3X3 World Tour

FIBA 3X3 World Tour Utrecht: ticketverkoop gestart

Khalid Toufik
19 juli 2022
 | Leestijd:

Zaterdag 24 en zondag 25 september is het Jaarbeursplein in Utrecht het decor voor de eerste FIBA 3×3 World Tour ooit in Nederland. Talent&Pro is als hoofdsponsor aanwezig, nu zijn ook voor het grote publiek kaartjes online beschikbaar.

Champions League van het mondiale 3X3 basketball

De World Tour is de Champions League van het mondiale 3×3 basketball. Alleen de beste teams ter wereld doen aan deze reeks van dit jaar 13 evenementen mee. Nooit eerder maakte de World Tour een stop in Nederland. 12 van de beste teams ter wereld spelen in 2 dagen om de titel en een totale prijzenpot van $150.000. Het internationale basketballevenement vormt het laatste weekend van september het klapstuk van twee maanden zomerse topsport op het Jaarbeursplein in Utrecht.

3X3 Unites

Organisator van dit evenement is 3X3 Unites, tevens maatschappelijk partner van Talent&Pro. Vorig jaar organiseerde de stichting al een internationale FIBA 3X3 Challenger in Utrecht. Team Amsterdam won toen de Challenger en probeert ook dit jaar de eigen thuisbasis te verdedigen. In de aanloop naar de World Tour organiseert de NGO ook dit jaar weer verschillende toernooien voor lokaal basketballtalent, waarmee kwalificatie voor de World Tour mogelijk is.

Kaartjes reserveren

Bekijk de aftermovie van de 3X3 Unites Challenger van vorig jaar en kom op 24 en 25 september samen met 3X3 Unites en Talent&Pro kijken naar twee dagen spectaculair topbasketball op het Jaarbeursplein, in hartje Utrecht! Jouw tickets reserveer je hier.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01