366 Dagen Beter

366 Dagen Beter werven met VideoMyJob: Corporate Recruiter Charlotte vertelt

Khalid Toufik
31 augustus 2021
 | Leestijd:

Eind 2019 deed Talent&Pro mee met de Innovation Ideation Contest van House of HR. Het doel: innovatie binnen de bij House of HR-aangesloten organisaties stimuleren en elke medewerker de kans geven om bij te dragen aan vernieuwing en verbetering. Het winnende idee was VideoMyJob. Een app die het voor mij en andere recruiters binnen House of HR makkelijker maakt om video te gebruiken als communicatiemiddel met de doelgroep. Het recruitmentteam van Talent&Pro adopteerde de uitrol van VideoMyJob als 366 Dagen Beter doelstelling. Zodat we ook echt met deze handige tool aan de slag gaan en nog beter connecten met onze kandidaten.

Hoe gebruiken we VideoMyJob?

VideoMyJob is een app die het opnemen en bewerken van branded video heel eenvoudig maakt. Ook binnen Talent&Pro bestaat al langere tijd de wens om meer videocontent te maken voor kandidaten. Vooral ook omdat onze doelgroep van jonge afgestudeerde professionals inmiddels beeld als favoriet middel heeft om informatie tot zich te nemen. Begrijpelijk, want het opwekken van emotie is met video simpelweg een stuk sneller bereikt. En let’s face it: emotie is conversie. Uiteindelijk willen we allemaal geïnspireerd, getriggerd of overtuigd worden. Maar een video opnemen, dat kan best spannend zijn. De tientallen takes die nodig zijn, de video voorzien van tekstuele informatie, het editen; voor je het weet ben je een paar dagen verder voordat je boodschap klaar is voor gebruik. Met de gebruiksvriendelijke edit-opties en ingebouwde autocue-functie van VideoMyJob lukt het je in een paar minuten.

Wat zijn de voordelen van videorecruitment?

We maken inmiddels bijna een jaar gebruik van videorecruitment en zien duidelijk de voordelen ervan. Ik noem er een paar. Ten eerste en niet geheel onbelangrijk: video is een perfecte aanvulling op je vacaturetekst. We zagen het afgelopen half jaar bijvoorbeeld al hogere aannameratio’s bij vacatures die voorzien zijn van een video. Ten tweede draagt videorecruitment bij aan de zichtbaarheid van de recruiter. Fijn ook om als kandidaat te weten wie de mens is die voorheen schuil ging achter een e-mailadres en LinkedIn-profiel. Videorecruitment draagt bovendien bij aan een stukje (live) storytelling, wat 1 van de 366 Dagen Beter-doelstellingen is van team Corporate Recruitment. Elk contactmoment is een nieuwe paragraaf in het verhaal dat je als organisatie wilt vertellen. Maar dan ook echt met de stem van een van je medewerkers. Het maakt je verhaal direct een stuk echter en oprechter.

Multi-inzetbaarheid

Het fijne van videorecruitment is ook dat het zo makkelijk is dat je het op meerdere momenten in de candidate journey kunt (laten) gebruiken. Je kunt mogelijke opdrachten uitlichten, consultants aan het woord laten of andere onderwerpen in een korte video aansnijden die je vervolgens op verschillende momenten gebruikt. Het gaat dus veel verder dan je voorstellen als recruiter en iets vertellen over een vacature. Van (de aankonding van) Inhousedagen tot de integratie van video in je sollicitatieprocedure: met videorecruitment zetten we de juiste persoon op het juiste moment met de juiste boodschap in om het complete plaatje te schetsen voor kandidaten.

Video als intern communicatiemiddel

Ook voor je interne communicatie is video interessant. Met de VideoMyJob-app is elke afdeling en elke collega in staat om een korte update op te nemen en delen. Ook nieuwsbrieven zijn voortaan niet meer ellenlange lappen tekst. Met een filmpje maak je je interne communicatie uitnodigend en persoonlijk. Zo houd je niet alleen kandidaten, maar ook collega’s op de hoogte van de laatste nieuwtjes. In tekst, maar vooral ook in beeld. Vooral fijn sinds (gedeeltelijk) op afstand werken het nieuwe normaal lijkt te zijn en je de verbinding tussen collega’s, teams en management sterk wilt houden.

Meer weten?

Over videorecruitment, over VideoMyJob, over onze Crazy Careers of over onze 366 Dagen Beter-agenda? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag veel meer over!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01