Portretfoto Pieter Overwater

Hoe is het nu met; Pieter Overwater

mathijs.jongsma
28 juni 2023
 | Leestijd:

Bij Talent&Pro zijn we benieuwd hoe het gaat met oud-collega’s. Waar werken ze op dit moment en hoe kijken ze terug naar hun tijd bij Talent&Pro? Weten ze nog de namen van hun eerste opdrachtgevers en welke handvatten gebruiken ze nog steeds? Pieter blikt terug op mooie herinneringen. 

Ik ben Pieter Overwater, 34 jaar en ben al bijna vier jaar alumni van Talent&Pro. Ik ben na mijn tijd bij Talent&Pro in het familiebedrijf Overwater, verzekeringen, pensioenen en hypotheken gaan werken. Als ik niet aan het werk ben, vind ik het lekker om te zeilen of een rondje hard te lopen. Ik heb enkele marathons gelopen en zo ben ik ook in contact gekomen met de Roparun via Talent&Pro.

Af en toe heb ik nog contact met oud-collega’s van Talent&Pro, altijd leuk om hen weer te spreken!

Bij Overwater verzekeringen, pensioenen en hypotheken houd ik mij voornamelijk bezig in de verzekeringstak als adviseur. Ik ga bij bedrijven langs om te inventariseren en analyseren welke verzekeringen men allemaal nodig heeft. Daarnaast ben ik sinds 1 januari voor een gedeelte mede-eigenaar geworden van kantoor. In deze nieuwe functie ben ik continu bezig met het optimaliseren van de organisatie en ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen. Iets waar ik heel trots op ben!

Neem ons is mee naar je start bij Talent&Pro

Ik werd enthousiast door de mogelijkheden om veel te kunnen leren in korte tijd. Veel werkervaring opdoen. Ik was nog helemaal niet bekend in de verzekeringswereld toen ik zeven jaar geleden begon bij Talent&Pro. Ik betaalde maandelijks mijn premie voor mijn verzekeringen, maar verder wist ik eigenlijk niks van de hele verzekeringswereld af. De basis van de verzekeringswereld heb ik gelegd in mijn tijd Talent&Pro. Toen ik begon bij Talent&Pro had ik al een duidelijk doel voor ogen. Met weinig kennis was dit de ideale start. Tijdens mijn eerste opdracht was ik blij dat ik niet direct diep op de materie inging. Zo kon ik even aan alles wennen binnen de verzekeringswereld.

Vanaf het eerste moment voelde ik de steun om mijn doel te halen

Ik ben sowieso een type dat van uitdagingen houdt. Na een wat ‘simpele’ eerste opdracht was ik heel blij dat deze tweede opdracht echt het uiterste van mij vroeg. Direct de diepte in en aan de slag met complexe vraagstukken. In een sneltreinvaart ontdek je heel veel binnen de verzekeringswereld.

En hoe ging dat bij je tweede opdracht?

Mijn tweede opdracht was bij Delta Loyd in Amsterdam, hier ging ik aan de slag op de agrarische afdeling. Voor veel mensen is dit wel de holy grail van de verzekeringswereld. Het werd direct een stuk complexer en diverser qua vraagstukken. Het ging van personenauto’s naar panden van enkele miljoenen. Binnen no time heb ik hier heel veel geleerd.

In deze fase heb ik wel het meeste geleerd. Uiteindelijk is het best een lange opdracht geworden. Hier kon ik ook doorgroeien naar andere afdelingen en werd mijn werk steeds gevarieerder. Ik heb mensen ingewerkt die al veel langer werkzaam waren binnen de verzekeringswereld. Een vreemde gewaarwording, vond ik destijds! Op de afdeling portefeuille beheer heb ik zelfs een stukje product development gedaan, hier was ik de projectleider tussen alle afdelingen. Dit laat wel zien hoe snel je kan groeien binnen een bedrijf!

Hoe kijk je terug naar de samenwerking met je People Manager?

Het concept van een People Manager is echt geweldig. Een topcombinatie. Als ik praat over mijn tijd bij Talent&Pro, kom ik altijd tot de conclusie dat de inbreng van mijn People Manager heel groot was. De vraag die zij continu stelde was; wat heeft Pieter nodig? Mijn People Manager Meyke kon mij heel goed sturing geven en was ook kritisch tegelijkertijd. Ik kreeg alle ruimte om flink wat meters te maken. Precies de reden waarom ik voor Talent&Pro had gekozen. Gas geven. Ik heb bij Talent&Pro altijd op de linkerbaan gereden. De snelheid bepaalde ik en alles was hierin mogelijk. Dit is ook wat ik alle starters bij Talent&Pro zou willen adviseren, gewoon doen! Je eigen tempo bepalen en durf fouten te maken.

Talent&Pro heeft mij de juiste handvatten gegeven in de beginfase van mijn carrière. Iets waar ik dagelijks nog veel profijt van heb.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01