20 jaar T&P

20 jaar T&P: 5 redenen waarom wij jubilea vieren!

Khalid Toufik
20 januari 2019
 | Leestijd:

“Feest ter herinnering aan het feit dat iets een rond aantal jaren geleden gebeurd is”. Aldus de Van Dale. We kunnen het erover eens zijn dat ze bij Van Dale niet onwijs hun best doen om de waarde van jubilea aan de man te brengen. Dat gaan wij wel doen. Met onze eigen definitie. Voor ons zijn jubilea mijlpalen. Mijlpalen die je stil doen staan bij een belangrijk onderdeel van je leven. Of het nou je huwelijksjubileum is of het besef dat je al veertig jaar vaste klant bij je kapper bent. Wij van Talent&Pro vinden elke mijlpaal het vieren waard. In 2019 bestaan we twintig jaar. Twintig jaar vol Plezier, Ontwikkeling, Waarde creëren, Energie en Rood. In deze blog leggen wij je uit waarom we dit in 2019 gaan vieren.

1. Jubilea zijn erkenning

Als je de champagne laat knallen op je twintigjarig jubileum doe je dat niet omdat je dorst hebt. Als je dorst hebt drink je water. Of melk. Of eet je een appeltje. Je laat de champagne knallen om erkenning af te dwingen. Bij vriend én vijand. Tegen vrienden zeg je, ik had het niet gekund zonder jullie. Tegen de concurrentie zeg je ik heb het gekund, ondánks jullie!

2. Jubilea zijn bevestiging

Het leven is niet altijd even makkelijk. Het is een lange reis, vol vallen en opstaan. Wij mensen krijgen energie als het lukt om op te blijven staan, en we daarvoor een schouderklop en bemoedigende woorden ontvangen. Een jubileum is een schouderklopje. Het is het stukje bevestiging dat we allemaal nodig hebben om de volgende stap te zetten richting een bestemming die zich zo nu en dan ontvouwt, om vervolgens weer te verdwijnen.

3. Jubilea zijn ontkenning

Wat we met jubilea namelijk ook doen, is ontkennen dat we soms geen flauw idee hebben waar we naartoe moeten. We maken onszelf wijs dat die stip op de horizon zo scherp is als een mes, maar als we dichterbij komen zien we dat die stip alweer een paar kilometer naar links, rechts, voren of achteren is geschoven. Een jubileum is onze eigen stip aan de horizon, op momenten dat het leven een fata morgana lijkt. Een jubileum biedt houvast.

4. Jubilea zijn beloning

De champagne, muziek en hereniging met geliefde kennissen is de fysieke manifestatie hiervan. Stiekem is de echte beloning het gevoel dat bij een jubileum hoort. Het gevoel dat je krijgt bij het bereiken van die mijlpaal, die het resultaat is geweest van zelf je route durven bepalen. Dat doen we bij Talent&Pro al twintig jaar. En dat gunnen we jou ook.

5. Jubilea zijn ontwikkeling

Het maakt niet uit dat de eindbestemming soms niet helder is. Elke stap die we zetten, is een stap waarwe iets van leren. Jubilea geven je de kans om de stappen te tellen die je hebt gezet, samen te vatten wat je hebt geleerd en de vervolgroute daar dan op af te stemmen. Dat is Talent&Pro, in een notendop. Dat is ontwikkeling.

Het mooiste is, elke dag kan een jubileum zijn. Jij bepaalt zelf wat een mijlpaal is. Wees daarin niet te zuinig!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01