traineeship Verzekeringen

Carrière maken met het traineeship Verzekeringen

Khalid Toufik
1 oktober 2018
 | Leestijd:

Guido Uytterhoeven is een van onze Account Managers binnen de unit Schade, Zorg & Inkomen (SZI), waar het traineeship Verzekeringen onder valt. In deze blog neemt hij ons mee in het toekomstperspectief van iemand die zich wil specialiseren tot bijvoorbeeld inkomensadviseur, inkomensspecialist, relatiebeheerder of schadebehandelaar inkomensverzekeringen. Als Account Manager weet Guido als geen ander wat opdrachtgevers willen en wat concreet de mogelijkheden zijn van iemand die als trainee Verzekeringen aan de slag gaat.

Maatschappelijk relevant voor personen

Guido vertelt ons eerst wat over het onderdeel inkomensverzekeringen. Inkomen, jij wilt het, je buurman wil het. Maar wat kun je doen om een expert in het vakgebied te worden en wat betekent het om een inkomensspecialist te zijn? Guido kan dat vanuit het perspectief van Talent&Pro perfect beschrijven: “Als je ervoor kiest om binnen het domein van de inkomensverzekeringen te gaan werken, kies je voor een maatschappelijk relevante carrière. Samen met werkgevers ben je er verantwoordelijk voor dat mensen financieel onafhankelijk blijven.”

Een carrière die precisie van je vraagt omdat je onder andere te maken hebt met gegevens over arbeidsongeschiktheid: Het gaat in zulke situaties om de gezondheid van mensen én hun inkomen. Zaken die mensen in de kern van hun bestaan raken en waarin je je geen fouten kunt permitteren. Complex ook, want je hebt te maken met tientallen interne en externe professionals wanneer er daadwerkelijk sprake is van arbeidsongeschiktheid. Een gevoelig werkje volgens Guido, maar wel een met een mooie beloning: “Dankzij jouw inzet binnen het inkomensdomein zorg je ervoor dat iedereen gewoon in staat blijft om voor zichzelf en zijn geliefden te zorgen. Ook wanneer dat om wat voor reden dan ook even niet meer mogelijk is.”

Maatschappelijk relevant via organisaties

Naast de impact op particulieren ben je ook enorm belangrijk voor organisaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als inkomensadviseur voor werkgevers die een inkomensverzekering voor hun organisatie willen afsluiten. Je adviseert over vitaliteitsbeleid en de impact die dit heeft op de verzekering die ze uiteindelijk kiezen. Guido maakt het met weinig woorden heel concreet: “Goed vitaliteitsbeleid equals gezonde medewerkers. Gezonde medewerkers equals succesvolle organisaties. Succesvolle organisaties equals beheersbare schade voor de verzekeraar en natuurlijk een gunstigere premie voor de klant!” De invloed die jij als inkomensspecialist op de toekomst van een organisatie kunt hebben is dus enorm. Een andere rol waar je naartoe kunt groeien is die van casemanager, waarin je zowel werkgevers als werknemers begeleidt in een re-integratietraject.

Mogelijke rollen als starter in het traineeship Verzekeringen

De routes die je bewandelt kunnen verschillen, maar ook qua vertrekpunten heb je keuzes. Je kunt ervaring opdoen als relatiebeheerder en vragen van klanten beantwoorden over de verschillende inkomensproducten. Of je kunt ervoor kiezen om voor klanten duidelijk te maken wat er verandert binnen de verzekeringsproducten na wijziging van wet- en regelgeving en waaróm het verandert. We vragen Guido of dat dan je plafond is. “Natuurlijk niet. Gaandeweg ga je informeren over meer complexe zaken of kun je gaan ondersteunen bij het maken van offertes totdat je dat zelfstandig kunt oppakken.” Niet geheel onlogisch dat je begint met kleine contracten en na enkele jaren ervaring in staat zult zijn om ook grotere contracten af te sluiten, waarbij je bijvoorbeeld moet nadenken over de afkadering van alle risico’s die bij een inkomensverzekering komen kijken. Volgens Guido zeker geen kattenpis: “Een grote verantwoordelijkheid, maar een waar je goed voor wordt klaargestoomd met ons traineeship Verzekeringen.”

Een carrière als schadebehandelaar: duurzaamheid voorop!

Een ander mogelijk vertrekpunt is dat je begint als schadebehandelaar inkomensverzekeringen. In die rol houd je je bezig met de beoordeling van de rechtmatigheid van schade- of arbeidsongeschiktheidsclaims én zorg je ervoor dat de juiste bedragen worden uitgekeerd. “Dit begint vrij makkelijk met het checken van de dekking en overgaan tot uitkering. Maar als schadebehandelaar kun je op een gegeven moment ook te maken krijgen met het aansturen van een arbodienst tot aan het terughalen van honderdduizenden euro’s, omdat je hebt ontdekt dat een andere partij verantwoordelijk is voor het risico op arbeidsongeschiktheid.” Volgens Guido dus een hele verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt. Maar een verantwoordelijkheid die je dankzij het traineeship Verzekeringen prima aan kunt. Een prachtige carrière met een prachtig toekomstperspectief, waar jij als schadebehandelaar inkomensverzekeringen ook nog eens voor de toekomst van anderen werkt. “Hoe duurzaam wil je het hebben?”

Ben jij geïnteresseerd in een functie als inkomensadviseur, inkomensspecialist, relatiebeheerder of schadebehandelaar? Solliciteer dan op de vacature voor trainee Verzekeringen en ontdek dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01