Er zijn veel financiële interim professionals die zich graag aan ons verbinden en via ons aan het werk zijn. Deze week kijken we door de ogen van Chris Mulder, interim data scientist en via Talent&Pro werkzaam bij Allianz in Brussel.

Wie: Chris Mulder, 41 jaar.
Wat: Interim data scientist bij Allianz in Brussel. Een data scientist is iemand die grote hoeveelheden data verwerkt om deze vervolgens om te zetten naar bruikbare informatie voor het management van een bedrijf. Chris: “Het verschil is bijvoorbeeld dat een data scientist op basis van opgedane inzichten voorspellingen maakt terwijl een data analist informatie genereert op basis van historische data. Ook het visualiseren van inzichten en voorspellingen hoort bij de taken van een data scientist.”
Als interim T&P’er werkzaam sinds: Januari 2018.
Unit: Business IT
Werk en opleiding: “Na de middelbare school heb ik een jaar Civiele Techniek gestudeerd aan de TU in Delft. Die richting was het niet voor mij, dus ben ik er tussenuit gegaan om er ‘even’ over na te denken. Inmiddels zijn we 20 jaar verder met een berg aan ervaring in de pensioenwereld.”
Privé: Woont in Rhoon, vlakbij Rotterdam, met vrouw en vier kinderen. Chris: “Het is daarom fijn dat ik mijn werk in Brussel kan combineren met werken op kantoor in Rotterdam!”


Chris, sinds januari ben je via Talent&Pro als ‘interimmer’ aan het werk. Vertel, hoe ben je bij T&P terechtgekomen?
“Via mijn netwerk. Een bekende van mij werkt al jarenlang samen met Talent&Pro en via Linkedin werd ik rechtstreeks benaderd voor een klus. In eerste instantie bij een andere opdrachtgever en toen dat niet doorging, trok Talent&Pro twee maanden later weer bij me aan de bel. Sinds januari ben ik nu voor ze aan de slag.”

Je werkt nu bij Allianz in Brussel, dat is niet naast de deur! Hoe bevalt dat?
“Het bevalt mij heel goed, het is een groot avontuur. Er zijn veel verschillen tussen Nederland en België te ontdekken. Wanneer ik bij Antwerpen de grens over rijd, heb ik soms het gevoel dat ik heel wat jaren terugga in de tijd. Op een heleboel fronten, maar vooral ‘workwise’. Het is veel minder gestructureerd dan ik gewend ben, er worden nog veel mondelinge afspraken gemaakt en iedereen vertrouwt elkaar ‘op z’n blauwe ogen’. Daardoor merk je dat we in Nederland de afgelopen jaren een behoorlijke professionaliseringsslag hebben gemaakt. De dubbele cultuur in Brussel is ook bijzonder. Je merkt een groot verschil tussen de Vlamingen en de Walen. Ook wordt bijna alles binnen het bedrijf tweetalig gecommuniceerd: Nederlands en Frans. Daarbij is de voertaal van onze afdeling Engels waardoor er soms drie talen door elkaar worden gesproken, wat het uitdagend maakt! Brussel is zeker niet naast de deur, maar ik heb goede afspraken kunnen maken over werken op locatie in Brussel aan het begin van de week en vanuit het Allianz kantoor in Rotterdam het tweede deel van de week. Heel fijn nu ik sinds 1 mei fulltime voor ze aan de slag ben!”

Na twintig jaar in de pensioenwereld ben je nu data scientist bij een verzekeraar. Kun je iets meer vertellen over je opdracht?
“Zoals ik al zei, maakt een data scientist voorspellingen op basis van beschikbare data en bij Allianz zochten ze iemand die aan de hand van die data een ‘single customer view’ kan creëren. Dat betekent dat ik alle relevante data bij elkaar breng om een zo een volledig en up-to-date klantprofiel weer te kunnen geven. Nu is dat door de verschillende systemen en databases nog toekomstmuziek, maar dat is straks dus mogelijk. De ‘pensioenhoek’ heb ik dus volledig losgelaten en ik ben nu vooral bezig in de wereld van auto- en brandverzekeringen. De laatste twee jaar heb ik ook steeds meer data-analysewerk gedaan en dat beviel me heel goed. Omdat ik graag uitdagingen zoek en dingen interessant wil blijven vinden, heb ik na mijn laatste opdracht aangegeven dat ik meer met data-analyse wilde doen en ‘voilà’, die kans heb ik door Talent&Pro nu gekregen!”

“Omdat ik graag uitdagingen zoek en dingen interessant wil blijven vinden, heb ik na mijn laatste opdracht aangegeven dat ik meer met data-analyse wilde doen en ‘voilà’, die kans heb ik door Talent&Pro nu gekregen!”

Waarom werk je als interimmer graag via Talent&Pro? Wat maakt het bedrijf volgens jou uniek om mee samen te werken?
“Met mijn relatief weinige werkervaring op het gebied van data-analyse, heb ik van Talent&Pro de kans én de support gekregen om deze opdracht te doen. Dat vind ik uniek. Bijzonder ook én prettig dat zij zelf meegingen op gesprek in Brussel. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar schiep meteen een goede (vertrouwens)band. Dat vertrouwen is gebleven, ik krijg de ruimte om mijn eigen ‘ding’ te doen zonder dat er iemand over je schouder meekijkt. Dat vind ik prettig, aangezien ik als interimmer gewend ben om zeer zelfstandig te werken. Ook heerst er een fijne sfeer binnen het bedrijf. En áls ik ze nodig heb of een beroep op T&P wil doen, dan zijn ze er voor me. Bijvoorbeeld als ik interesse heb in een opleiding, dan gaan zij kijken of ik ergens kan instromen. Dat is zeker iets waar ik in de toekomst gebruik van wil maken.

Ook ben ik heel open geweest over de reisafstand; het is toch best een opgave. Op de korte termijn wil graag nog in Brussel blijven, op de langere termijn zou het fijn zijn om meer in de richting van Rotterdam te bewegen. Het is heel fijn om met een partij samen te werken die hierin met je meedenkt en je de ruimte geeft om je eigen plan te trekken.”

“Ik krijg bij Talent&Pro de ruimte om mijn eigen ‘ding’ te doen zonder dat er iemand over je schouder meekijkt. Dat geeft vertrouwen.”

Tot slot, kun jij in drie woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?
[Lachend] “Drie woorden is wel heel weinig voor iemand zoals ik die graag praat! Zonder gekheid vind ik het prettig dat Talent&Pro heel direct is: er zijn korte lijnen en ze zijn open en eerlijk. Dat past bij mij als Rotterdammer. Daarnaast is de cultuur van T&P informeel en is het gewoon een hele fijne partner om mee samen te werken.”

“Het is heel fijn om met een partij samen te werken die met je meedenkt en je de ruimte geeft om je eigen plan te trekken.”