Wie: Karin Tiggelaar-Tervoert, 31 jaar.
Wat: Teamcoördinator, schadebehandelaar en adviseur schadeverzekeringen bij Centraal Beheer (onderdeel van Achmea).
T&P’er van: September 2013 tot juni 2016.
Werk en opleiding: Hbo Management, Economie en Recht en Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht. Tijdens het studeren aan de UU al begonnen met werken. Van secretaresse en projectondersteuner bij de GG&GD Utrecht en diverse functies bij notariskantoren uiteindelijk terechtgekomen bij Talent&Pro. Vanuit Talent&Pro doorgestroomd naar Centraal Beheer.
Privé: Woont in Amersfoort met partner Bart Tiggelaar (ook oud T&P’er!) en in verwachting van hun eerste kindje.
Passie: “Ik word blij van mensen en ik wil ook heel graag dat andere mensen blij worden. Van hun werk, van hun ontwikkeling en door te zijn wie ze zijn. Iemand laten groeien en vooruit laten komen door hem of haar te laten zijn wie hij of zij is, daarin ben ik heel passioneel. En soms moet je mensen daarvoor van hun voetstuk aftrekken, zodat ze merken dat ze het in zich hebben. De groei die daaruit ontstaat, wow…, daaraan werk ik heel erg graag met mijn team!”
In 3 woorden: Doorzetter, zorgzaam en eerlijk.Karin, het is alweer even geleden, maar wat kun jij je nog herinneren van je eerste werkdag bij Talent&Pro?

“Haha, dat is zeker even geleden! Wat ik me er van kan herinneren is dat ik oprecht heel veel blijdschap voelde. Toentertijd kon ik er op de fiets naartoe – het was ook nog eens een hele mooie dag begin september – en toen ik de hoek omfietste en het bord ‘Talent&Pro’ op het dak in Leusden zag staan, voelde ik aan alles: op deze plek ga ik groeien en ga ik verder komen! Meestal is het zo, zodra je ergens binnenstapt, je weet of het goed voelt of niet. En bij Talent&Pro had ik dat heel sterk. Ik voelde puur geluk op die eerste dag.”

“Ik voelde puur geluk op mijn eerste werkdag bij Talent&Pro, want ik wist: hier ga ik groeien!”

Je hebt bijna 3 jaar bij T&P gewerkt. Hoe ben jij doorgestroomd en uiteindelijk bij Centraal Beheer terechtgekomen?

“Ik begon bij Talent&Pro in de verzekeringstak, daarna bancair en toen ben ik bij Centraal Beheer in het vastgoed terechtgekomen. En tijdens die opdracht was ik echt op mijn plek. Op een gegeven moment heeft mijn toenmalig manager – Gert – aangegeven bij Talent&Pro: met Karin wil ik verder! Dat was echt uniek, want voor die tijd had hij nog nooit iemand vanuit Talent&Pro ‘overgenomen’. Ik was toen 30 en ben toen gaan nadenken over de toekomst. Wil ik iedere keer weer een andere opdracht op een andere plek? Of wil ik juist meer stabiliteit? Ik ging voor dat laatste en bij Centraal Beheer vond ik dat. Nog steeds met veel doorgroeimogelijkheden en kansen, want daar is het bedrijf groot genoeg voor. Ik vond het na 3 jaar Talent&Pro ook een mooie én logische vervolgstap. Ik had mijn Talentenperiode doorlopen, als Pro’er opdrachten gedaan en waarde toegevoegd. Bovendien gaf Centraal Beheer aan: je bent al een onderdeel van ons! En dat vind ik heel belangrijk als je gedetacheerd bent of wordt, dat je echt onderdeel bent van de organisatie waar je zit en je het écht met elkaar doet. Dus dat die waardering werd uitgesproken, vond ik heel mooi. En ik ben nog steeds iedere dag heel gelukkig bij Centraal Beheer!”

Welke stap of gebeurtenis is belangrijk voor je geweest in jouw carrière?

“Dat ik tijdens mijn studietijd aan de Universiteit Utrecht terechtkwam bij de GG&GD in Utrecht. Ik werkte hier als secretaresse en later als projectondersteuner voor 32 tot 36 uur in de week om mijn studie te kunnen bekostigen. Ik heb hier heel veel én diverse werkervaring opgedaan en daar haalde ik goede energie uit om ’s avonds nog te studeren. Ik kreeg veel vrijheid om te doen – en daardoor óók op de werkvloer te leren – en ik kreeg het vertrouwen van andere mensen dat ik ‘het’ in me had! Ik kon hier zijn wie ik ben en gewoon ervaren door te doen. De insteek was hier: ga maar doen, ga maar leren en stoot je neus. Dat heeft mij veel wijsheden gebracht én gevormd in die tijd. En dit pas ik nog steeds toe in mijn huidige werk, ook op de jonge talenten die hier bij Centraal Beheer binnenkomen.”

Je loopbaan starten bij Talent&Pro staat voor werken én leren. Hoe heb jij die combinatie ervaren?

“Best wel pittig. De meeste talenten stromen in wanneer ze begin 20 zijn. Ik maakte op die leeftijd de keuze om door te studeren, dus ik begon 6 jaar later. Ik zat toen al in een heel andere levensfase. Toen ik ervoor koos, wist ik ook: dit gaat me verder brengen, ik doe het gewoon! Het kostte me wat meer moeite, maar ik was gek op mijn werk dus die lange dagen waren oké. Ik geloof er ook echt in dat de combinatie van werken en leren – een traineeship – heel goed is voor zowel je persoonlijke als je zakelijke ontwikkeling.”

“De combinatie van werken en leren is best pittig, maar heel goed voor zowel je persoonlijke als je zakelijke ontwikkeling.”

In 2013 begonnen, 3 jaar bij T&P gewerkt, kun je Talent&Pro ook in 3 woorden omschrijven?

“Voor mij staat Talent&Pro voor (1) een thuis, (2) groei en (3) een toekomst. En met thuis bedoel ik dat je bij Talent&Pro kunt zijn wie je bent en je bent altijd welkom. Ook nu heb ik nog altijd contact met collega’s van Talent&Pro. Op zakelijk vlak, vanuit mijn functie, maar ook persoonlijk omdat je toch iets hebt opgebouwd met elkaar de afgelopen jaren.”