Casemanagers Talent&Pro

Casemanagers Talent&Pro opgenomen in beroepsregister RSC

Khalid Toufik
1 december 2020
 | Leestijd:

Persbericht

Utrecht, 2 december 2020 – De verzekeringsprofessionals die via het traineeship van Talent&Pro worden opgeleid tot casemanager mogen zich vanaf nu inschrijven in het Register Specialistisch Casemanagement (RSC). RSC is het grootste beroepsregister voor casemanagers in Nederland en ziet toe op de professionele ontwikkeling van aangesloten professionals. Het traineeship Casemanager van Talent&Pro, waarbinnen trainees in samenwerking met HCS worden opgeleid tot casemanager, maakt zo een nieuwe professionaliseringsslag. Na de eerdere accreditatie van de opleiding van HCS door Saxion Hogeschool als post-HBO opleiding, zetten Talent&Pro en HCS nu samen een nieuwe stap in de ontwikkeling van casemanagers voor de arbeidsmarkt.

Samenwerking Talent&Pro en Human Capital Services

Het traineeship Casemanager werd op initiatief van Account Manager Guido Uytterhoeven in 2019 gelanceerd na een grondige verkenning van de markt: “Als ontwikkelbedrijf van onder andere verzekeringsprofessionals zijn we continu op zoek naar manieren om ons aanbod van ontwikkelmogelijkheden voor verzekeringstalent uit te breiden. De behoefte aan casemanagers in het domein van de inkomensverzekeringen bood kansen.” Om het traineeship vorm te geven werd de samenwerking opgezocht met HCS – specialist in sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid. Guido vertelt: “Onze organisatie heeft een rijke geschiedenis van succesvolle samenwerkingen met partners die ons en onze ambitieuze talenten versterken. HCS is zo’n partner gebleken. Samen zorgen wij voor een volledig opleidingstraject waarbinnen onze professionals de nodige kennis, communicatievaardigheden en praktijkervaring ontwikkelen.”

Stimulans voor ontwikkeling casemanagers

De samenwerking tussen Talent&Pro en HCS blijkt bijzonder vruchtbaar: inmiddels zijn 30 consultants van Talent&Pro opgeleid tot casemanager. Momenteel is er een nieuwe klas van 9 casemanagers in opleiding en klaar om na afronding de casemanagementmarkt te betreden. Guido vertelt: “Deze collega’s treden straks ook toe tot het Register Specialistisch Casemanagement. Dit lidmaatschap stimuleert hun carrièreperspectief binnen het casemanagement vakgebied. Daarnaast verzekert het onze opdrachtgevers nog maar eens dat je met een casemanager van Talent&Pro altijd actuele kennis en kwaliteit in huis haalt voor alle uitdagingen op het gebied van verzuimproblematiek en de re-integratie van medewerkers in het kader van de Ziektewet.”

De opgeleide casemanagers worden opgenomen in het hoofdregister Regie op Ziektewet van het RSC en mogen daarmee de titel ROZ voeren. In het najaar volgt, na vaststelling van de benodigde lesdagen door het RSC, toegang tot het hoofdregister Regie op Verzuim (ROV).

Contact

Meer informatie over deze samenwerking? Neem dan contact op met Guido Uytterhoeven via 06 86 84 21 31 of guido.uytterhoeven@talent-pro.com.

Over Talent&Pro

Talent&Pro is met 900 professionals, een aanbod van meer dan 15 traineeships en een klantenbestand van 100+ opdrachtgevers marktleider in de ontwikkeling en detachering van consultants voor de financiële dienstverlening.  Opgericht in 1999 als detacheringsbureau in het verzekeringswezen, spreidde Talent&Pro sindsdien met groot succes de vleugels uit: vandaag de dag herleiden ook duizenden professionals in de pensioen- en levenbranche, het bankwezen, het compliance, risk & legal-vak, het actuariaat en de business IT hun start en succes binnen de financiële sector naar een van de business units van Talent&Pro.

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01