De Unit Pitch Marloes

De Unit Pitch: Chef Verzekeringen Marloes Triemstra vertelt

Lennart Helder
6 oktober 2021
 | Leestijd:

In de Unit Pitch komen de Unit Managers van Talent&Pro aan het woord. Met 7 unieke business units, elk met zijn eigen unieke kenmerken en kwaliteiten, valt er voor starters genoeg te kiezen. Ga er maar eens aan staan! Om sollicitanten bij hun keuze te helpen, vragen we een Unit Manager om hun eigen unit te pitchen”. Vandaag: Marloes Triemstra, de T&Per die met kennis en ervaring in verzekeringen de unit Schade, Zorg & Inkomen aanstuurt.

  • Hoi Marloes! Wat vind jij zo mooi aan jouw unit, Schade, Zorg & Inkomen?

Voor mij was het een heel bewuste stap om 7 jaar geleden als Accountmanager binnen de verzekeringsunit van T&P te starten. De verzekeringswereld kende ik al goed uit mijn tijd als eventmanager, en vind ik heel interessant omdat er altijd veel ontwikkelingen zijn die zorgen voor grote behoefte aan goede mensen en innovatie. Daarnaast geniet ik enorm van de buitendienst en het contact met klanten: that’s where the magic happens. Daar heb ik destijds bewust naar gezocht, en dit heb ik helemaal gevonden binnen T&P.

Deze unit zit precies op het snijvlak van mens en resultaat: in het verzekeringsvak kun je écht voor iemand van betekenis zijn. Daarnaast hebben verzekeringen veel raakvlak met het leven van elke dag. Van de inboedelverzekering op het huis waarin je ’s ochtends opstaat, tot de autoverzekering terwijl je onderweg naar kantoor bent, tot je zorgverzekering bij een tandartsafspraak. Verzekeren komt overal bij kijken.

”Deze unit zit precies op het snijvlak van mens en resultaat: in het verzekeringsvak kan je écht iets voor iemand betekenen.”

 

  • Je kunt binnen verzekeringen dus echt het verschil maken voor een ander.

Precies. Het verzekeringsvak is heel pragmatisch, maar ook strategisch. Je kunt het verschil maken in situaties die veel impact hebben, zowel op kleine als grote schaal. Denk aan iemand die arbeidsongeschikt raakt of letsel oploopt bij een ongeluk, maar ook aan een voetbalstadion dat verzekerd moet worden, de overstromingen in Limburg deze zomer of het containerschip dat vast kwam te liggen in het Suezkanaal. Het is een heel breed vak dat op bijna alles betrekking heeft en waar veel mensen toch nauwelijks bij stilstaan.

  • Wat is jouw visie voor de unit SZI?

Waar we elke dag mee bezig zijn, is het LOL-principe: Leren van én met elkaar, Ondernemen, en Lachen. Ondernemerschap speelt een belangrijke rol: zo hebben we twee jaar geleden het nieuwe Traineeship Case Management opgezet om consultants perspectief te bieden binnen het domein Inkomen. Daarnaast hebben we het vernieuwde Traineeship Schadespecialist onlangs op poten gezet, waarin mensen in de volle breedte worden opgeleid worden tot schadeprofessional. Ook gebeurt er intern van alles: we hebben binnen SZI ons eigen communicatieteam, een Unit SZI-Instagramaccount en een buddy-systeem voor en door consultants. Daarin zie je de sterke verbinding tussen consultants onderling, en ook tussen de consultants en het kantoorteam. Dat vind ik heel tof om te zien.

”Bij SZI helpen we je om bij elke afdeling waar je komt te werken, de állerbeste medewerker te worden.”

 

  • Ik merk dat je heel trots bent op je unit, waarom is dat?

We varen onze eigen koers: er gebeuren veel mooie dingen, waarin we echt uniek en eigen zijn. Er is veel aandacht voor de waarde van consultancy: hoe kun je als consultant waarde bieden en elke dag een stukje beter worden? Bij SZI helpen we je om bij elke afdeling waar je komt te werken, de állerbeste medewerker te worden. Iedereen heeft die potentie, maar hoe bereik je die en hoe pak je de regie? Daar focussen we op. Ik probeer mijn waardering voor de consultants echt voelbaar te maken, bijvoorbeeld in een maandelijkse vlog waarin de consultants alles horen over actualiteiten uit de unit en natuurlijk ook bedankt worden voor hun enorme inzet.

  •  Hoor je die waardering ook terug in de feedback van opdrachtgevers?

Absoluut – onze consultants laten echt een indruk achter op de werkplekken waar ze ingezet worden. Da’s dus méér dan alleen resultaat boeken en werk verzetten; dat mag immers van ze verwacht worden. Waar ik echt blij van word, is als ik hoor dat de consultants ook de mensen en bedrijfscultuur om zich heen positief beïnvloeden. Dat hun inzet en houding zich als een olievlek verspreidt. En dat op de afdelingen waar onze toppers actief zijn ze altijd nieuwe energie en drive meebrengen. We doen dus meer dan alleen een klus klaren: onze mensen creëren vaak een echte culture shift.

 ”Waar ik echt blij van word, is als ik hoor dat de consultants ook de mensen en bedrijfscultuur om zich heen positief beïnvloeden.”

 

  • Wat zou je graag nog willen benoemen over de wereld van verzekeringen?

Soms wordt het als een stoffig vak gezien, en dat is echt een misvatting. Er gebeurt zó veel. Je ziet in het verzekeringslandschap veel ontwikkeling en veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan de overnames die je veel ziet. Dan zie je echt twee werelden samenkomen, waar dan weer veel uitdagend werk uit voortkomt. Het is een dynamisch vakgebied waar je nooit stil komt te zitten, en je je altijd door kunt blijven ontwikkelen.


START JOUW CARRIÈRE IN DE VERZEKERINGSBRANCHE

 

Solliciteer op het Traineeship Verzekeringen en wie weet ben jij binnenkort een collega van Marloes in de business unit Schade, Zorg & Inkomen!

Chef Verzekeringen Marloes Triemstra

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01