Quynn Garretsen

Quynn Garretsen: het traineeship Bancair vertaald naar bits en bytes

Khalid Toufik
19 december 2018
 | Leestijd:

Quynn Garretsen studeerde in 2016 af aan de studie Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht. Een moeizame zoektocht naar die leuke startersfunctie op een nóg moeizamere arbeidsmarkt begon. Waar veel bedrijven een topper misliepen, sloeg Talent&Pro wel toe. Hoe het Quynn daarna in haar traineeship Bancair af ging lees je in deze blog over deze bescheiden, maar zeer bekwame topper!

Van starter naar senior projectmedewerker bij Talent&Pro

Vergelijkbare startersfuncties binnen de bancaire wereld konden voor Quynn niet tippen aan de mogelijkheden die Talent&Pro bood: “Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te leren. Dat dit dan ook nog eens betaald en zelfs zo sterk aangemoedigd wordt bij Talent&Pro maakte het voor mij duidelijk dat ik hier moest zijn. Quynn solliciteerde op het traineeship Bancair, gesprekken met Rebecca Hartkamp (toen nog recruiter, inmiddels account manager) en Marike Kamerbeek (people manager) volgden en een dienstverband binnen de unit Bancair van Talent&Pro was een feit. Resultaat: Quynn werkt inmiddels aan haar derde opdracht. Bij Stater houdt zij zich, naast haar werkzaamheden als hypotheekacceptant, ook bezig met IT-vraagstukken. Waarmee zij bijdraagt aan de vertaling van inhoudelijke kennis van hypotheken en hypotheekacceptatie naar slimme IT-oplossingen.

Cruciaal: het belang van goede leermeesters

Bij Talent&Pro was het Rebecca Hartkamp die Quynn op het juiste spoor zette, waarmee Quynn haar werkzaamheden voor Stater kon uitbreiden. “Zij wist van mijn interesse in IT en de mogelijkheden binnen Stater en inspireerde mij om de juiste ingangen te zoeken.” Maar ook haar voorliefde voor wiskunde ontstond dankzij het vinden van de juiste leermeester: “Mensen denken vaak als ze iets niet snappen dat ze het niet kunnen. Ik denk juist, als je het niet snapt is het je gewoon niet goed uitgelegd.” Een kwestie van doorzetten en nieuwsgierig zijn volgens Quynn. “Tijdens mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen had ik precies hetzelfde. Het vak statistiek was voor veel mensen vrij lastig. Ik heb iemand gezocht die bereid was met mij te gaan zitten en het net zo lang uit te leggen totdat ik het snapte. En dat is me ook gelukt, waardoor ik het vak met een 8,5 heb afgesloten.

‘Mensen denken vaak als ze iets niet snappen dat ze het niet kunnen. Ik denk juist, als je het niet snapt is het je gewoon niet goed uitgelegd.’

De bancaire praktijk als leerschool

Hoewel Quynn vanuit business IT-perspectief gretig gebruik maakt van de opleidingsmogelijkheden die Talent&Pro biedt – denk aan Excel, SQL, Python en andere programmeertalen – zijn er ook dingen die zij juist in de bancaire praktijk heeft geleerd. Haar eerste opdracht voor Talent&Pro was bij ABN AMRO, waar ze op de eerstelijnstelefonie van de hypothekenlijn zat. “Enorm leerzaam, omdat je in korte tijd met alle verschillende producten te maken krijgt. Van klanten die een extra aflossing wilden doen tot aan bellers met ingewikkelde vragen die echt uitzoekwerk vergen. Een combinatie van lekker snel aftikken en wat dieper graven dus.

Het belang van simpele communicatie in de financiële dienstverlening

Maar het belangrijkste waarin Quynn zich in drie opdrachten heeft ontwikkeld is toch wel communicatie. “Dieper doorvragen is bijvoorbeeld heel belangrijk. Als iemand aangeeft extra te willen aflossen, vragen waarom. Als een klant aangeeft de maandlasten te willen verlagen, door doorvragen achterhalen of er niet een beter passende oplossing is. Dit inzicht is in mijn huidige functie nog steeds enorm waardevol.”
Minstens even belangrijk gebleken voor Quynn is helder en simpel communiceren: “Ik probeer er altijd van uit te gaan dat degene die ik tegenover me heb nog helemaal niets weet van het onderwerp, of het nou een particulier of collega betreft. Op die manier probeer ik ervoor te zorgen dat we qua intentie en doelstelling geheel op een lijn zitten voordat we de diepte in duiken. Ik heb gezien dat functionaliteiten opnieuw gebouwd moesten worden, omdat ergens in het communicatieproces de wens van de gebruikers compleet lost in translation raakte.”

 

De brug tussen business en IT in de bancaire wereld

Want communicatie, dat is waar Quynn in uitblinkt. Verbaal én procesmatig orde scheppen. Met behulp van alle 21e-eeuwse middelen die we tot onze beschikking hebben. Bij Stater, een organisatie die voor meer dan 40 hypotheekverstrekkers de hypotheekprocessen verzorgt, betekent dit voor Quynn hypotheekaanvragen toetsen op volledigheid, kwaliteit en fraude. Maar als brug tussen business en IT ook nauw contact onderhouden met de ontwikkelaars van de acceptatiesoftware van Stater. Voor het systeem Accello (Acceleratie Offerte Acceptatieproces) is Quynn de schakel die collega’s informeert over de nieuwste functionaliteiten. En andersom ontwikkelaars informeert over verbetermogelijkheden vanuit de gebruikers. Een rol die Quynn als communicator, kenner van hypotheken én liefhebber van efficiëntie op het lijf is geschreven.

De bouwstenen van een starter in de bancaire wereld

Voor Quynn is, naast het zoeken en vinden van de juiste leermeesters, het vooral van belang om te wíllen leren. “Ik krijg een enorme kick van nieuwe dingen ontdekken. De financiële- en IT-wereld is een omgeving waarin dat bij uitstek mogelijk is. Tel daar Talent&Pro bij op, en je hebt denk ik alle ingrediënten die ik zoek in een baan!”

Ben jij starter en ook op zoek naar een baan in de bancaire wereld? Denk je dat je met jouw kennis, skills en leergierigheid net als Quynn iets kunt toevoegen aan de financiële dienstverlening? Bekijk dan de vacature voor het traineeship Bancair!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01