Een traineeship bij Talent&Pro

Een traineeship bij Talent&Pro: ‘Naast je baan werken aan vakkennis en soft skills’

Khalid Toufik
20 oktober 2020
 | Leestijd:

Wessel Oosterman en Annelie Bouwhuis begonnen als trainees bij Talent&Pro, ontwikkelbedrijf in de financiële dienstverlening. “Hoe actiever jij je opstelt, hoe meer je voor elkaar krijgt.”  

Wessel Oosterman (29) had eigenlijk niet zo goed nagedacht over wat hij wilde na zijn studies Psychobiologie en Forensische Wetenschappen. Er waren weinig banen en ook solliciteren ging hem niet zo goed af. “Bij Talent&Pro doen je studies er minder toe. Belangrijk is of jij je wilt ontwikkelen qua kennis en persoonlijkheid.”

Annelie Bouwhuis (27) studeerde hbo-Bedrijfskunde en wilde graag verder studeren, maar niet fulltime. Ze ging naar de inhousedag en aan het eind van de dag was ze aangenomen. “Hier kon ik opleidingen combineren met een fulltime baan.”

Nadenken over je eigen ontwikkeling

Bij Talent&Pro krijg je een ‘ontwikkeltraject’. Dat betekent dat je naast je fulltime baan, een bepaald aantal opleidingen en trainingen doet. Iedere trainee krijgt een persoonlijke coach (People Manager) die met je meedenkt. Annelie: “Mijn People Manager vraagt altijd door en stelt kritische vragen over waarom ik iets wil. Zo moet ik echt over mijn eigen ontwikkeling nadenken.”

Steeds nieuwe dingen leren

Wessel heeft inmiddels twee opdrachten gehad. “Ik hou van nieuwe dingen leren en ik zie het als een vorm van legaal jobhoppen, zonder dat dit raar staat op mijn cv.” Annelie ging net als Wessel aan de slag bij een bank. Na een jaar werd ze geselecteerd voor de fastlane. Een versneld en uitgebreid programma voor een klein groepje getalenteerde trainees. “Iedereen was supergemotiveerd en zo trokken we ons aan elkaar op.”

Oefenen met een trainingsacteur

Niet alleen werk je aan vakinhoudelijke kennis, je ontwikkelt ook je soft skills. Wessel leerde daar het meest van. Hij vond het bijvoorbeeld lastig om nee te zeggen en voet bij stuk te houden. Met een trainingsacteur kon hij dit oefenen.

Annelie kreeg vroeger te horen dat ze te direct was, daarop werd ze juist terughoudend. Nu heeft ze geleerd op een gebalanceerde manier feedback te geven.

Initiatief tonen is belangrijk

Wessel: “Als iets niet lekker loopt moet je zelf aan de bel trekken. Ik vond dat in het begin wel lastig. De persoonlijke begeleiding is nu een van de redenen dat ik hier voorlopig nog wil blijven.” Annelie beaamt dat initiatief nemen belangrijk is. Zij praat bijvoorbeeld met Account Managers over haar ambities, zodat zij er rekening mee kunnen houden. “Hoe actiever jij je opstelt, hoe meer je voor elkaar krijgt.”

Talent&Pro iets voor jou?

Wessel: “T&P is iets voor jou als je nieuwsgierig bent, jezelf wilt ontwikkelen en iets hebt met financiële dienstverlening.” Annelie: “Bij een gewone baan had ik mezelf nooit zo kunnen ontwikkelen. Ik ben van wild enthousiast en tamelijk onzeker uitgegroeid tot een evenwichtig, zelfverzekerd persoon.” Zelfs de overgang naar thuiswerken tijdens corona ging makkelijk, zeg Annelie. “Alles ging direct online, ook de bootcamp-les en het unit-uitje: de online escaperoom.”


Dit interview verscheen eerder bij Qompas Carrierestart.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01