Marco Vork

Marco Vork: zzp’er en manager CDD/KYC projecten via Talent&Pro

Khalid Toufik
3 mei 2023
 | Leestijd:

Marco Vork is zzp’er en onderdeel van het zzp-netwerk van Talent&Pro en Redmore. Na opdrachten bij Rabobank en KNAB is hij nu neergestreken bij opdrachtgever ABN AMRO, waar hij binnen een projectomgeving een team van CDD-analisten aanstuurt in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Hoe hij  in contact kwam met Talent&Pro, wat hem zo aanspreekt in onze werkwijze en waarom hij als zzp’er nog lang hoopt samen te werken met Talent&Pro vertelt Marco in dit interview.

Hoe kwam je in contact met Talent&Pro?

Dat gebeurde via mijn netwerk. In het verleden, dan hebben we het over ongeveer dertien jaar geleden, werkte ik bij Rabobank. Daar deed ik een management-opleiding, samen met Rik Zwinkels. Hij ging daarna de detachering in, bij Talent&Pro. Ik werd manager bij Rabobank. We hebben altijd contact gehouden. Toen ik in februari 2020 als zzp’er begon nam Rik contact met me op. Er lag een opdracht voor me klaar als Quality Checker bij ABN AMRO. En na acht maanden diende de volgende kans zich al aan, als Manager KYC voor KNAB. Dankzij de introductie van Talent&Pro zit ik inmiddels al op de derde uitdagende opdracht als zzp’er, nu bij KYC Grootzakelijk van ABN AMRO.

“Een van de voordelen is dat er actief met je wordt meegedacht over interessante opdrachten.”

Wat is het voordeel van onderdeel zijn van ons zzp-netwerk?

Een van de voordelen is dat er actief met je wordt meegedacht over interessante opdrachten. Ik was blij met die eerste opdracht als Quality Checker bij ABN AMRO, omdat het mijn eerste als zzp’er was. Maar van nature ben ik meer een generalist en gewend om veel verantwoordelijkheid te dragen. Dat zat niet zo in die rol. Na zeven of acht maanden al nam Talent&Pro contact met me op voor een klus die beter bij me paste. Op het Performance Center van Talent&Pro ging een groot project voor KNAB beginnen, met ruim 50 fte aan analisten. Ze zagen in mij wel een manager die de boel kon leiden. Een hele gave klus. Dat werd mijn volgende opdracht als zzp’er.

Hoe vind je het om met Talent&Pro te schakelen?

Wat ik altijd heb ervaren in de samenwerking is eerlijkheid, openheid en duidelijkheid. Ik ben zelf iemand die zijn werk heel serieus neemt, dat doen mijn relaties bij Talent&Pro ook. Ik zie een bepaalde drive in T&P’ers, dat is voor iemand zoals ik goud. Van de Operationeel Directeur tot de Unit Manager en Account Manager waar ik de afgelopen jaren goed mee heb samengewerkt, het zijn allemaal gemotiveerde, betrokken en “normale” mensen. Daar kan ik goed mee schakelen.

“Wat ik altijd heb ervaren in de samenwerking is eerlijkheid, openheid en duidelijkheid.”

Welk voordeel haalt Talent&Pro uit het zzp-netwerk?

Ik zie het als een samenwerking. En dat begrijpen ze bij Talent&Pro uitstekend. Dat betekent dat je een vertrouwensband opbouwt en elkaar dingen gunt. Dat merk je in alles. Ik wilde voor mijn huidige opdracht als teamlead KYC Grootzakelijk bij ABN AMRO graag meer in de lead zijn in de contractonderhandelingen. Dat kon gewoon. Over alles valt te praten. Heel fijn voor mij als zzp’er.

Mijn contacten bij Talent&Pro begrijpen ook dat het een wisselwerking is. Zij leveren de opdrachten, contacten en ontzorgen mij in alles, andersom heb ik ook altijd ruimte voor analisten die onder mijn vleugel aan de slag kunnen bij een opdrachtgever. Wat voor mij belangrijk is, is dat het professionals zijn met een bepaalde drive. Ik heb daarom ook zo’n vijftien T&P’ers meegenomen naar mijn huidige opdracht bij ABN AMRO.

Dat die het ook nu weer uitstekend doen als Analist of Quality Checker verbaast me niet. Talent&Pro is een actieve detacheerder. Ze schuiven niet gewoon wat met mensen, maar investeren er echt in. Met een People Manager en een Account Manager die heel betrokken zijn. En professionals die enthousiast zijn over het bedrijf. Ik durf Talent&Pro bij al mijn opdrachtgevers en relaties te noemen.

“Ik kan vaak snel kennismaken en direct aan de slag. De beslissers binnen Talent&Pro kennen mij en hebben aan een half woord vaak al genoeg.”

Op welke manier ontzorgt Talent&Pro jou?

Natuurlijk is het ook fijn dat de facturen gewoon op tijd betaald worden, maar verder word ik hoofdzakelijk op twee manieren ontzorgd. Ten eerste bij het vinden van een nieuwe opdracht. Ik kan vaak snel kennismaken en direct aan de slag. De beslissers binnen Talent&Pro kennen mij en hebben aan een half woord vaak al genoeg.

Als ik eenmaal gestart ben word ik op een tweede manier goed ontzorgd. Mijn laptop en headset liggen bijvoorbeeld klaar voor aanvang van een project, bij issues met systemen die ik nog niet goed ken kan ik op hulp rekenen en bij iets als een stukje Excelondersteuning staat er altijd iemand opgesteld om te helpen. Als je grote teams aanstuurt is het fijn dat er een floor manager van Talent&Pro is die op basis van jouw cijfers een kwalitatieve voortgangsrapportage voor de klant kan maken.

Kortom, er zijn altijd mensen beschikbaar die ik om me heen kan organiseren. Of het nu gaat om administratie, capaciteit, kennis of extra kantoorruimte. Het maakt dat ik me volledig kan focussen op de mensen en op het boeken van resultaten voor een tevreden opdrachtgever. En niets is belangrijker voor een zzp’er dan een tevreden opdrachtgever.

Ook aan de slag als zzp’er via Talent&Pro?

Meld je vrijblijvend aan voor REDMORE ZZP, dan nemen we snel contact met je op.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01