Wie: Yvette Baks, 29 jaar.
Wat: “Voor externe klussen zit ik momenteel op de bank, en ben ik op zoek naar een toffe marketingklus op het gebied van klantbeleving en klantbelang. Maar ik verveel me niet! Want ik ben voorzitter van de OR, ben betrokken bij een innovatieproject én ik ondersteun de marketingafdeling van Talent&Pro.”
T&P’er sinds: April 2014.
Unit: Pensioen & Leven
Werk en opleiding: Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht, met als specialisatie commerciële communicatie. Via de mediawereld terechtgekomen bij Talent&Pro.
Privé: Woont in Gouda met haar vriend en pasgeboren dochter.
Passie: “Ik haal heel veel energie uit sporten. Maar ook ondernemerschap zit in mijn bloed. Ik ben lid van een netwerkclub, ik hou van veel mensen om me heen en gezelligheid.”
In 3 woorden: “Lastig hoor. Als ik het aan mijn collega’s zou vragen dan zeggen ze denk ik: ondernemend. Ik hoop dat ze zeggen ‘gezellig’. En ik denk ook ‘rood’, van de kleuren van DISC. Ik ben heel erg van het doen, aanpakken en gelijk in de regel-modus schieten.”


Yvette, je bent bij Talent&Pro binnengekomen met werkervaring in de mediawereld. Waarom besloot je om een traineeship in de financiële dienstverlening te volgen?

“In 2010 studeerde ik af en was ik communicatiemanager in de dop. Helaas was er helemaal geen vraag naar communicatiemanagers op hbo-niveau. Ik kon wel een baan krijgen (op een lager niveau) bij de lokale krant en televisiezender in Gouda. Als media-adviseur verkocht ik advertenties en op een gegeven moment verkocht ik bij die advertenties ook interviews. Erg leuk, omdat ik die zelf mocht afnemen, schrijven en publiceren. Pas later richtten we de televisiezender op en dat heb ik samen met een collega helemaal van ‘scratch’ opgezet: we pakten de camera, monteerden zelf en al doende leerden we te filmen en te editen. Dit heb ik vier jaar gedaan, maar op een gegeven moment was er geen ruimte meer voor groei. Toen ben ik op zoek gegaan naar een traineeship, omdat ik wilde ervaren hoe het zou zijn om bij een grote(re) organisatie te werken. Bij Talent&Pro kun je óók terecht met een niet-financiële achtergrond en daarom sprak mij dat aan. Bovendien lagen er op dat moment veel kansen binnen de pensioenwereld op het gebied van communicatie en marketing, dus ben ik ervoor gegaan!”

“Bij Talent&Pro kun je óók terecht met een niet-financiële achtergrond en daarom sprak een traineeship bij T&P mij aan.”

Na enkele financieel-administratieve functies richt je je nu meer op projectmanagement en jouw ‘oude’ liefde marketing en communicatie. Hoe is het om te werken als Marketeer binnen de financiële dienstverlening?

“Heel erg leuk en ik vind het ook heel bijzonder dat ik op deze opdracht terecht ben gekomen. Mijn Account Manager Guido en People Manager Bas hebben zich daar heel hard voor gemaakt en de mensen bij Nationale Nederlanden (NN) ervan overtuigd dat ik dé juiste persoon was om de marketingafdeling te ondersteunen. Ik ben begonnen bij het NN project ‘Momenten van de Waarheid’ bij het thema scheiden. Het doel van dat project is klanten die gaan scheiden ook écht verder helpen. Dat vereist een andere manier van denken: vanuit de klant. Dus: wat heeft een klant nodig en waar loopt een klant tegenaan bij NN? We hebben dat helemaal in kaart gebracht en daar verschillende (communicatie)oplossingen voor bedacht.

Zo hebben we een webpagina ontwikkeld met hele duidelijke stappen en informatie die klanten écht zoeken. We zijn gaan samenwerken met De Scheidingsplanner; een organisatie die alle partijen bij elkaar brengt om een goed convenant te maken. We hebben intern processen en systemen aangepast om alles zo klantvriendelijk mogelijk te maken. We hebben kennisevenementen georganiseerd, de klantenservice getraind én als kers op de taart hebben we een landelijke campagne met de Libelle opgezet. Kortom: een mega project, maar ontzettend gaaf, waarbij ik ook steeds meer verantwoordelijkheden kreeg! Het laatste halfjaar – voor mijn zwangerschapsverlof – heb ik gewerkt aan diverse klantprogramma’s, waarbij communicatie de spil was om klanten meer betrokken te maken, te binden.”

