Deborah Yaka is consultant Inkoop bij KPMG

Deborah Yaka: Inkoop bij KPMG

Khalid Toufik
26 mei 2023
 | Leestijd:

Deborah Yaka (25) is ruim een half jaar T&P’er, maar al haar hele leven Rotterdammer. Bij haar opdrachtgever KPMG loopt ze nog net niet met opgestroopte mouwen rond. Dat was tijdens haar studie Bedrijfskunde niet anders. Haar werklust kwam ook goed van pas tijdens haar bijbaan bij Coolblue, waar Deborah buiten haar studie-uurtjes veel tijd doorbracht om lekker bij te verdienen. Maar het allerliefst is ze samen met familie of vriendinnen. Want naast een harde werker is Deborah ook wel een levensgenieter. Wat blijkt: Rotterdamse Bourgondiërs maken uitstekende T&P’ers. Deborah vertelt meer over deze gouden combinatie.

Vertel, wat bracht jou naar de Talent&Pro thuisbasis in Utrecht?

Naast mijn studie en bijbaan heb ik voor de start van mijn T&P-carrière ook een afstudeerstage gedaan. Dat deed ik bij een recruitmentbureau dat ook traineeships aanbood. Daar maakte ik kennis met het concept van een traineeship. Na deze stage wist ik: dit wil ik!

Ik ben toen online research gaan doen naar de mogelijkheden. Met in mijn achterhoofd wel een voorkeur voor de bankenwereld. En steeds weer kwam ik uit bij Talent&Pro. Ik koos voor het traineeship CDD Analist.

Het sollicitatieproces verliep hartstikke snel. Het contact was vlot, voor, tussen en na de twee gesprekken die ik heb gehad. Dat snelle schakelen vond ik erg prettig en ook de communicatie was helder en transparant. De eerste indruk was al positief, maar ik ben nog steeds onder de indruk van de fijne sfeer, de mogelijkheid om opleidingen te doen en de aardige collega’s.

 

“De eerste indruk was al positief, maar ik ben nog steeds onder de indruk van de fijne sfeer, de mogelijkheid om opleidingen te doen en de aardige collega’s.”

 

Een van die collega’s is je People Manager. Wat is haar toegevoegde waarde voor jou?

Mijn People Manager begeleidt mij en stelt de juiste vragen. Ik heb echt het gevoel dat zij er voor mij is. In de zes maanden dat ik hier werk heb ik echt het gevoel dat we vriendinnen zijn geworden. We werken samen, maar gaan informeel met elkaar om. Ik hoef maar te appen en ik krijg direct een belletje terug. Alles is bespreekbaar, van weekendplannen tot werkzaamheden. Ik kan met haar bijvoorbeeld heel goed delen wat ik vind van mijn werkzaamheden.

Het traineeship CDD Analist, kun je daar iets meer over vertellen?

Het thema Customer Due Dilligence is compliance-gericht. Als CDD Analist help je organisaties zoals banken inzichtelijk krijgen wie hun klanten zijn en of zij hun geld op legale wijze verdienen en besteden. Daarvoor controleer je onder andere geldstromen vanuit en naar de bank. Als er verdachte transacties zijn, zijn wij de eerste die actie ondernemen.

 

“Momenteel zit ik op opdracht bij KPMG. Dat is natuurlijk een van de ‘Big Four’, dus dat staat lekker op je cv.”

 

Momenteel zit ik op opdracht bij KPMG. Dat is natuurlijk een van de ‘Big Four’, dus dat staat lekker op je cv. Bij KPMG ben ik voornamelijk bezig met supportwerkzaamheden op de afdeling Inkoop. Ik zorg ervoor dat alle processen rondom het inkoopbeleid goed verlopen. Zowel intern als aan de kant van leveranciers. Je bent veel in gesprek met mensen, dus qua communicatie maak ik snel grote stappen.

Wat hoop je te bereiken bij KPMG?

Voor deze opdracht is het mijn doel om alles zo goed mogelijk af te ronden en het team nog beter achter te laten dan hoe ik het aantrof. Dat is voor mij een belangrijk criterium van toegevoegde waarde leveren. Op dit moment geef ik samen met een collega wekelijks systeemtrainingen aan medewerkers. Het overbrengen van kennis vind ik superleuk. Maar ik ben ook bezig met hele werkinstructies schrijven voor mijn opvolgers, zodat er continuïteit is voor de afdeling. Dat werk ligt mij wel.

Ik merk dat alles wat te maken heeft met procesoptimalisatie mijn interesse wekt. Die ontdekking wil ik in samenspraak met mijn People Manager bij de volgende opdracht omzetten in een doel. Zo kan ik bij elke opdracht gericht werken aan vaardigheden en mijn langetermijndoelen steeds scherper stellen.

Je klinkt zeer gemotiveerd en betrokken. Wat vind je het fijnst aan deze opdracht?

Het is fijn dat dat ik veel kan en mag ondernemen. Bij deze opdrachtgever begrijpen ze de T&P-filosofie. Het is jouw ontwikkeling, dus jij bent degene die het voor elkaar moet krijgen. Zie je een kans, pak ‘em dan. Die ruimte en vrijheid is er. Mijn betrokkenheid komt ook vanuit de trots om binnen KPMG te kunnen werken met een hoop superleuke collega’s. Het is een prachtig bedrijf met een goede naam. Ik waardeer de kans om hier in de keuken te kunnen kijken enorm.

What’s next voor Deborah?

Over een jaar zit ik nog steeds bij KPMG als het aan mij ligt. Wel op een andere afdeling. Dat switchen blijft de beste manier om snel meer kennis op te doen en me te ontwikkelen. Op de lange termijn wil ik binnen de bancaire sector actief blijven. Wellicht in de rol van manager. Het lijkt me geweldig om een team te leiden, mensen te motiveren en enthousiasmeren en hen te helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01