Crazy casussen

Crazy casussen in het traineeship Schadespecialist: Deel 1

Khalid Toufik
3 maart 2022
 | Leestijd:

Een opdracht die je als trainee Schadespecialist bij Talent&Pro kunt tegenkomen is die van schadebehandelaar. In deze functie kom je elke dag veel verschillende schades tegen. Sommige van die schades hebben een enorme impact op de betrokkenen. Denk aan een woningbrand of een verkeersongeval. Als schadebehandelaar leer je hoe je de benadeelde kan geruststellen en zo goed mogelijk kunt helpen bij het herstellen of compenseren van de geleden schade. Je kunt op dat moment echt het verschil maken voor de benadeelde. Maar… Gelukkig kom je op een gemiddelde werkdag ook iets minder heftige situaties tegen. Crazy casussen die je juist met een glimlach aanhoort en afhandelt. In deze blog neem ik je mee in drie casussen die voor de betrokken mensen (en viervoeters) gelukkig met een sisser afliepen.

1. Kat speelt hoofdrol in funniest home video

Zo vertelde een klant een keer dat hij in zijn tuin bezig was geweest met elektrisch gereedschap. Zijn kat was daar kennelijk zo erg van geschrokken, dat deze naar de tuin van de buren was gevlucht. Vervolgens sprintte de kat in paniek naar binnen, dwars door de hor. De kat kwam er zelf gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. En de schade aan de hor, die is vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Eind goed, al goed dus.

2. Autodakkoffer wordt… huisdakkoffer?

Een andere klant belde een keer op met de volgende uitspraak: “De autodakkoffer is tegen de schoorsteen van de buren gewaaid.” Ik stond heel even met mijn mond vol tanden. “De koffer is vanaf de auto tegen de schoorsteen gewaaid meneer?” Het bleek toch anders te zitten. De klant had de koffer tijdelijk op een plat dak van de woning gelegd als opslagplaats. Vanaf daar was de koffer na een hevige windvlaag tegen de schoorsteen van de buren gewaaid. Afhankelijk van de omstandigheden wordt ook deze schade vergoed op de aansprakelijkheidsverzekering. Belangrijk daarbij voor de schadebehandelaar is wel dat je nagaat of er sprake was van een storm. Daarnaast is het belangrijk om te onderzoeken of de klant in kwestie maatregelen getroffen had om te voorkomen dat de dakkoffer kon wegwaaien.

3. Bed & Breakfast treft kameel aan in zwembad

In een andere vrij unieke schadesituatie speelt wederom een viervoeter de hoofdrol. Deze keer was het wel een hele exotische variant. In mei 2021 verscheen namelijk een nieuwsbericht waarin stond dat een kameel in het zwembad van een Bed & Breakfast terecht was gekomen… Daar was ik als schadespecialist natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar. Wat bleek… Door een nachtelijke storm was het hek van het dierenweitje van de B&B opengegaan. Het dier had daardoor vrij baan om in de tuin van de Bed & Breakfast rond te struinen. De schade was flink. De kameel was namelijk door het zwembaddek gezakt en het zwembad zelf zat daardoor onder de haren en kamelenpoep. Ik kan me goed voorstellen dat de schadebehandelaar van deze zaak eerst een paar keer goed moest knipperen toen deze het beeldmateriaal van de schade voorgeschoteld kreeg… De B&B-eigenaren, de kameel én het zwembad lijken inmiddels van de schrik bekomen en maken het goed.

OOK AAN DE SLAG ALS SCHADESPECIALIST?

Solliciteer op het traineeship Schadespecialist en ontdek zelf welke schadevraagstukken je nog meer tegen kunt komen met de crazy careers van Talent&Pro.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01