Portretfoto Ashanti

Ashanti – Procesregisseur Achmea

mathijs.jongsma
22 juni 2023
 | Leestijd:

Voor degene die Ashanti niet kennen? Bekijk de hoofdpagina Talent&Pro eens. Ze had een grote rol in onze laatste arbeidsmarktcommunicatie campagne. Ashanti was toe aan een nieuwe uitdaging! De frituurlucht in de McDonalds werd haar iets te veel en besloot haar carrière een nieuwe wending te geven. Ze koos de juiste richting en begon alweer iets langer dan een jaar geleden bij Talent&Pro. Ashanti droomt ervan om in de toekomst haar carrière in Curaçao voor te zetten, maar we houden haar graag nog even bij Talent&Pro.

Hé Ashanti, kan je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Ashanti, net 28 jaar geworden. De 30 komt nu wel echt dichtbij… Sinds 1,5 jaar woon ik in Utrecht en heb ik een lekker plekje in Overvecht. Ongeveer 15 min fietsen en ik ben op het kantoor van Talent&Pro, dus daar ben ik erg blij mee. Voordat ik in Utrecht kwam wonen heb ik in Lelystad gewoond, maar ben geboren op het prachtige Curaçao.

De afgelopen jaren heb ik op veel verschillende plekken gewoond. Voornamelijk tussen Nederland en Curaçao geswitcht. Mijn vader werkte bij de Defensie, dus wij waren afhankelijk van zijn uitzendingen. Ik ben geboren op Curaçao, maar al snel naar Nederland verhuisd. De basisschool en een deel van de middelbare school heb ik in Nederland gedaan, maar uiteindelijk mijn havo en vwo-diploma op Curaçao gehaald. Ik heb nog veel familie op Curaçao, dus probeer ze wel ieder jaar op te zoeken.

Ja hobby’s. Volgens mij heb ik van die standaard hobby’s, maar ik probeer nu meer te wandelen. Bij Overvecht heb je een groot polderlandschap en daar kan je heerlijk wandelen. Het lezen van een goed boek wissel ik af met een goede serie op Netflix. Beetje de standaarddingen dus. Verder ben ik altijd bezig met het zoeken van recepten en probeer ik lekkernijen te bakken in de keuken. Bakken doe ik echt ter ontspanning! Mijn favoriet is een vruchtenmuffin. Muziekje op, recept volgen en bakken maar!

Hoe zag jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging eruit?

Hiervoor was ik Floormanager bij de McDonalds. De frituurlucht was ik helemaal zat, dus een nieuwe uitdaging was welkom. Mijn studie in sociaal, juridische dienstverlening had ik afgerond en ik wist al dat ik blij werd in het helpen van mensen. Mijn zoektocht begon op Google en was in het begin heel kritisch. Ik wil niet zomaar bij een bedrijf solliciteren. Ik houd van een informele setting en de kans om met veel vrijheid te werken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om te blijven leren. Dus ik wist ook ergens dat ik wilde leren en werken tegelijk. Op de website van Talent&Pro deed ik de traineeshiptest en hier kwam het traineeship Casemanagement uit. Na deze test was ik direct enthousiast en liet ik mijn gegevens achter.

Een opdracht bij Achmea, wat doe je precies?

Mijn opdracht bij Achmea zit in Leiden. Dat is best een stukje reizen… Ik spreek regelmatig af met mede-trainees en maken we gebruik van de mogelijkheid om te werken op het Performance Center. Zo blijf ik verbonden aan Talent&Pro en het scheelt ook veel reistijd! Bij Achmea vul ik de rol in van casemanger of procesregisseur. Twee mooie functienamen voor dezelfde werkzaamheden.

“Ik vind het een toegevoegde waarde om op het Performance Center te werken”

Ik houd me voornamelijk bezig met de Wet verbetering poortwachter. Deze wet gaat de strijd aan met langdurig verzuim door ziekte. Deze wet verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. De werkgever is daarvoor verzekerd bij Achmea, dus het loon betalen wij dan door. Alleen de werkgever moet zich aan allerlei regels houden. Wij zorgen dat alle werkgevers zich netjes aan deze regels houden en zitten strak op alle deadlines. Moet er een interventie ingezet worden of snapt de werkgever de terugkoppeling van de bedrijfarts niet? Wij helpen hem tijdens het volledige re-integratietraject. Dagelijks komen wij zoveel verschillende werkgevers en situaties tegen. Geen dag is inhoudelijk hetzelfde.

We werken bij Achmea met een programma waarbij alle dossiers in mijn portefeuille in beeld zijn en de taken die ik per dag heb ingepland. Dit varieert elke dag. Misschien moet ik vandaag drie arbeidsdeskundige onderzoeken laten inzetten en bel ik alleen met collega’s en morgen ben ik alleen maar aan het bellen met werkgevers en arbodiensten. In een week spreek ik veel collega’s, arbodiensten, professionals van verschillende providers en werkgevers. Dit contact maakt mijn werk leuk.

