Wat Talent&Pro succesvol maakt, zijn de ambitieuze mensen waarmee we samenwerken. Dat zijn er heel wat: ruim 800 medewerkers, een breed netwerk van opdrachtgevers én natuurlijk onze alumni. In alles wat we doen hopen we dat al deze mensen zich trots voelen om deel uit te maken van Talent&Pro. Daarom is elkaar inspireren onderdeel van onze ‘way of life’.

De komende tijd gaan we met een groot deel van deze ambitieuze mensen in gesprek. Op zoek naar leuke verhalen van onze medewerkers, bijzondere herinneringen van onze oud-T&P’ers én ervaringen ‘aan de kant van de klant’. We starten deze week met een ‘Head’s up met…’ Dalibor Lucic. Over zijn tijd bij Talent&Pro, zijn projecten, leermomenten én waar hij na zijn T&P-tijd is terechtgekomen.

Wie: Dalibor Lucic, 33 jaar.
Wat: Senior deskaccountmanager bij Loyalis.
T&P’er van: 2006 tot 2015.
Werk en opleiding: Technische Bedrijfskunde gestudeerd en via Monsterboard bij Talent&Pro terechtgekomen.
Privé: Woont in Heerlen met vrouw en dochter.
Passie: Wat mensen beweegt, fascineert mij. Iedereen heeft een bepaald doel en een bedoeling. Ik vind het mooi om te zien als dit bij elkaar komt en mensen – ook al zijn het misschien vreemden van elkaar – elkaar begrijpen. En dat ze dan samen strijden voor een gezamenlijk doel.
In 3 woorden: In 4 woorden? Realistisch, eerlijk, gedreven en passioneel!Dalibor, het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat je bij Talent&Pro begon. Hoe ben je daar terechtgekomen?
“Heel simpel: via Monsterboard. Ik werd benaderd door een recruiter, voor de – toen nog – internationale markt. Het eerste wat hij vroeg was: ‘hoe gebonden ben jij aan je regio?’ en daar werd ik door getriggerd, want ik had in mijn CV staan dat ik niet boven Roermond wilde werken. Het gesprek wat daarop volgde gaf de doorslag. Ik voelde meteen een boel enthousiasme en realiteitszin bij Talent&Pro: schouders eronder en gáán, of de vraag nu groot of klein is. Die pragmatische insteek, daar wilde ik onderdeel van zijn. En zo begon ik. Eerst in Duitsland en later weer terug in Nederland.”

“Ik voelde meteen een boel enthousiasme en realiteitszin bij T&P: schouders eronder en gáán, of de vraag nu groot of klein is.”

Hoe heb jij je tijd bij Talent&Pro ervaren? Je woonde in Limburg, werkte in Rotterdam, hoe ging dat?

“Toen ik binnenkwam bij Talent&Pro – alweer 10 jaar geleden dus – zag je loopbaan er heel duidelijk uit. Inmiddels is het anders, maar toen was het nog zo dat je na 5 jaar T&P (2 jaar Talent en 3 jaar Pro) afscheid nam omdat je klaargestoomd was voor de markt. Plus natuurlijk geld op de rekening én diploma’s op zak. Dat zag ik als een geweldige investering van Talent&Pro in mij. En daarom vond ik het ook geen enkel probleem om te investeren in de afstand. Ik vond dat gewoon een heel eerlijke ruil! Bovendien heb ik bij mijn opdrachten voor Talent&Pro geleerd dat je pas écht waarde toevoegt als je doet wat je gevraagd wordt. Doe dat én doe dat op de beste manier. Dan komt de volgende mooie opdracht vanzelf.”

Waar ben je na je tijd bij Talent&Pro terechtgekomen?
“Bij Loyalis, mijn huidige werkgever. Na een geweldig avontuur in Australië heb ik voor de tweede keer bewust gekozen voor Nederland. Want hier woon en werk ik het allerliefste. In Nederland hebben we namelijk iets wat de rest van de wereld niet heeft: ‘verzekeren’ zit diep in ons geworteld. En nergens is dat zo zichtbaar als in de pensioenwereld. Hoewel er veel over wordt geklaagd, doen we het wel en zijn we er voor elkaar. En dat vormt voor mij de basis van de (Nederlandse) samenleving: uiteindelijk kennen we elkaar niet, maar helpen we elkaar wel. Dat vind ik mooi. Daarom wilde ik verder werken in het verzekeringswezen. Loyalis verkoopt inkomensverzekeringen op gebied van arbeidsongeschiktheid. Bovendien heb ik als senior deskaccountmanager mijn ambitie kunnen waarmaken om ooit een team aan te sturen. En dat is gelukt: ik ben de senior voor de 12 ‘binnen collega’s’ in mijn team waar ik verantwoordelijk voor ben. Over het ‘er voor elkaar zijn’ gesproken, in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij Kandoor. Dit is een platform waarop mensen hun financiële vraagstuk kunnen insturen en professionals gratis advies geven. Het kost mij maar 20 minuutjes in de avond, ik vind het leuk om op deze manier mijn kennis te delen én er is ook nog iemand écht mee geholpen.”

Wat zou jij, als Talent&Pro alumnus, tegen toekomstige T&P’ers willen zeggen?
“Ga niet hoog van de toren blazen, maar luister naar wat er van je gevraagd wordt. Biedt een luisterend oor, stel je dienstbaar op en doe in de basis je opdracht waarvoor je bij de opdrachtgever gekomen bent. Als je dát goed doet, dan ontzorg je pas echt. Het geeft vertrouwen en creëert veel nieuwe kansen… en dan spreek ik zeker uit ervaring!”

“Ga niet hoog van de toren blazen, maar luister naar wat er van je gevraagd wordt. Dat geeft vertrouwen en creëert veel nieuwe kansen.”

Als je terugdenkt aan jouw tijd bij Talent&Pro, welke 3 woorden komen er dan bij je op?

“Voor mij staat Talent&Pro voor:

  1. Hardwerkende mensen die gewoon goed hun werk doen.
  2. Eerlijk. Passende oplossingen, voor een goede prijs en op het juiste moment.
  3. Geen poespas. Dus geen dure maatpakken en dikke auto’s.”