Talent&Pro gaat voor strategische vernieuwing

Belangrijke transities leiden tot strategische vernieuwing detacheerder Talent&Pro

Khalid Toufik
12 januari 2023
 | Leestijd:

Persbericht – Utrecht, 12 januari 2023

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel, verdergaande digitalisering en sociaalmaatschappelijke vraagstukken; veel organisaties worstelen met veranderingen die dit soort ontwikkelingen met zich meebrengt. Als detacheringsspecialist omarmt Talent&Pro die veranderingen, aldus commercieel directeur Ronald Hensen. De Utrechtse detacheerder gaat met haar consultants organisaties in de toekomst nog meer helpen bij belangrijke transities. Daarom breidt het bedrijf de dienstverlening uit met de units Business Change Management en Sociale Zekerheid & Zorg.

Business Change Management specialisten moeten klanten ondersteunen bij belangrijke transities

De strategische vernieuwing betekent een volgende stap in de doorontwikkeling van het bedrijf, volgens Hensen: “We brengen met onze traineeshipprogramma’s al ruim 23 jaar succesvol vraag en aanbod bij elkaar, als het gaat om kennis en capaciteit. We begonnen in de verzekeringen, maar door goed te luisteren naar onze klanten en medewerkers zijn we sindsdien doorgegroeid naar onder andere het bankwezen, de pensioenbranche en IT.” Bij alle opdrachtgevers ziet Hensen nu ook een sterk groeiende behoefte aan ‘change-specialisten’. Moderne professionals die kunnen adviseren bij de implementatie van oplossingen op het snijvlak van operatie en IT.

Unit Manager Business Change Management Leroy Chaigneau vult aan: “We zien dat de nieuwe generatie professionals een goede basis heeft daarvoor. Met Business Change Management gaan we die mensen verder opleiden en ontwikkelen. Zodat ze met kennis van inhoud en de juiste vaardigheden al onze opdrachtgevers kunnen ondersteunen op het gebied van verandermanagement en/of procesmanagement. Bijvoorbeeld bij de duurzame transitie naar een nieuw pensioenstelsel, de inrichting van systemen, de conversie van een portefeuille of een optimale inrichting van customer due diligence processen. Deze strategische vernieuwing zorgt voor een mooie aanvulling op onze dienstverlening die we al vanuit de unit Verzekeringen & Pensioenen bieden op het gebied van inhoudelijke vraagstukken.”

Meer aandacht voor sociaalmaatschappelijke kwesties met eigen unit Sociale Zekerheid & Zorg

Bestaande ontwikkelprogramma’s zoals Sociale Zekerheid & Zorg vormen een belangrijk onderdeel van de strategische vernieuwing. Door de economisch onzekere tijden blijven armoede en schuldenproblematiek belangrijke vraagstukken. Daarnaast krijgen gemeenten steeds meer verantwoordelijkheden in de uitvoering van tijdelijke regelingen zoals de voorziening van de energietoeslag of leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen. In combinatie met de schaarste op de arbeidsmarkt verwacht Talent&Pro met deze unit meer te kunnen betekenen binnen het gemeentelijk sociaal domein, voor centrale overheden en voor de daaraan gelieerde uitvoeringsorganisaties.

Over Talent&Pro

Talent&Pro werft, ontwikkelt en detacheert al sinds 1999 professionals voor de markt, daar waar ze het hardst nodig zijn. Met ruim 1000 consultants adviseert en ontzorgt het bedrijf opdrachtgevers in diverse branches, waaronder de financiële dienstverlening, overheid en IT. Daarnaast bemiddelt Talent&Pro professionals op zzp- of interimbasis. Het bedrijf is onderdeel van de Redmore Groep en HR-dienstverlener House of HR, dat met een omzet van €2,2 miljard een van de snelst groeiende spelers op de Europese flexmarkt is.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01