Tips voor de TalentPool

Tips voor de TalentPool | 5 voordelen van thuis blijven wonen als student

Khalid Toufik
29 april 2020
 | Leestijd:

De trend is al duidelijk zichtbaar: tegenwoordig wonen steeds minder studenten op kamers. Mocht jij nog niet besmet zijn geraakt met het Funda-virus en de afgelopen jaren het nieuws niet hebben gevolgd: het leenstelsel en de kosten voor een kamer maken het voor studenten steeds moeilijker om rond te komen. De basisbeurs is afgeschaft en hoewel de ov-chipkaart een fijn en welkom overblijfsel is uit betere tijden, is wonen in bus 12 naar De Uithof helaas noch een legale noch een wenselijke oplossing voor de woningnood. Het gevolg: menig student lijkt zich bewuster te worden van de voordelen van ‘hotel mama’. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Minder negatieve stress, meer ruimte voor een optimale studentijd!

Je geldzorgen zijn een stuk minder wanneer je bij je ouders blijft wonen. Zo moet een student die op zichzelf gaat wonen aan veel verschillende zaken denken. Hoge huurkosten, maandelijkse afschrijving voor verzekeringen én je moet ineens energie- en internetkosten gaan betalen. Nee, het is allemaal inderdaad niet gratis. Tel daar af en toe buiten de deur eten en af en toe een biertje drinken bij op en de stress schiet er toch regelmatig al in voordat de bankrekening überhaupt leeg is. Het laatste waar jij je druk om zou moeten maken in je studententijd is geld. Naast een lege portemonnee kan negatieve stress ook effect hebben op je studieprestaties. Dan kun je toch beter nog even thuis blijven wonen, niet?

Hotel Mama & Papa: fijn wonen bij ervaren huishoudexperts!

Hoe fijn is het als je bed gewoon wordt verschoond en je was weer schoon en opgevouwen in je kast ligt?! Of wanneer je thuiskomt van een drukke dag gelijk kunnen aanschuiven bij een warme home cooked meal in plaats van de Kip Siam zonder kip die je huisgenoot Ruben was vergeten te kopen. Over boodschappen gesproken, de eerste goed gevulde voorraadkast in een studentenhuishouden moet ik nog ontdekken. Kom jij deze tegen, mail de foto’s dan alsjeblieft naar campus.recruitment@talent-pro.com. Die organisatieheld(inn)en willen ze bij recruitment zeker wel even spreken. Het enige wat we willen zeggen: heb waardering voor de voordelen van hotel mama. En blijf gebruikmaken van de voordelen van de expertise van twee ervaren huishouders zolang je kan!

Mo money, less problems!

We zeiden het al, op kamers wonen is superduur. Hoe fijn is het als je aan het begin van de maand een keer niét hoeft na te denken over wat je tekort gaat komen aan het eind van de maand. En dat je het geld van je bijbaantje allemaal kunt steken in leuke activiteiten, sparen voor later of cadeautjes voor de uitbaters van Hotel Mama & Papa. Blijft er wat over, dan kun je mooi wat vaker naar de dierentuin, dat leuke restaurantje met vrienden en biertjes of wijntjes in de stad.

Sparen voor later

We zouden Talent&Pro niet zijn als we niet een stukje financieel verantwoordelijk gedrag stimuleren. Normaal voor klanten van banken, pensioendeelnemers of verzekerden. Maar met sparen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Zonder al die geldverplichtingen van het op kamers wonen wordt dat ineens een stuk makkelijker. Dat kan voor sneakers, maar waarom ook niet voor je toekomst. Het bedrag op je spaarrekening loopt een stuk sneller op als je thuis woont. Weet jij het aantal biertjes, dansjes en reisjes ook nog eens enigszins te beheersen, dan zal je zien dat het helemaal snel gaat. Als jij de kosten van een kamer van €500 elke maand opzij zet gedurende een vierjarige studie dan loop jij na je diploma-uitreiking niet weg met een studieschuld van €24.000, maar met een spaarbedrag van exact €24.000.

Thuiskomen in een vertrouwde omgeving

Last but not least, thuis wonend voelt gewoon heerlijk vertrouwd! Hoewel we uit je comfortzone komen bij onze trainees zo veel mogelijk stimuleren om educatieve- en ontwikkeldoeleinden is het soms ook goed om lekker dicht bij jezelf te blijven. Een goede thuisbasis is key voor alles wat je doet, of het nou werken of studeren is. En de ervaring leert, al was de hospiteeravond nog zo leuk; het gebeurt vaak genoeg dat de klik met huisgenoten in een studentenhuis te wensen over laat. En wie bel je als het niet goed gaat? Juist, Hotel Mama & Papa.

Nog geen lid van onze TalentPool?

En word je graag al tijdens je studie op de hoogte gehouden van carrièrekansen bij Talent&Pro? Schrijf je dan alsnog in voor onze TalentPool!


 

Jasmijn van den Heuvel studeert Marketing & Commerciële Economie aan het Windesheim, is werkzaam bij NOWJOBS als junior marketeer en schrijft blogs over en voor studenten. De bijbaan-app NOWJOBS matcht bijverdieners en bedrijven en is net als Talent&Pro onderdeel van HR-dienstverlener House of HR.

 

 

 

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01