Crazy casussen

Crazy casussen tijdens het traineeship Schadespecialist: hond eet joint?

Khalid Toufik
17 februari 2022
 | Leestijd:

Verzekeringen saai? Niet met een Crazy Career van Talent&Pro. We vragen onze professionals naar de meest bijzondere verzekeringskwesties die je in de praktijk tegen kunt komen. En hoe zij als consultant verzekeringen/schadespecialist met het vraagstuk om zouden gaan. In deze korte blog vertelt Maxime Slaats over een casus die ze tegenkwam tijdens haar eerste opdracht als consultant bij een grote verzekeraar. Daar was zij actief binnen de afdeling… Huisdierenverzekeringen. Maxime geeft ons een kijkje in de wereld van schadeverzekeringen en ontdekte hoogstpersoonlijk dat zelfs huisdieren soms wat hulp kunnen gebruiken om zich te ontspannen…

Schadespecialist… Huisdierenverzekeringen?

Als je nu tien verschillende soorten verzekeringen zou moeten opnoemen, dan zou de ‘huisdierenverzekering’ daar waarschijnlijk niet een van zijn. Ik was dan ook enigszins verrast toen ik te horen kreeg dat de eerste opdracht van mijn traineeship Schadeverzekeringen plaats zou vinden op de afdeling Claims van de huisdierenverzekeringen. Als startend consultant maakte ik daar kennis met verzekeringsvraagstukken, wat onder andere inhield dat ik dagelijks klantvragen mocht beantwoorden over de dekking die de verzekering biedt.

Hond bijt joint

Regelmatig voer je als schadespecialist gesprekken die emotioneel van aard zijn. Bijvoorbeeld wanneer het huisdier van de verzekerde een ernstig ongeluk heeft gehad. Daarnaast krijg je regelmatig ook situaties voorgeschoteld waar je achteraf erg om kunt lachen. Zo sprak ik eens een verzekerde die vertelde dat ze bij de dierenarts zat met een vervelend, maar ook wel uniek probleem. Wederom blijkt dat een ongeluk wel in een hele kleine hoek zit. En dat een goede verzekering ook voor je huisdieren geen overbodige luxe is. De hond van de betreffende klant had de joint voor die avond ingeslikt en bleek daar als klap op de vuurpijl zelfs een klein beetje “stoned” van te zijn geworden. Geinig, maar natuurlijk ook superspannend voor de klant. Hoe schadelijk kan dit zijn? En daarna: worden deze dierenartskosten wel vergoed door de huisdierenverzekering?

Schade wel of niet vergoed?

Als consultant kijk je dan allereerst naar het verzekeringspakket van de verzekerde. Zo bood deze verzekeraar huisdierenverzekeringen in de vorm van drie verschillende pakketten: Basis, Plus en Top. Een van de verschillen tussen de drie pakketten betreft het verzekerde bedrag per jaar. Echter zijn er ook overeenkomsten tussen de verschillende pakketten. Zo worden de kosten bij een ongeval bij ieder pakket vergoed. Het woord ”ongeval” wordt in de polisvoorwaarden van desbetreffende verzekeraar gedefinieerd als “een plotselinge gebeurtenis waardoor direct medisch lichamelijk letsel ontstaat.” Hieronder valt bijvoorbeeld “letsel dat is ontstaan door een verkeersongeval” dat het verzekerde huisdier treft of als gevolg van het “binnenkrijgen van vreemde voorwerpen of stoffen”, of van “opzettelijk vergiftigd voedsel”. De inhoud van een joint valt in de categorie “vreemde voorwerpen of stoffen”, aangezien de inhoud van de joint (normaal gesproken) niet tot de dagelijkse voeding van een huisdier behoort.

Een huisdier onder invloed van verdovende middelen waarbij de bijbehorende dierenartskosten zelfs door de verzekeraar worden vergoed. Zo hoor én leer je nog eens wat. Geen dag is hetzelfde als schadespecialist, en gedurende je crazy career bij Talent&Pro!

Ook aan de slag als schadespecialist?

Solliciteer op het traineeship Schadespecialist en ontdek zelf welke schadevraagstukken je nog meer tegen kunt komen tijdens een crazy career bij Talent&Pro.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01