De T&P Selectiedagen

De T&P Selectiedagen: jouw shortcut naar een gave startersbaan!

Khalid Toufik
31 oktober 2019
 | Leestijd:

Sollicitatieprocedures, ze zouden afgeschaft moeten worden. Uren steken in een motivatiebrief en cv. Als het meezit tref je een recruiter in een goede bui en word je ook echt uitgenodigd voor een gesprek. Dan volgt een superspannende kennismaking, waarvoor je je als starter voor het eerst in een oncomfortabel (mantel)pak hijst. Vervolgens moet je er ook nog eens aan denken dat je je jasje open knoopt voordat je plaatsneemt. Na een kruisverhoor van een uur, en soms wel weken van onzekerheid word je uitgenodigd voor gesprek nummer 2. En begint het riedeltje helemaal opnieuw. Ondertussen blijf je als een echte student via Nowjobs bijklussen om de huur te kunnen betalen. Dat kan sneller. Bij Talent&Pro organiseren we daarom in december twee Selectiedagen voor jouw shortcut naar een mooie carrière. Waarom de Selectiedag? Daar kunnen we minimaal vijf goede redenen voor bedenken. Lees je mee?

Je hbo- of wo-diploma verzilveren in hetzelfde jaar als afstuderen: geen gat in je cv!

Als jij in de zomer van 2019 bent afgestudeerd, wil je natuurlijk ook in 2019 starten aan een fulltime betaalde job. Geen werkstages, niet drie suffe bijbaantjes hoeven combineren om rond te komen, maar meteen met frisse zin en ambitie ontdekken welke functies, vakgebieden en organisaties het best bij jou passen. Hbo- en wo-graduates zijn onze doelgroep. De ambitie om keihard te werken aan een impactvolle carrièrestart de tweede vereiste. Op de Selectiedag kun je onze Recruiters en People Managers beiden op dezelfde dag overtuigen.

Gerichte opdracht in plaats van standaard motivatiebrief

In de top 1 van brieven die niemand eigenlijk wil schrijven, maar die je soms toch moet zien te produceren staat de motivatiebrief. Het overbrengen van gevoel en motivatie op papier is moeilijk zat. We heten niet allemaal Saskia Noort of Simon Sinek. Dat ook nog eens doen zonder de persoon te kennen die de brief gaat lezen en beoordelen is nog tien keer zo complex. Voor degenen met een creatieve pen is een motivatiebrief weer te mákkelijk. Het zegt iets over je schriftelijke communicatieskills en creativiteit, niet per se over alle andere kwaliteiten die bij een specifieke rol horen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een videosollicitatie. Lekker uit je comfortzone. Maar laten we honderd procent eerlijk zijn: uitstraling en kwaliteit zijn óók niet helemaal hetzelfde ding. De vorm van de sollicitatie zou wat ons betreft altijd moeten passen bij de functieomschrijving. Solliciteer jij voor superheld, laat dan maar zien dat jij het verschil ziet tussen een omaatje in nood en een trein met explosieven die richting een druk station raast. Solliciteer jij voor een traineeship van Talent&Pro, laat dan zien wat jouw ideeën bij ontwikkeling zijn, hoe onze talentprogramma’s jou daarin kunnen helpen, wat jij aan kennis en competenties denkt te bezitten en wat je bij Talent&Pro hoopt te leren. In een notendop is dat jouw opdracht voor de Selectiedag. Volop ruimte dus om jouw ambitie, leerbehoefte, creativiteit en match met onze organisatie te tonen.

Leer jouw werkgever van binnen en buiten kennen, nog voordat je in dienst treedt

Tijdens de Selectiedag maak je sowieso kennis met onze Office-collega’s, Recruiters, People Managers, onboarding coördinator én kantoorhond Disco. Het is heel anders dan een kort kennismakingsgesprek met een recruiter, die vooral wil weten wie jíj bent. De diversiteit aan medewerkers die jij op de Selectiedag spreekt geven je een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij zijn. Maak gerust een rondje door ons fraaie kantoorpand in Utrecht, waar de collega’s van Redmore, Nowjobs en House of Bèta alvast hard aan het werk zijn om jou na de onboarding in december aan een leerzame eerste opdracht en ontwikkelplan te helpen.

Treedt toe tot de class of ‘19

Voor 2019 hebben we nog plek in twee introductiegroepen. Die willen we dan ook graag goed gevuld zien met jong en hongerig talent. Bemachtig jouw plekje, en zorg ervoor dat jij bij het kerstdiner straks vrienden en familie uitgebreid kan vertellen over jouw nieuwe avontuur als young professional bij het toonaangevende ontwikkelbedrijf in de financiële dienstverlening. “Jij met je studie Sociologie in de financiële dienstverlening?”, vraagt je verre achterneef dan. Daarop antwoord jij natuurlijk passend: “Bij Talent&Pro kijken ze niet naar je studierichting, maar je ambitie en ontwikkelbereidheid. In twee jaar ga ik met de coaching van een People Manager verschillende opdrachten bij grote klanten doen, ontdekken wat mijn voorkeuren en valkuilen zijn en daar keihard aan werken. Misschien ga ik volgend jaar wel mee op bouwreis naar Cambodja. En ben ik over een paar jaar Pro’er, Principal, werk ik als business consultant bij zusterlabel ITDS of als actuarieel professional bij Triple A – Risk Finance. Kan allemaal bij T&P. Check de website maar. Hier.”

Jouw shortcut naar een baan in de financiële dienstverlening

Kortom, op onze Selectiedagen sla jij de screening, het kennismakingsgesprek, het tweede gesprek en het arbeidsvoorwaardengesprek over en laat jij in een ochtend/middag zien dat jij niets liever wilt dan werken, leren en plezier hebben bij Talent&Pro. De voordelen daarvan zijn alom bekend. Met de Selectiedag liggen ze voor jou voor het grijpen.

Aanmelden voor een Selectiedag

Blog gelezen? Dan rest je alleen nog je aan te melden voor de Selectiedag van donderdag 21 november. Succes, en we zien je gauw op kantoor!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01