Ella de Vries is interim professional bij Rabobank via Talent&Pro

Ella de Vries: interim professional en specialist Klantenservice Onboarding

Khalid Toufik
19 juli 2023
 | Leestijd:

Ella de Vries koos als starter bewust voor een carrière als interim professional. Detachering op opdrachtbasis biedt haar de vrijheid en de regie om het begin van haar loopbaan naar smaak vorm te geven. De leercurve van een traineeship, met de vrijheid van een freelancer. Bij Rabobank zette ze haar eerste stappen met een opdracht als specialist Klantenservice Onboarding.

Ella, hoe kwam jij bij Talent&Pro terecht?

In november 2021 was ik net terug van een lange reis en ging ik op zoek naar mijn eerste fulltime baan. Die vond ik als interim professional bij Talent&Pro. Ik heb online gezocht naar startersfuncties en traineeships. Ik wist dat ik waarschijnlijk ook inhoudelijk nog veel moest leren om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt. Talent&Pro kwam in mijn zoektocht vaak naar voren. Toen was het de vraag: kies je voor een traineeship of ga je aan de slag op interim basis. Samen kwamen we tot de conclusie dat de rol van interim professional beter bij me past.

Je bent als interim professional nu actief bij Rabobank. In welke rol zit jij daar?

Momenteel zit ik bij Rabobank als specialist Klantenservice Onboarding. In deze functie verzorg ik de intake van nieuwe zakelijke klanten die een product afnemen bij de bank. Het gaat dan om financiering, verzekeringen of een zakelijke rekening. Ik verzorg de Customer Due Diligence screening en denk met de klant mee over verzekeringsrisico’s en aanvullende producten die passen bij zijn of haar situatie. Na de screening doe ik een aanbod en wordt de klant verder geholpen door de afdeling die het betreffende product aanbiedt.

Wat trok je aan in deze opdrachtgever?

Het bankwezen was geen bewuste keuze. Ik had nog weinig werkervaring en stond daarom voor veel open. Met mijn collega’s bij Talent&Pro hebben we verschillende mogelijke opdrachten besproken. Bij het bespreken van mijn huidige opdracht werd ik enthousiast over het contact met zakelijke klanten en de mogelijkheid om startende ondernemers te helpen. Bovendien heeft Rabobank een goede reputatie als opdrachtgever en werkomgeving. Daarom had deze opdracht mijn voorkeur. Samen met een Account Manager hebben we de intake voorbereid en het gesprek gevoerd. Dat ging goed, want ik mocht starten.

 

“Het fijne aan werken op interimbasis is dat je zelf in control bent.”

 

Inmiddels ben je alweer anderhalf jaar verder. Hoe bevalt je start als interim professional?

Goed! Het fijne aan werken op interimbasis is dat je zelf in control bent. Je hebt meer ruimte in de onderhandeling van je salaris, maar ook veel vrijheid in het kiezen welke projecten en opdrachten bij je passen. Een traineeship is voor mijn gevoel wat schoolser. Er is veel aandacht voor reflectie en doelen stellen. Dat bespreek je dan weer met je People Manager. Ik vind het fijn dat ik iets meer vrijheid en ruimte heb op mijn carrière vorm te geven. Natuurlijk ben ook ik nog wel een beetje zoekende. Gelukkig heb ik met mijn Interim Recruiter bij Talent&Pro een sparringpartner die met me meedenkt. De nadruk ligt daarbij iets meer op ontzorging en minder op coaching.

Kun je iets meer vertellen over de samenwerking met jouw Interim Recruiter bij Talent&Pro?

Als interim professional word je gekoppeld aan een van de Interim Recruiters bij Talent&Pro. Mijn Interim Recruiter en ik zijn een geweldige match. Zij draagt de waarden en cultuur van Talent&Pro heel goed uit. Ze is flexibel, open, vriendelijk en betrokken. Daardoor hebben we een hechte en informele band ontwikkeld, die wanneer nodig, ook professioneel en zakelijk is. Ze schakelt snel als het gaat om praktische zaken zoals roosters, verlofzaken of IT-gerelateerd vraagstukken binnen Talent&Pro. Dus ook daar ben ik dik tevreden over.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01