Fiets naar je werkdag

Het is Fiets naar je Werkdag: alles wat je moet weten over het Talent&Pro fietsplan

Khalid Toufik
19 mei 2022
 | Leestijd:

Het is vandaag Fiets naar je Werk Dag. Tijd om onze Mobility-maestro’s in het zonnetje te zetten. Niet voor niets is de term wagenparkbeheer passé bij T&P. Tegenwoordig spreken we van Mobility. Het team dat verantwoordelijk is voor de vervoersmogelijkheden van onze consultants introduceerde vorig jaar het flexibele mobiliteitsbeleid. Waarmee we medewerkers niet standaard een lease-auto of OV-abonnement bieden, maar ook andere opties die duurzamer, praktischer én gezonder zijn.

Met de complimenten van team Mobility

Uitbetaling van het mobiliteitsbudget is een zo’n praktische oplossing van het flexibele mobiliteitsbeleid. In plaats van een voertuig onder je kont, cash in je hand. Maar we zijn, op deze Fiets naar je Werk Dag, vooral ook trots op ons fietsplan. Daarom zetten we onze Mobility-kanjers in het zonnetje. Zij zorgen er dagelijks voor dat bijna 1000 medewerkers met de auto, met het OV, met de fiets of met een mobiliteitsuitkering naar het werk en terug of volledig vanuit huis hun werk kunnen doen.

Hoe werkt het fietsplan?

Je kunt als medewerker van Talent&Pro via Lease a Bike een fiets leasen en afnemen bij meer dan 1500 aangesloten fietsenwinkels in heel Nederland. Winkels waar je ook terecht kunt voor onderhoud en service. Vergelijkbaar met het leasen van een auto, maar met een stuk minder filekilometers, kantoorkilo’s en broeikasgassen. Ideaal voor kantoormedewerkers die in of rondom Utrecht wonen. En handig voor consultants die nu een opdracht dichtbij huis doen. Want overstappen tussen verschillende mobiliteitsoplossingen (leaseauto, OV-regeling en uitkering mobiliteitsbudget) is mogelijk. De leasefiets neem je wel af voor een termijn van 36 maanden. En de auto, waaronder de elektrische, die blijft voorlopig onderdeel van het aanbod. Ook wij zijn niet perfect.

Geel-blauwe OV-fietsen maken plaats voor perfect passende fietskeuze

Met het fietsplan bepaal je zelf wat voor soort fiets je gebruikt. De elektrische stadsfiets voor de rustige pedaalridder, de bakfiets voor de mama’s en papa’s, de speed pedelec voor de lange afstandsrenner of de racefiets voor de sportieve hobby-biker. Het aanbod en de keuze is reuze, net als de voordelen. Weg met de eenheidsworst van de felkleurige deelfietsen. Dankzij het fietsplan van Talent&Pro rijden steeds meer collega’s rond op 100% door vegetarische curry, broodjes pindakaas of omelet-aangedreven tweewielers.

Waarom een fietsplan nog meer een goed idee is?

Milieu en mens profiteren van meer fietsen op de weg. Fietsen verbrandt vet, vermindert stress, versterkt de spieren, verbetert de weerstand en levert tal van andere gezondheidsvoordelen op. Ook daarom zeggen we bij Talent&Pro: het is nooit te ver om de fiets te pakken. Happy Fiets naar je Werk Dag!

Gebruikmaken van ons fietsplan en flexibele mobiliteitsbeleid?

Check dan onze vacatures en traineeships voor starters!

Fiets naar je werk dag

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01