“Als kers op de taart hebben we een landelijke campagne met de Libelle opgezet. Een mega project, maar ontzettend gaaf, waarbij ik steeds meer verantwoordelijkheden kreeg!”

Naast jouw functie en het volgen van de nodige opleidingen ben je ook actief met bloggen, ben je voorzitter van de OR én ben je Product Owner binnen het Pensioen & Leven innovatieproject. Vertel, hoe doe je dat allemaal?

“Met veel verschillende dingen bezig zijn, zit sowieso in mijn aard. Ik ben echt een aanpakker. Daarnaast zijn mijn vriend en ik heel erg van: ‘doe de dingen waar je energie van krijgt of stop ermee’. Van al deze dingen krijg ik energie en dan merk je: het lukt ook gewoon! Ik ben nu een jaar voorzitter van de OR en als uitdaging wilde ik die rol graag pakken. Maar we hebben een hele goede groep dus het gaat best wel vanzelf. Als OR zijn we nu bezig met onszelf professionaliseren: waar zijn we als OR voor en wat kunnen we doen voor de organisatie en de medewerkers. Tegelijkertijd werken we aan de relatie met het management. Talent&Pro is zo in beweging, dat maakt het voor de OR heel erg leuk.

Bij het Pensioen & Leven innovatieproject zit ik nog maar kort. Vorig jaar zijn tijdens een unitavond 150 innovatieve ideeën ontstaan om Talent&Pro als bedrijf te ontwikkelen. Uit die ideeën zijn 2 proposities bedacht waarvan de directie heeft gezegd: ‘top, ga daarmee aan de slag!’ Doel voor ons als innovatieteam is om voor het einde van het jaar een van die proposities tot een bepaald niveau te hebben gebracht. Omdat ons team bestaat uit mensen die allemaal op een andere opdracht én dus locatie zitten, werken we met Scrum. Als product owner (PO) bewaak ik de inhoud en houd ik in de gaten of de inhoud aansluit op de wensen van de stakeholders – in dit geval de Talent&Pro directie. Dus dat is ook een stukje stakeholdermanagement.”

Hoe ervaar jij het werken met een People Manager?

“Heel waardevol, helemaal met mijn People Manager Bas. Ik kan heel goed met hem sparren over mijn ambities, hoe en welk pad ik wil bewandelen, wie ik ben én wat bij mij past. Daardoor weet Bas heel goed wat ik kan en wil en hij doet echt zijn best om dat bij iedereen over de bühne te brengen – zeker nu ik op de bank zit. Ik moet ook zeggen: voor mij persoonlijk, maar ik denk ook zeker voor anderen, is het werken met een PM heel erg goed. Helemaal in de structuur van Talent&Pro. Als je extern op een opdracht zit, vergeet je soms dat je eigenlijk een T&P-medewerker bent. De People Manager versterkt de verbinding tussen jou en Talent&Pro.”

“Ik kan heel goed met mijn People Manager sparren over mijn ambities, hoe en welk pad ik wil bewandelen, wie ik ben én wat bij mij past.”

Als je morgen wakker wordt met 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou dat dan zijn?

“Dan zou ik gaan voor de mogelijkheid om ooit op de marketingafdeling van een grote internationale organisatie te zitten. In de internationale netwerkorganisatie waarbij ik ben aangesloten, merk ik dat er in de wereld zóveel denkwijzen, oplossingen en andere ideeën zijn. Ik krijg daar superveel energie van. En het lijkt me heel tof om die invloeden in een internationale organisatie mee te krijgen. Dan is Nederland toch maar klein!”

Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

“Ontwikkeling, positiviteit en kansen. Ontwikkeling natuurlijk door alle opleidingen en doorgroeimogelijkheden die je krijgt. Daarnaast werken er bij Talent&Pro hele positieve mensen. Ik heb echt het idee dat iedereen die er werkt in kansen denkt in plaats van problemen. Ook als je binnenstapt heb je meteen het gevoel dat iedereen vrolijk is. En tot slot ‘kansen’ natuurlijk – die je volop krijgt aangereikt én moet grijpen.”