Consultant Dirk-Jan

Dirk-Jan Rosenmuller – CDD Analist bij KPMG

mathijs.jongsma
21 augustus 2023
 | Leestijd:

Dirk-Jan is pas iets langer dan een jaar in dienst bij Talent&Pro, maar is wel de meest ervaren T&P’er bij KPMG. Dirk-Jan is op zijn zachts gezegd een groot dierenliefhebber en hij kijkt nu al uit naar een grotere woning. Een grotere woning zou betekenen; meer huisdieren! Als afgestudeerde historicus besloot Dirk-Jan om vlieguren te maken en kwam zo bij Talent&Pro terecht! 

Wie is Dirk-Jan?

Ik ben Dirk-Jan, 26 jaar en woon samen met mijn vriendin in Rotterdam Zuid. Ik ben een groot fan van dieren. Op dit moment staat de teller op twee. We hebben thuis een vogel en een kat, maar die gaan helaas niet samen. Om ze toch allebei wat vrijheid te geven, hebben we de tussendeur altijd dicht. Wat mij betreft wil ik een hele kinderboerderij thuis. Als we over een paar jaar iets groter gaan wonen, zou ik graag nog een hond erbij nemen. Dieren geven veel gezelligheid en ik vind het verzorgen van de dieren ook superleuk. En als ik nog verder mag dromen, dan zou ik voor een aquarium met kreeftjes gaan.

“De fascinatie voor dieren heb ik al vanaf jongs af aan en is begonnen bij mijn opa”

Verder doe ik nu een poging om iets meer te bewegen. Ik vind sporten niet heel leuk, maar iedereen om me heen zit altijd te vertellen welke sporten hij of zij aan het doen zijn. En dan kom ik aan met; “Ja ik heb weer niks sportiefs gedaan”. Samen met mijn vriendin en wat vrienden zijn we laatst gaan boulderen. Dit hebben we nu best fanatiek opgepakt en vind ik leuk om te doen! Heerlijk zo’n buitenactiviteit. Met mijn lengte en het feit dat ik een stijve hark ben, is een been omhooggooien best een uitdaging.

Hoe ben je bij Talent&Pro terechtgekomen?

Na mijn bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit wilde ik graag doorleren, maar was ook enige twijfel. Om me heen waren veel mensen aan het solliciteren. Zij zeiden dat veel werkgevers werkervaring zoeken. Een mooi papiertje staat leuk, maar ervaring in het vak is ook veel waard. Ik vind dat wel een bizarre eis, dat werkgevers zelfs bij junior posities om werkervaring vragen. Vaak wordt er gepusht om door te leren, maar in werkelijkheid vinden werkgevers vlieguren minstens net zo belangrijk.

Ik besloot om werkervaring op te doen en de vlieguren te maken voor een goede start van mijn carrière. Mijn zoektocht begon en kwam door online research bij Talent&Pro terecht. Veel werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Dat was voor mij één van de punten waar ik enthousiast van werd. Ik ben eerst gaan kijken wat een traineeship precies inhoudt. Het traineeship CDD-analist wekte mijn interesse. Het onderzoek gedeelte vind ik leuk en heb ik al ervaring in, dus ik besloot te solliciteren. Na mijn sollicitatie ging het ontzettend snel. Binnen 1,5 week had ik twee gesprekken gehad en kon ik aansluiten bij de onboarding van Talent&Pro.

In eerste instantie zou ik bij het Performance Center aan de slag gaan en twee dagen voor de onboaring werd een positie bij KPMG voorgesteld. Thuis heb ik mezelf ingelezen over KPMG en leek het mij een interessante organisatie. De volgende dag had ik direct contact met iemand van KPMG en kon ik langskomen voor een gesprek. Ik houd van snel schakelen!

Hoe is het contact met je People Manager?

Fleur Riko is mijn People Manager, ben echt blij met haar! Ons contact is goed. Onze gesprekken gaan over mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn werkdagen en over andere leuke dingen die wij meemaken. We richten altijd op een gesprek van een halfuur, maar vaak zijn we na een uur klaar.

“Handvatten meekrijgen voor in het werkveld, dat is een fijne basis”

Neem ons eens mee in jouw persoonlijke ontwikkeling?

Ik heb mezelf echt leren kennen. Je pakt op wat je wil en dat gaat steeds beter. Vanuit daar breid je je takenpakket steeds verder uit. Je gaat op zoek naar wat jouw limiet is. Het is ook belangrijk om aan te geven wat je niet kan en wat je niet leuk vindt.

Wat ik geleerd heb, is aangeven als iets niet lukt. Vooral aangeven dat je hulp nodig hebt. Om zoiets aan te geven is lastig, maar uiteindelijk schiet je er meer mee op. Binnen iedere organisatie is men bereid om je te helpen. Je kwetsbaar opstellen is ook een hele goede eigenschap op de werkvloer. Uiteindelijk heb ik daarover veel geleerd.

Waar ben je het meest trots op?

Waar ik nu sta! Ik ben nu de oudste T&P’er bij KPMG. Ondertussen komen nieuwe collega’s van Talent&Pro bij KPMG werken en plan ik koffie momentjes met hen in. Zo kunnen zij in hun eerste week even landen. Die rol bevalt mij goed en wil graag mijn ervaringen met hen delen. Je ziet ook dat ze steeds opener worden.

Wat motiveert jou om nog iedere dag naar KPMG te gaan?

Het team! Ik leer iedere dag en zolang ik dat blijf houden, zit ik op de juiste plek. Ik krijg steeds nieuwe opdrachten, mijn takenpakket wordt groter en krijg meer verantwoordelijkheden. Het motiveert mij ook, omdat KPMG wil investeren in zijn werknemers. Genoeg doorgroeimogelijkheden. Uiteindelijk zou ik het tof vinden om binnen KPMG een team te leiden. Een managementtraining volgen zou een optie zijn.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01