Sandy van de Craats is interim professional bij Rabobank via Talent&Pro

Sandy van de Craats is interim professional en ondernemer bij Talent&Pro

Khalid Toufik
19 juli 2023
 | Leestijd:

Sandy werkt als interim professional op opdrachtbasis bij Rabobank. Zoals ze zelf zegt: ik voel me ondernemer binnen Talent&Pro die zelf haar opdrachten uitkiest. Daarbij gaat ze nooit voor de bekende weg. Volgens Sandy biedt elke opdracht immers weer de kans om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Haar cv is volgepakt met gave projecten. Projecten die haar brachten van de klantenservice naar de VIP Room op het Rabo-hoofdkantoor. Dit jaar werd ze ook genomineerd voor de Rabobank Coöperatieve Award 2023.

Sinds wanneer werk je via de interimdiensten van Talent&Pro?

In 2017 ben ik op interimbasis komen werken voor Talent&Pro. Ik heb toen twee jaar lang opdrachten gedaan binnen Rabobank totdat ik 2019 met mijn gezin op wereldreis ging. Ik heb toen onder andere in Nieuw Zeeland gewoond en gewerkt. Tijdens de coronapandemie moesten we terug. Ik heb toen meteen contact opgezocht met Talent&Pro om weer via jullie opdrachten uit te voeren bij Rabobank.

Hoe ervaar je de samenwerking met Talent&Pro?

Het belangrijkste is die persoonlijke benadering. T&P maakt mij deelgenoot van mijn eigen ontwikkeling. Er wordt goed geluisterd naar wat ik wel en niet wil als professional. Maar wat T&P ook kenmerkt is dat de organisatie zo attent is. Ik word blij van de kleine dingen. Als ik zie dat er een chocoladeletter en gedicht op de mat liggen met Sinterklaas. Of als mijn kinderen een verjaardagskaartje met een paar T&P-sokken krijgen. De betrokkenheid is groot en dat voel je. Ook bij de evenementen en kantoordagen die georganiseerd worden om collega’s buiten het werk bij elkaar te brengen.

Hoe heb jij Talent&Pro ontdekt?

Als je zoals ik economie hebt gestudeerd is werken in de financiële sector een logische vervolgstap. Ik heb lang in vaste dienst van Rabobank gewerkt, bij Rabobank Capabel en Rabobank Connect. Connect kun je zien als een intern detacheringsbureau. Ik was dus in dienst van de bank, maar deed veel verschillende opdrachten binnen de organisatie. Toen Connect ophield te bestaan bleef mijn voorkeur voor detachering bestaan.

Ik heb een avontuurlijk karakter. Ik wil netwerken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren. Dan is detachering het meest passend. In mijn netwerk bevond zich een ex-Rabobank collega die accountmanager was geworden bij Talent&Pro. Ik heb contact gezocht en hij heeft me toen voorgesteld. Het contact met de Interim Recruiter was warm en persoonlijk. Talent&Pro is toen voor mij gaan zoeken en helpt mij sindsdien aan leuke opdrachten bij Rabobank.

 

“Ik heb een avontuurlijk karakter. Ik wil netwerken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren. Dan is detachering het meest passend.”

 

Wat vind je zo fijn aan werken op opdrachtbasis?

Ik houd veel meer zelf de regie over mijn carrière. Ik voel me ondernemer binnen Talent&Pro. Je kunt zelf de koers bepalen, je opdrachten uitkiezen en het geeft me veel voldoening om elke keer weer een andere hoek van de financiële dienstverlening te ontdekken. Deze branche heeft zoveel kanten en kansen. Ik wil er zoveel mogelijk zien en benutten. En waarom ook niet? Je bent nooit uitgeleerd vind ik. Als je werkt bij een detacheerder gaat je ontwikkeling in een stroomversnelling. Werken voelt minder stroperig en je hebt meer kansen om ergens anders snel een frisse start te maken.

Je hebt inmiddels een aardig cv opgebouwd, kun je een aantal van die opdrachten noemen?

Dan moet ik gelijk denken aan de PIN-terminal voor blinden en slechtzienden die ik heb mogen ontwikkelen. Dat was een ontzettend gaaf project. Maar ik heb eigenlijk van alles gedaan. Ik heb de loss identification period mogen uitrekenen, een belangrijk stukje van de bankbalans en het boekhoudkundig proces binnen een bank.

