Unit Pitch: Leroy Chaigneau

De Unit Pitch: chef Pensioen & Leven Leroy Chaigneau vertelt

Lennart Helder
17 september 2021
 | Leestijd:

In de Unit Pitch komen de Unit Managers van Talent&Pro aan het woord. Met verschillende unieke business units, elk met eigen traineeships, valt er voor starters genoeg te kiezen. Ga er maar eens aan staan als starter. Om sollicitanten bij hun keuze te helpen vragen we elke Unit Manager om de eigen unit te pitchen. Vandaag: Leroy Chaigneau. De T&P’er die de business unit Pensioen & Leven aanstuurt en daarmee verantwoordelijk is voor onze consultants en opdrachtgevers in de pensioenbranche.

  • Hee Leroy! Je werkt inmiddels acht jaar bij de business unit Pensioen & Leven. Wat maakt die unit zo mooi?

Er zit enorm veel dynamiek in onze unit en in onze markt. Sta maar eens even stil bij de pensioenmarkt. Iedereen heeft ermee te maken, want als je gaat werken, dan bouw je ook pensioen op. Een verandering in die markt, zoals het pensioenakkoord waar jaren over gesproken is, betekent dus iets voor iedereens toekomst. Je hebt het dan echt over maatschappelijk relevant, toekomstgericht werk. Wij staan nu met onze unit aan het begin van een nieuw pensioentijdperk. De markt gaat op de schop, en wij als Talent&Pro gaan met onze consultants bijdragen aan de herinrichting ervan.

  • Maatschappelijk betrokken en toekomstgericht werk dus. Wat zit er nog meer in voor mij als startend pensioenspecialist bij P&L?

Ik geloof er heilig in dat starters bij Pensioen & Leven de breedste en snelste ontwikkeling doormaken, door de focus op ontwikkeling en het brede palet aan functies dat onze branche biedt. Daarnaast krijg je met P&L een team om je heen dat op en top gemotiveerd is om voor onze consultants het verschil te maken. Ons motto is: Als je blijft doen wat je deed, dan blijf je krijgen wat je kreeg”. Wat we als unit ontzettend belangrijk vinden is dat we blijven pionieren en vernieuwen. En daarin gaan we sneller dan anderen. We proberen continu nieuwe dingen uit en kijken wat er dan gebeurt, in plaats van af te wachten en voorzichtig af te tasten. Zo hebben we bijvoorbeeld het Traineeship Business Analist opgezet. Dat vonden sommige mensen best spannend. “Hebben we de mankracht wel om dit traject op te zetten en ook in te vullen? Zijn we er wel klaar voor om iets nieuws aan te bieden aan onze medewerkers?”  Maar als je het niet probeert, kom je ook niet vooruit. Dat geven we ook aan elke consultant mee. Je krijgt echt de kans om stappen te zetten en risico’s te nemen. Het zorgt bovendien voor megabetrokken consultants, die van onze unit echt een hecht team maken.

”Als je het niet probeert, kom je ook niet vooruit. ”

 

  • Geen wonder dat jij na al die jaren nog steeds happy bent bij Pensioen & Leven. Wat geeft jou persoonlijk energie om zolang voor deze unit te werken?

Werken binnen deze unit voelt nog steeds net zo uitdagend en fijn als toen ik begon. Ik denk vaak aan het boek van Simon Sinek: Start with Why. Toen ik dat boek zo’n drie jaar geleden las, vielen er voor mij heel veel puzzelstukjes op hun plek. Over ons als bedrijf en wat ons zo anders maakt. Sinek zegt in het kort dat de meeste bedrijven bezig zijn met wat ze doen, en hoe ze het doen. De productkenmerken dus. Relatief zakelijk en oppervlakkig allemaal. Bij Talent&Pro staat juist het waarom centraal. Onze waarom is het ontwikkelen van mensen en dat voel je bij ons. Daar komt mijn enthousiasme vandaan. De reden dat ik hier met veel plezier en enthousiasme werk is omdat we bij Pensioen & Leven elke dag met deze why bezig mogen zijn.

  •  Wat is het mooiste compliment dat jij hebt gekregen van een opdrachtgever?

