Klantinterview met Nickay Schenk van Allianz

Klant op de Koffie | Nickay Schenk: manager Retail unit bij Allianz

Khalid Toufik
13 september 2023
 | Leestijd:

Nickay begon zijn carrière ooit met een traineeship bij Talent&Pro. Nu is hij manager bij Allianz, en vanuit die rol ook klant en opdrachtgever van onze organisatie. De club kennen biedt hem voordelen, want als je Talent&Pro kent ken je de kwaliteiten van onze consultants. We nodigden Nickay op een vrijdag uit op de koffie. Niet voor een trip down memory lane, al zijn tijdens de borrel ongetwijfeld de nodige verhalen voorbijgekomen. Veel nieuwsgieriger waren we naar zijn huidige rol bij Allianz en hoe hij de samenwerking met Talent&Pro vanuit een andere rol ervaart.

Hoelang ben je nu al manager bij Allianz en wat voor organisatie is Allianz precies?

In 2017 ben ik overgestapt van Talent&Pro naar Allianz. Toen is mijn relatie met Talent&Pro inderdaad veranderd van medewerker naar afnemer. Allianz is de nummer 1 verzekeraar in de wereld. We hebben ruim 140 duizend medewerkers en zijn in 70 landen actief. We bieden vrijwel alles aan wat er aan financiële producten mogelijk is: schade, pensioenen, levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, maar ook hypotheken, beleggen en vermogensbeheer. Vandaar ook ons motto: we secure your future.

Op welke manier maak je gebruik van de dienstverlening en consultants van Talent&Pro?

Wij schakelen Talent&Pro in voor twee dingen: CTC en RTC. Dat staat voor respectievelijk change the company en run the company. Bij CTC gaat het om projecten, bij RTC gaat het om helpen bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden, zoals klantcontact en administratie.

“T&P’ers helpen ons regelmatig het simpele maar arbeidsintensieve reken- en uitzoekwerk automatiseren.”

Soms combineren we beide. Dan huren we mensen in bij Talent&Pro die ook bijspringen voor projecten. Recent heeft een T&P’er bijvoorbeeld voor ons een aantal ratingtools gebouwd. Op het gebied van automatisering kunnen wij nog stappen zetten. Van T&P’ers ben ik gewend dat zij verder kijken dan de ‘reguliere werkzaamheden’ en dus ook op dit gebied hun bijdragen kunnen leveren.

Wat typeert de T&P’er die jij inhuurt?

T&P’ers brengen altijd iets extra’s. Ze zijn kritisch over processen, denken mee en kunnen bijvoorbeeld slimme tools bouwen. Wij huren vaak starters in, omdat het niet altijd de meest uitdagende werkzaamheden zijn. Ik zie dat zelfs deze T&P’ers die extra projecten nodig hebben. Dat maakt een opdracht bij Allianz interessanter voor ze. Ze komen dus niet alleen om de telefoon te bemannen, ze helpen ons ook verbeteren. Dat verwacht ik dan ook altijd van een T&P’er.

Wat onderscheidt Talent&Pro van andere leveranciers waar je mee werkt?

Ik denk dat het concept van de People Manager heel waardevol is, ten opzichte van andere detacheerders. Dat biedt ons de mogelijkheid om feedback zowel via de consultant die we inhuren te delen als via de People Manager.

Een ander voordeel is dat opleidingen goed geregeld zijn. T&P’ers zijn voorzien van de nodige Wft’s, die voor ons heel belangrijk zijn als financiële dienstverlener. Maar soms beschikken ze ook al over kennis van proces- en projectmanagement, dankzij trainingen in Lean en Prince2. Bij Allianz werken we nu Lean, dat zit er bij T&P’ers al in omdat dit wordt aangeboden bij de Talent&Pro Academy. Ondanks dat we veel met starters werken zie ik dat ze processen sneller dan gemiddeld beheersen.

“Bij Allianz werken we nu Lean, dat zit er bij T&P’ers al in omdat dit wordt aangeboden bij de Talent&Pro Academy.”

Die combinatie van achtergrond, begeleiding en opleiding maakt dat ze niet alleen sneller een meerwaarde hebben, maar ook een team op sleeptouw kunnen nemen.

Op welke manier ontzorgt Talent&Pro jou?

Wat ik fijn vind is dat er snel geschakeld wordt. Als ik nu bel dat ik over drie weken mensen nodig heb kan ik erop vertrouwen dat er direct alles aan gedaan wordt om dat voor elkaar te krijgen. Of dat ik meteen duidelijkheid krijg als dat niet haalbaar is. Want dat kan natuurlijk ook. Waar mijn relaties binnen Talent&Pro ook goed in zijn is out of the box denken. Toen wij eerder dit jaar eens zes mensen nodig hadden, werd het Performance Center van Talent&Pro al optie voorgesteld. In plaats van zo’n groot aantal mensen leveren, konden wij er ook voor kiezen om een deel van de werkzaamheden helemaal uit te besteden binnen het T&P moederbedrijf Redmore. Daarmee word je natuurlijk helemaal ontzorgd op kennis, capaciteit en personeelsplanning. Dat soort oplossingen komt niet altijd bij ons op.

Wat is het grootste succes dat je samen met Talent&Pro hebt behaald?

Het grootste succes is dat we de afgelopen jaren van een leverancier-opdrachtgever relatie meer naar een partnerschap zijn gegroeid. Dat is een gevolg van onze goede samenwerking, waarin we niet alleen sparren over de behoefte aan capaciteit op de korte termijn, maar ook verder vooruitkijken.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01