Daarnaast ben ik migratiemanager geweest en heb ik de financiële logistiek mogen verzorgen voor een aantal hele grote klanten. Denk aan grote voetbalclubs, het Luxor Theater en het Maxima Kinderziekenhuis. Bij zo’n project zit je met de top van die organisaties aan tafel.

Ik heb ook een opdracht als procesmanager gedaan en ben zowel leidinggevende Hypotheken als Private Banking geweest. Ik heb een afdeling mogen opzetten voor advisering op het gebied van consumptief krediet en ook een afdeling mogen ontmantelen, waarbij ik veel lastige en verdrietige gesprekken heb mogen voeren. Maar ook dit heb ik als een verrijking ervaren.

Een van de mooiste projecten was Rabo Moonshot. Daarbij mocht ik als projectleider voor Rabobank internationaal een innovatiewedstrijd organiseren. Compleet met een pitch, een jury, tv-werk, evenementen en live-verbindingen met New York, Sydney en Jakarta. Ik heb de deelnemers mogen begeleiden van begin tot uitvoering van de drie winnende ideeën.

Van financiële inhoud, tot projecten en verandermanagement, je bent van alle markten thuis. Wat doe je nu precies?

Op dit moment ben ik teamlead Campus Onboarding. Nieuwe collega’s die hun carrière binnen de bank gaan beginnen krijgen een betaalde opleiding van drie maanden. We hebben twee klassen en daar zitten soms ook T&P’ers tussen. Het is mijn taak om die collega’s gedurende die periode goed te begeleiden. Ik bied ze een veilige leer- en werkomgeving, help ze landen en help ze de banksystemen leren kennen. Ik neem ze mee in de cultuur van de bank en de zaken die we belangrijk vinden, zoals vitaliteit en inclusiviteit. Na drie maanden opleiding en met voldoende bagage stromen ze dan verder door binnen de bank.

Heb je het nog steeds naar je zin bij Talent&Pro en Rabobank?

Jazeker. Detachering heeft me zoveel gebracht. Vastgeroest zitten op een plek is niet mijn ding. Het is prima om aan één organisatie verbonden te zijn, maar ik wil niet langere tijd hetzelfde doen. Dat daagt me onvoldoende uit. Ik kan bij Talent&Pro hetzelfde doen wat ik altijd deed. Ik krijg mijn salarisstrook van Talent&Pro en maak gebruik van alle diensten, maar het voelt ook alsof ik nog steeds werk voor Rabobank. Ik heb het beste van twee werelden.

 

“Ik krijg mijn salarisstrook van Talent&Pro en maak gebruik van alle diensten, maar het voelt ook alsof ik nog steeds werk voor Rabobank. Ik heb het beste van twee werelden.”

 

Je hebt veel gedaan, veel bereikt, waar ben je het meest trots op?

Ik ben niet zozeer trots op mijn eigen prestaties. De successen van mijn teamleden vind ik belangrijker. Om ze daarbij te helpen ga ik voor ze door het vuur. In mijn vorige rol als Teamlead Klantenservice Onboarding is het gelukt om een team van veertig collega’s met best veel verloop om te vormen tot een enorm hecht team met een erg lage uitstroom. We hebben samen moeten werken aan een nieuwe fundering voordat we konden werken aan kwaliteit en kwantiteit. Daar doe je zelf ook je best voor. Als je dan een nieuwe klus gaat doen en je krijgt van het team een afscheidsfilm en trofee met de tekst ‘Beste Teamlead Rabobank’ erin gegraveerd, dan maakt dat me stiekem wel enorm trots.

Welke tips heb je voor andere professionals om hetzelfde uit hun werk te halen?

Durf het avontuur aan te gaan en durf jezelf onder te dompelen in nieuwe ervaringen. Schiet niet in de weerstand als zaken anders gaan, maar sta open voor andere ideeën, werkwijzen en processen. Verbreed je blik, luister goed en kijk hoe de hazen lopen. Ervaring is vooral waardevol als je het inzet om zaken te verbeteren.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01