Vorig jaar is ons een heel groot project gegund door een grote pensioenuitvoerder. Echt een groot traject, waarbij zo’n 24 man aan de slag gingen met de uitvoering van een overgenomen fonds. We gingen bij de aanbesteding nek aan nek met onze concurrent, maar uiteindelijk kozen ze voor ons vanwege hun ervaring met onze professionals. Dat maakt me enorm trots. Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen, zowel voor onze unit als voor Talent&Pro als organisatie. Onze mensen en hun ontwikkeling: dat blijkt telkens weer de reden dat wij gewaardeerd worden.

”Uiteindelijk hebben ze voor ons gekozen vanwege hun ervaring met onze mensen.”

  • Hoe ervaren jullie consultants het werken voor de unit Pensioen & Leven en voor jullie klanten?

Veel consultants geven aan dat ze sneller groeien dan verwacht, doordat ze echt een sprong in het diepe mogen wagen. We tonen daarin lef. Ze mogen dingen doen die ze nog nooit eerder gedaan hebben in een professionele setting. Ik hoor vaak terug dat juist die stap uit de comfortzone het beste was dat ze hadden kunnen doen voor hun ontwikkeling. En met de juiste tools en steun blijven we ze uitdagen om hun eigen grenzen te blijven verleggen.  Want juist daarvan leren ze het meest. En daarin staan ze niet alleen, want de Business Unit Pensioen & Leven is enorm betrokken en de collega’s bieden elkaar onderling veel support.

  • Die onderlinge betrokkenheid in de unit Pensioen & Leven, kun je daar een voorbeeld van geven?

De consultants in onze unit kennen elkaar echt, en helpen elkaar. Dat zie je op allerlei manieren: een belletje of appje om te checken hoe het gaat, maar ook de mooie projecten die regelmatig bij ons ontstaan. Zo is er binnen de unit P&L een workshop ‘Ontwerp je Pro-fase’ opgezet voor onze consultants. Hiermee kunnen ze zich nog beter voorbereiden op hun promotie tot Pro’er. Binnen deze workshop dagen consultants elkaar uit om die volgende stap in hun ontwikkeling vast te stellen en de weg daarnaartoe te concretiseren. Daarnaast zijn dit jaar twee community’s opgezet voor kennisuitwisseling, zodat consultants die binnen verschillende sub-disciplines actief zijn van elkaar kunnen leren. Ook kun je als starter kennis ophalen en uitwisselen met ervaren collega’s. Daar zien we dus weer die why van T&P: de ontwikkeling van mensen.

”De consultants in onze units kennen elkaar echt, en helpen elkaar”

  • Welke misconceptie over de unit Pensioen & Leven zou je graag wegnemen?  

De pensioenmarkt wordt soms gezien als saai en grijs. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen: onbekend maakt onbemind. Toen ik binnenkwam bij Pensioen & Leven, wist ik er ook niet veel van. Als je eenmaal aan de slag gaat, denk je: wat een mooi vakgebied, waar veel speelt en veel mogelijk is. Ik heb dat aan den lijve ondervonden in talloze gesprekken met directe collega’s, klanten en consultants.

  • Wat is er allemaal mogelijk voor mij als starter bij de business unit Pensioen & Leven?

Elk traineeship dat wij bieden gaat gepaard met een uitdagend traject met heel veel kansen. De eerste twee jaar zijn generalistisch. Ik zie het als voeten in de klei, ervaring opdoen met het product en de klanten leren kennen. Zowel de eindklant als de klanten van Talent&Pro. Wellicht merk je in die periode al dat je feeling hebt met een bepaald specialisme binnen de pensioenwereld. Daarin kun je je dan verder ontplooien. Er zijn vier richtingen binnen onze markt: pensioen-inhoudelijk, (project)management, (business)analist en juridisch. Je kan dus nog heel veel kanten op binnen P&L. Daarbij staan wij als unit klaar om je te steunen, te begeleiden en ook flink uit te dagen.


START JOUW CARRIÈRE IN DE PENSIOENWERELD

 

Solliciteer op het traineeship Pensioen & Leven  en wie weet ben jij binnenkort een collega van Leroy in de business unit Pensioen &Leven!

Traineeship Pensioen

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01