Samenwerking Talent&Pro en basketbalbond

Samenwerking Talent&Pro en basketbalbond krijgt olympisch vervolg

Khalid Toufik
3 december 2020
 | Leestijd:

Persbericht

In 2019 was Talent&Pro als sponsor en liefhebber aanwezig tijdens de FIBA 3×3 World Cup dat op het Museumplein in Amsterdam werd georganiseerd. De positieve ontvangst en beleving door de aanwezige medewerkers en klanten, de pioniersrol die de Nederlandse Basketball Bond (NBB) speelt in de ontwikkeling van deze jonge sport en het feit dat het Internationaal Olympisch Comité in 2017 de olympische status toekende aan 3×3 basketball zijn redenen om nu de samenwerking voort te zetten.

Mooi podium om te schitteren

Edwin van den Elst, algemeen directeur bij Talent&Pro, over de sponsoring van de Nederlandse 3×3 selectie: “Talent&Pro is een jonge, frisse en dynamische club van professionals die continu grenzen proberen te verleggen, zowel op persoonlijk en professional vlak als voor onze opdrachtgevers in de financiële dienstverlening. Hetzelfde pionierende karakter zagen we bij de NBB en bij onze jongens terug op het FIBA 3×3 World Cup 2019 in Amsterdam. 3×3 basketball is een sport met enorm veel potentie om harten te veroveren, die eigenlijk alleen een podium nodig heeft om te schitteren. Dat is precies waar het bij Talent&Pro ook om draait. We helpen onze Orange Lions, na twee mooie zilveren medailles in de laatste drie WK’s, graag ook dat mooie olympische podium bereiken tijdens de komende Spelen in Tokio en Parijs.”

Samenwerking draagt bij aan concurreren met wereldtop

Bondscoach Brian Benjamin beaamt het gemeenschappelijke karakter van Talent&Pro en 3×3 basketball: “Bij 3×3 basketball staan verantwoordelijkheid nemen, je talent ontwikkelen en samenwerken centraal. We streven het hoogste na: spelen in de absolute top in de World Tour, op EK’s, op WK’s en straks hopelijk tijdens de Olympische Spelen. Ik ben dan ook heel blij dat we in Talent&Pro een partner hebben gevonden die deze ambitie herkent en ons hierin duurzaam ondersteunt, zodat we een programma kunnen draaien waarmee we ons met de wereldtop kunnen meten.” René van Vlaanderen, verantwoordelijk voor partnerships vanuit de NBB, is met name verheugd over het duurzame karakter van de samenwerking: “Het enthousiasme waarmee Talent&Pro deze samenwerking aangaat is aanstekelijk en we gaan er dan ook samen een mooie weg richting de Olympische Spelen in Parijs van maken. Met als eerste doel Tokio in 2021.”

Road to Tokyo

De eerste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen van 2021 is van 26 – 30 mei in Graz (Oostenrijk). Daar zullen de Orange Lions het tijdens het eerste Olympische Kwalificatie Toernooi in poule D eerst opnemen tegen Letland, Canada, Kroatië en Oostenrijk. Een plekje bij de top 3 van dat toernooi betekent kwalificatie voor Tokio. In juni volgt, indien nodig, een tweede kwalificatiemogelijkheid tijdens het Olympische Kwalificatie Toernooi in Boedapest.

Over 3×3 basketball

Geïnspireerd door streetball, basketbal zoals het gespeeld wordt op de pleintjes in de VS, is 3×3 basketball een dynamische, spectaculaire en innovatieve discipline binnen de basketbalsport. De afgelopen tien jaar heeft de sport razendsnel aan populariteit gewonnen. Met meer dan 250 miljoen beoefenaars is het inmiddels de grootste urban teamsport ter wereld. Bekijk voor de spelregels de website van de NBB.

Talent&Pro gaat de nationale selectie 3x3 basketball sponsoren

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01