“Zulke gesprekken blijven spannend. Je weet niet hoe een ander gaat reageren”

Waarom heb je voor Talent&Pro gekozen? 

Door de combinatie van werken en veel leren met een onbeperkt opleidingsbudget koos ik onder andere voor Talent&Pro. Onbeperkt leren, wie wil dat dat nou niet? Ik zag op de website dat ze veel grote namen als klanten hebben. Alle bekende namen in deze branche trok mijn aandacht! Verder kwam Talent&Pro over als een jonge en frisse organisatie. Hetgeen waar ik precies naar op zoek was. Ik pas namelijk niet echt in een formele zakelijke wereld. Ik ben nog jong!

“Werken moet ook leuk zijn en die combinatie heb ik bij Talent&Pro wel gevonden”

De begeleiding van een People Manager is zo’n toegevoegde waarde voor de ontwikkeling en welzijn van een consultant. Ik spreek mijn People Manager Tjerry iedere zes weken en tussendoor heb ik ook veel contact met haar. Even een korte update hoe mijn eerste week ging of Tjerry appt hoe het ging. Een fijne vakantie wensen en dat soort kleine dingetjes. Zo’n appje is altijd fijn om te ontvangen! Ja, ik hou daar wel van. Het is precies hoe jij het zelf inricht. Ik vind het belangrijk om Tjerry op de hoogte te houden en sommige hebben dat gevoel minder, allebei prima!

Je geeft aan veel te willen leren? Hoe pak je dat aan?

Ook leuk om te vertellen! Mijn eindejaarsgesprek heeft laatst plaatsgevonden (dit interview is al even geleden afgenomen) en Talent&Pro was te spreken over mijn ontwikkeling en functioneren op de werkvloer. In het eindejaarsgesprek blikken we terug op het afgelopen jaar en of alle doelen behaald zijn. Dat is dus gelukt! Dit gesprek vond plaats met mijn People Manager en we keken direct vooruit en nieuwe stappen om mezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. Maar laat ik even terugkomen op je vraag.

Het hele jaar door ben ik wel bezig om te blijven leren. In het begin van het jaar heb ik een plan opgesteld met verschillende doelstellingen. Deze heb ik nu ook weer aangepast voor mijn tweede jaar bij Talent&Pro. Het plan heeft zowel persoonlijke als professionele doelstellingen. In maart heb ik een brainstorm gehad met Tjerry wat ik precies wil bereiken. Toen hebben we direct naar bepaalde trainingen gekeken en kwamen we gelijk in actie.

Onlangs heb ik een training over assertiviteit gevolgd. Ik ben trots hoe ik mezelf hierin ontwikkeld heb. Iets meer van mezelf laten horen en ervoor zorgen dat mijn mening er ook toedoet. Ik ben een ‘eerst de kat uit de boom kijken’ type en een beetje conflict vermijdend. Op momenten dat ik niks hoef te zeggen, zal ik dat ook niet snel doen. Op professioneel vlak zou ik mezelf comfortabeler willen voelen om wat eerder van mijzelf te laten horen. Ik wacht het graag af en wil graag weten wat mensen van mij verwachten. Privé heb ik dit een stuk minder!

Wat zorgt ervoor dat jij met een glimlach naar je werk gaat?

In teamverband werken en iedere dag collega’s om me heen. Ik ben best hecht met mijn team en dat vind ik ook belangrijk voor een goede samenwerking. De mensen maken het werk veel leuker. Iedere dag kom ik wel in een situatie waar ik mensen weer blij kan maken. De materie waarmee ik werk is best ingewikkeld en mensen snappen er soms niks van. Ze zijn je dan zo dankbaar. Voor mij is het iets heel kleins, maar voor hen heel groot. Dat maakt mijn werk bijzonder en zo blijft het ook leuk.

Een blik in de toekomst, wat wil je bereiken?

Binnen nu en een jaar wil ik mijn vitaliteit onder controle hebben. Afgelopen jaar kwam er veel op mij af. Mijn tweede opdracht begon direct en daardoor niet de mogelijkheid gehad om op vakantie te gaan. Hierin wil ik meer mijn balans vinden. Alles evenveel aandacht geven en niet het één verwaarlozen. Alles verdiend aandacht. Mijn werk en ontwikkeling is belangrijk, maar om dat goed te kunnen uitvoeren moet ik ook goed slapen, blijven sporten en zorgen voor sociale contacten. Afleiding en vrije tijd is belangrijk om weer te kunnen focussen op je werk en opleidingen.

Over vijf jaar ben ik 33… Daar wil ik stiekem nog niet aandenken. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit terug wil naar Curaçao om daar iets bij te dragen aan het eiland. Daar worden werknemers ook ziek en wil mijn expertise graag inzetten voor de mensen daar. Ik zie mezelf al heerlijk in de zon mijn werkzaamheden uitvoeren om daarna een vrijdagmiddagborrel mee te pakken op Mambo Beach!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01