Karim Ramaki (25 jaar) is sinds oktober 2017 werkzaam bij Talent&Pro in een traineeship via Talent&Pro. Na zijn studie International Business & Management Studies heeft hij gewerkt als coach, trainer en projectmanager in de gastvrijheidsindustrie. Vervolgens heeft hij als echte autofanaat als privéchauffeur gewerkt om uiteindelijk na een Inhousedag bij Talent&Pro te starten. Karim raakt gepassioneerd door het helpen van anderen, bijvoorbeeld door financiële hulp te bieden of personal coaching op het gebied van zelfontwikkeling. Vanuit deze achtergrond is deze sportieve T&P’er nu werkzaam als Adviseur Particulieren B.

De toegevoegde waarde van een hbo/wo traineeship 

Karim is zo’n tien maanden geleden gestart met zijn traineeship, omdat hij graag in de financiële dienstverlening wilde werken vanwege de vele carrièrekansen. Daarnaast staat ontwikkeling centraal in Karims leven, waardoor de combinatie van werken én leren in een traineeship goed bij hem past. “Ik raak gemotiveerd door het ruime aanbod van zowel vakinhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen vanuit de Talent&Pro Academy. Ik heb bijvoorbeeld de vaardigheidstraining Effectief Feedback Geven gevolgd, wat een toegevoegde waarde heeft voor mijn ontwikkeling en bijdraagt aan het succes van de opdrachten die ik nu uitvoer. Door goed te plannen en vaak voor of na werk te studeren, lukt het mij om in het weekend lekker vrij te zijn.”

Volgens Karim is een hbo/wo traineeship van Talent&Pro ideaal als je nog wilt doorstuderen, maar ook graag wilt werken. Je hebt het voordeel dat je direct na je studie werkervaring opdoet bij verschillende bedrijven en/of afdelingen en je krijgt de kans om jezelf te blijven uitdagen en te ontwikkelen. “Het ‘legaal jobhoppen’ zorgt ervoor dat ik mij breed kan oriënteren. Voor mij is deze ontwikkeling echt een ontdekkingsreis, omdat ik nog zoekende ben in welke rol ik ambieer. De vrijheid die ik hierbij krijg van Talent&Pro maakt het mogelijk om mijn eigen pad, succes en plezier te creëren!”

“Het ‘legaal jobhoppen’ zorgt ervoor dat ik mij breed kan orienteren. Voor mij is deze ontwikkeling echt een ontdekkingsreis, omdat ik nog zoekende ben in welke rol ik ambieer.”

Ontwikkelen en netwerken

De eerste opdracht beviel Karim goed, maar al snel had hij het gevoel meer te willen en kunnen doen voor de opdrachtgever. Samen met zijn People Manager heeft hij een uitdagend ontwikkelplan gemaakt. “Mijn leidinggevende bij de klant heeft mij vervolgens de ruimte geboden om meer taken uit te voeren. Ik ben nu regelmatig voorzitter van de dag- en weekstart, heb diverse projecten opgepakt en geleid en bijgedragen aan het verbeteren van de introductieperiode voor adviseurs binnen ons team. Een mooie manier om te groeien binnen de financiële sector en voor mij specifiek binnen de bancaire wereld.” Daarnaast neemt Karim actief deel aan netwerken binnen de organisaties waar hij werkzaam is: “Naast het vergroten van mijn eigen netwerk, draagt dit bij aan mijn ontwikkeling. Bovendien werkt het gewoon ontzettend inspirerend om bij verschillende activiteiten en evenementen aan te schuiven.”

Treed in Karim’s skisporen met het traineeship!

Samen met een aantal andere T&P’ers werd dit Talent dit jaar uitgenodigd om bij de uitreiking van de Great Place to Work award aanwezig te zijn. Niet alleen het driegangendiner viel in de smaak bij Karim, ook het zien van de betrokkenheid en inzet van Talent&Pro om een Best Workplace te zijn vond hij inspirerend. “De positieve uitslag van het Great Place to Work-onderzoek en de uitnodiging voor de uitreiking was voor mij een bevestiging dat Talent&Pro zich hard inzet voor de ontwikkeling en het welzijn van de medewerkers, en dat ik de juiste keuze heb gemaakt door me aan Talent&Pro te binden.”

“De positieve uitslag van het Great Place to Work-onderzoek en de uitnodiging voor de uitreiking was voor mij een bevestiging dat Talent&Pro zich hard inzet voor de ontwikkeling en het welzijn van de medewerkers, en dat ik de juiste keuze heb gemaakt door me aan Talent&Pro te binden.”

Wat Karim naast de uitreiking van de Great Place to Work award nog meer is bijgebleven dit jaar zijn de evenementen die georganiseerd worden en dan met name de skitrip die ieder jaar plaatsvindt. “Ik was voor de skitrip nog nooit op wintersport geweest. Ook het feit dat ik toen nog maar weinig mensen van Talent&Pro kende, maakte het uitje extra spannend. De collega’s die ik heb leren kennen, hebben het voor mij een onvergetelijke reis gemaakt. Met als kers op de taart dat ik op dag twee zelfs he-le-maal zelfstandig van de piste ben gegleden. Óp mijn snowboard, niet eronder!”

Kortom, als frisse starter kun jij je bij Talent&Pro ontwikkelen tot de specialist die jij wilt zijn. Bekijk vooral onze hbo/wo traineeships voor alle mogelijkheden!