliegt de tijd voorbij! Fredericke omschrijft dat de vibe tussen haar en People Manager Esther erg goed is. Fijne gesprekken en haar goede tips kan ik direct toepassen in de praktijk. Daar is Frederick erg dankbaar voor.

Hi Fredericke, zou je jezelf eens kunnen voorstellen?

Ik ben Fredericke, 31 jaar oud en kom uit Yerseke, in Zeeland. Toen ik bij Talent&Pro begon woonde ik in Leiden. Daar ben ik destijds voor mijn studie heen verhuisd en na mijn studie een aantal jaar blijven hangen.

Opgegeven moment kom je op een leeftijd dat je iets meer behoefte hebt aan wat leefruimte en graag een huis zou willen kopen. De huizenmarkt is natuurlijk een lastig verhaal en dan ga je iets om de Randstad heen kijken. Mijn man stelde voor om in de buurt van Zeeland te gaan kijken. Ik keek mijn man aan en vroeg hem; “Weet je het wel zeker? Weet waar je aan begint”. En zo hebben we uiteindelijk een huis gekocht in Goes.

Nu we een huis hebben met een tuin ben ik tuinieren ook leuker gaan vinden. We vinden het leuk om alles uit eigen tuin ook te proberen. We zijn begonnen met courgette, dat begon met één of twee in het begin van het seizoen en later deelden we al onze courgetten aan mensen uit, tot lichte irritatie bij anderen. Ik vind borduren en haken leuk om te doen. Ondertussen heb ik een groot deken van twee bij twee af. Je brengt je hoofd tot rust, maar je bent wel lekker bezig en hebt natuurlijk resultaat.

Hoe ben je bij Talent&Pro terechtgekomen?

Voordat ik bij Talent&Pro begon, heb ik vooral gestudeerd. In totaal 9 jaar. Eerste een bachelor Italiaans gedaan. Daarna nog een bachelor Film en Literatuurwetenschappen en nog een master gedaan in Literatuur. In deze jaren heb ik altijd baantjes gehad in de horeca. Kleine restaurantjes met grote wijnkaarten. Vooral Frans of Italiaans. Corona gaf mij de schop onder m’n kont om uit de horeca te stappen en verder te kijken. Via Instagram zag ik een advertentie van Talent&Pro voorbijkomen en trok het mijn aandacht. Een traineeship had ik zelf ook in gedachten, omdat het ontbrak aan de werkervaring. Ik deed een open sollicitatie, want er waren zoveel kanten waar mijn interesse naar uitging. Na de gesprekken was ik super enthousiast en konden ze mij precies vertellen dat ik het beste de kant van Verzekeringen en Pensioenen op kon gaan.

Wat gaf de doorslaggevende factor?

Het tweede gesprek met Laila staat me nog altijd bij. Ze stelde me allerlei vragen over mijn studie, scriptie en onderzoeksvraag en ik dacht alleen maar; “Dit sluit helemaal niet aan wat past bij Talent&Pro”. Later vertelde Laila dat meerdere mensen hier binnenkomen met een andere studieachtergrond, maar ik wil weten waar iemand energie van krijgt en hoe iemand reageert op bepaalde vragen. Hoe reflecteer je op zaken die je al afgerond hebt.

Hoe is je contact met je People Manager?

Vanaf het begin is Esther mijn People Manager en ik ben heel tevreden met haar. Na mijn tweede jaar kwam Esther naar mij toe en vertelde mij dat ik eventueel van People Manager mocht wisselen en ik zei direct; “Wisselen?” Ben jij gek! Esther gaat heel gestructureerd te werk en ik kan dat soms missen. Ze geeft daarvoor goede tips en deelt dan haar eigen ervaringen met mij. Ik vind het heel fijn om haar op de hoogte te brengen van bepaalde ontwikkelingen en ook om even gezellig bij te kletsen. De vibe is goed.

Tijdens mijn bila met Esther is het ook fijn om de diepte in te gaan. Wat speelt er bij mijn opdracht? Waar loop ik tegenaan? Wat gaat er goed en welke stappen kan ik zelf ondernemen om mezelf te blijven ontwikkelen.

“Ik ben trots hoe ik als persoon gegroeid ben.”

Kan je ons eens meenemen in jouw werkweek?

Mijn werkweek verschilt best wel per week en dat vind ik fijn. Mijn opdracht is op veel vlakken best een uitdagende opdracht. Ik werk nu bij A.S.R als Coördinator van het Frontofficeteam bij Leven. Ik ben verantwoordelijk voor een grote groep. Een grote groep betekent ook veel drukte, veel jonge starters en het is ook een komen en gaan. Starters die beginnen en mensen die snel doorgroeien. De druk is hoog en aardig strakke KPI’s, maar ik houd van een uitdaging! Ik ga twee keer in de week naar kantoor.

Begin van de week probeer ik overzicht en verwachtingen te creëren. Hoeveel belletjes, mailtjes of post kunnen we binnenkrijgen deze week? Ik maak de roosters, ik schrijf de dag start, weekrapportages opstellen, KPI’s bijhouden en overleg met andere coördinatoren.

Ik stap om 05:45 uur in de auto en dan is het zeker twee uur rijden, zonder files. Dan rijd ik voor de file naar kantoor en na de file naar huis. Dan zijn het wel twee lange dagen, maar dat vind ik niet erg. Autorijden vind ik leuk, dat verzacht de pijn. In de auto luister ik veel luisterboeken, dan gaat de tijd een stuk sneller. Mijn abonnement voor de luisterboeken haal ik met deze afstanden er wel uit.

“Ik zou graag willen groeien in de rol als coördinator. Mezelf verder ontwikkelingen in het leidinggeven.”

Wat voor coördinator ben jij Fredericke?

Ik ben heel open en probeer mezelf zo op te stellen dat ik benaderbaar ben voor mensen. Daarentegen verwacht ik ook wel veel. Er kan en mag veel, maar er is ook zeker een grens. Ik probeer me altijd te focussen op wat er wel kan en een goede teamspirit erin te houden.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01