vijf ingrediënten voor het succes van T&P!

20 jaar T&P: vijf ingrediënten voor het succes van T&P!

Khalid Toufik
5 maart 2019
 | Leestijd:

In de eerste jubileum-blog vertelden we je waarom het belangrijk is om jubilea te vieren: het geeft je de kans om stil te staan bij mijlpalen, bij pieken, bij dalen en bij de groei die je hebt doorgemaakt. In deze tweede blog in de jubileumreeks, vertellen wij je waarom wij uitgegroeid zijn tot hét ontwikkelbedrijf van talent voor de financiële dienstverlening. De vijf ingrediënten van het succes van Talent&Pro!

1. Goed leiderschap is leidend

Elk schip heeft een kapitein nodig. Zo heeft de pakjesboot de Cint (Kortman), heeft elke aannemer een bekwame (Maarten) Timmerman. En is het soms nodig dat iemand flink de Bezem(er) door de tent haalt. Kortom, elk team heeft een Lebron James, Maradona of Cleopatra nodig. Echte (Ed)winnaars die de groep op sleeptouw nemen, die risico’s durven nemen en zoveel vertrouwen uitstralen dat de rest hun blind de strijd in volgt! Kortom, goed leiderschap is key voor het succes van T&P!

2. Zonder cojones klapt de boel

We noemden het al kort. Voor succes heb je lef nodig, durf, cojones. Je moet vijanden head-on durven meeten. Uitdagingen aangaan waar anderen met een boog omheen lopen. Zoals menig bekende bokscommentator heeft geroepen: “He was willing to put it all on the line and keep going! What a warrior!” Want mooie dromen hebben we allemaal. Het lef om risico’s te nemen en aan iets te beginnen wat pijnlijk kan zijn, dat is waar het hebben van cojones om draait. Om nog een bokslegende (Mike Tyson) te quoten: “everybody has a plan, until they get punched in the mouth.” De crisis in 2008 was voor ons een punch in the mouth. Maar wat deden we? Opkrabbelen. En guess what, T&P is still here.

3. Een topnotch product

Je kan uitstekende verkopers hebben en het lef om elke potentiële koper aan te spreken, maar zonder een goed product hou je het geen twintig jaar vol. Onze professionals zijn onze producten. Competent, creatief, flexibel, fris en altijd op zoek naar manieren om hun waarde te tonen. Het voordeel van het aanbieden van professionals ten opzichte van andere producten, is dat mensen zich ontwikkelen. Een keukentafel is morgen niet ineens ook een televisie. Maar onze professionals, die lossen vandaag probleem A voor je op. Morgen blijken ze ineens ook probleem B aangepakt te hebben. Hun opdrachtgevers zien dat. En weten ons daarom al twintig jaar te vinden voor de slimste en ijverigste professionals.

4. Een verhaal van hoop

Ingrediënt nummer 4 is een sterk verhaal. Niet zomaar een verhaal. Een eígen verhaal, zonder fratsen. Frodo die de ring in de Doemberg moet zien te krijgen met niets meer dan een lijfwacht van 1,20m en twee stukken Lembas-brood. Barack Obama die tegen alle verwachtingen in als halve Keniaan een gooi doet naar het presidentschap, met als resultaat 2 miljard mensen die elke minuut van de verkiezingen in 2008 volgen en voor hem duimen. Het verhaal van T&P is het verhaal van een socioloog en psycholoog die starters een mooi begin van hun carrière gunden door ze in die eerste lastige stappen op de arbeidsmarkt te ontzorgen, te coachen en te ontwikkelen. Dat verhaal was in 1999 de eerste bouwsteen van Talent&Pro. In 2019 wordt dat verhaal wekelijks door Edwin verteld aan onze starters, en door onze starters aan vrienden en familie.

5. Visie

Vier losse ingrediënten zonder goed recept kan nog steeds op een drama uitlopen. Neem chocola, Heerlijk. Neem aardbeitjes, delisjes. Neem een tros felrode zoete tomaten, om te watertanden. Neem een teentje Franse knoflook. Onmisbaar voor elk goed gerecht. Maar gooi ze zonder visie tegelijk in de blender, en de enige visie die jij een uur later hebt is de binnenkant van een wc-pot. Jamie Oliver zal beamen, je hebt visie nodig om de ingrediënten met elkaar te laten werken. Je ingrediënten moeten elkaar aanvullen en versterken.

Het recept voor succes van Talent&Pro? Goed leiderschap, een geweldig product, een gemeenschappelijk verhaal wat alle ingrediënten samenbrengt en de visie om op het juiste moment de juiste stappen te nemen. Besprenkel het geheel met een flinke scheut lef, en je hebt 20 jaar Talent&Pro.

Wil jij ook deel uitmaken van het T&P-succesrecept? Bekijk onze vacatures en traineeships en wie weet zien we je snel!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01