366 Dagen Beter: hoe Talent&Pro blijft pionieren in ontwikkeling

Als organisatie en professional is een van de grootste gevaren dat je meegaat in de waan van de dag. Elke dag keurig de processen aflopen, taakjes afvinken en om 17.00 uur stipt de laptop dichtslaan om achteraan de file aan te sluiten. De volgende dag meld je je weer om 9.00 uur: rinse and repeat. Dat is zeker niet de T&P way. Nu niet, nooit niet. Want als je elke dag doet wat je gisteren deed, hoe zorg je er dan voor dat je jezelf blijft verbeteren en ontwikkelen? Om als organisatie te blijven verbeteren werken we volgens het plan 366 Dagen Beter. 17 teams, 49 verbeteracties, 4 thema’s en met 1 doel: voor onze consultants en klanten hét ontwikkelbedrijf van professionals in de financiële dienstverlening blijven.

Verbetering bij consultants en opdrachtgevers begint bij de kantoororganisatie

Als ontwikkelbedrijf stimuleren we onze consultants continu om dingen eens een keer anders durven doen. Alleen als je bewust bezig bent met innovatie en groei lukt het ook om elke dag beter, gelukkig en vooral ook efficiënter te werken.  Onze People Managers dagen hun Talenten, Pro’ers en Principals elke dag weer om beter te worden. Daarom geven we verbetering binnen onze kantoororganisatie een vaste plek op de dagelijkse agenda. Het kantoorteam is tenslotte de motor achter de ontwikkeling van onze professionals. Dankzij 366 Dagen Beter ontwikkelen onze consultants zich nog sneller, voelen zij zich nog beter gehoord en krijgen zij nog meer doorgroeimogelijkheden. Opdrachtgevers profiteren van betere communicatie, snellere matchingsprocessen en professionals met nog meer werkplezier en op de marktbehoefte afgestemde kennis en vaardigheden. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwe opleidingsstraat voor business analisten van onze business unit Pensioen & Leven.

Wat houdt 366 Dagen Beter in?

366 Dagen Beter gaat om waardering voor elke kleine verbetering die je als medewerker of als team weet te realiseren. Daarbij kan het gaan om een verbetering in ons matchingsproces, waardoor opdrachtgevers nog sneller bediend worden. Nieuwe opleidingsstraten voor onze consultants of de volledige digitalisering van de HR-cyclus voor medewerkers. Via dit soort initiatieven werken verschillende afdelingen, van Business Services en Office tot aan de Directie en Corporate Recruitment achter de schermen continu aan verbetering.

Algemeen directeur Edwin van den Elst: “Met 366 Dagen Beter zorgen we ervoor dat Talent&Pro blijft pionieren”

“Talent&Pro heeft de afgelopen 21 jaar via onze professionals enorm veel betekend voor de financiële sector. Dat is mogelijk geweest omdat we vanaf de start innovatief waren in het werven, ontwikkelen en coachen van professionals voor de markt. Met 366 Dagen Beter zorgen we ervoor dat Talent&Pro nu en in de toekomst blijft pionieren. De wereld waarin we werken wordt continu voorzien van nieuwe tools, verfrissende inzichten en innovatieve ideeën. Als bedrijf ben je het je medewerkers en klanten verschuldigd om scherp te blijven op deze ontwikkelingen. Benut je de data waar je over beschikt voldoende? Komt je kantoorpand overeen met de waarden en cultuur die je wilt uitdragen? Worden nieuwe collega’s voldoende voorbereid op hun nieuwe rol binnen het bedrijf? Met 366 Dagen Beter borduren we voort op die ijzersterke basis van meer dan 800 ambitieuze professionals, een solide People Management-apparaat en enorm trouw klantenbestand.”

Hoe gaan we te werk en hoe gaan we door?

Een dedicated taskforce 366 Dagen Beter haalde dit jaar bijna 50 doelstellingen op. Bijna twintig doelstellingen zijn inmiddels behaald, waaronder de ontwikkeling van een opleidingsstraat voor Business Analisten. Andere teams stortten zich op het optimaliseren van onze wervingsstrategie op basis van eerder onbenutte data. Sommige collega’s richtten zich succesvol op de digitalisering van onze HR-cyclus. Weer andere teams behaalden een doelstelling niet. Vanwege corona, onderbezetting of andere omstandigheden. Daar leerden zij van, zodat ze met goede moed de actie later alsnog kunnen oppakken. Want ook vallen is een onmisbaar onderdeel van ontwikkeling. En ontwikkeling, dat is waar Talent&Pro al meer dan 21 jaar voor staat.

Ook 366 Dagen Beter worden?

Wil je meer weten over het plan 366 Dagen Beter? Bezoek een inhousedag, bekijk onze kantoorvacatures, of neem contact op voor meer informatie over onze dienstverlening.