Wie: Stan van Haren, 23 jaar.
Wat: Specialist Zorgkostenbeheersing Medisch Specialistische Zorg (MSZ) bij CZ in Tilburg. Stan: “Ik werk op de controleafdeling en ik houd mij bezig met de complexere controles binnen de medisch specialistische zorg. Kort gezegd: we controleren de rechtmatigheid van zorgdeclaraties op verschillende aspecten. Hiermee is veel geld gemoeid. Heel uitdagend dus!”
T&P’er sinds: Oktober 2016.
Unit: Schade, Zorg en Inkomen.
Werk en opleiding: Studie (bachelor en master) Rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en daarna meteen bij Talent&Pro aan de slag gegaan.
Privé: “Ik woon in Grave, nu nog bij mijn ouders, maar ik heb samenwoonplannen met mijn vriendin. Grave is niet om de hoek bij Tilburg, maar gelukkig kan ik één dag in de week thuiswerken.”
Passie: “Dat is met stip op nummer 1: NEC Nijmegen! Ik heb al tien jaar een seizoenkaart, ga naar alle uit- en thuiswedstrijden, maak spandoeken, stickers… Ik kijk altijd uit naar de vrijdag, want dan speelt NEC. In mijn werk word ik heel blij van uitdaging en afwisseling én wanneer resultaten zichtbaar worden.”
In 3 woorden: “Ik denk dat collega’s zeggen dat ik een kritische blik heb, leergierig en gedreven ben en een aardige jongen ben (hoop ik!).”


Stan, nog vóórdat je afgestudeerd was kwam je al bij Talent&Pro terecht. Vertel!

“Dat ging heel snel inderdaad. Ik moest mijn afstudeerscriptie nog verdedigen toen een teamgenoot van zaalvoetbal aan mij vroeg of ik nog een baan zocht. Hij werkte al bij Talent&Pro en zei dat ze ‘hier altijd mensen zoeken’. Op de website ben ik mij gaan oriënteren en ik vond de unit Schade, Zorg en Inkomen goed aansluiten bij mijn studie Rechten. Ik heb gesolliciteerd en nog vóórdat ik mijn officiële diploma had, was ik al aangenomen!”

“Nog vóórdat ik mijn officiële diploma in handen had, was ik al aangenomen bij Talent&Pro!”

Wat weet je nog van jouw eerste werkdag?

“Van de eerste twee weken kan ik me de introductieperiode nog goed herinneren. We waren met een heel grote groep: 26 man en met een aantal van hen klikte het meteen. Tussen alle bedrijven door speelden we regelmatig een potje tafelvoetbal en bij een stand van 10-0 moest de verliezer zich opdrukken. Daar hebben we enorm om gelachen, helemaal wanneer andere mensen naar boven kwamen en zich afvroegen wat er aan de hand was. Als we tegenwoordig een unitavond hebben en ik de tafelvoetbaltafel zie staan, denk ik daar vaak nog aan terug.”

Bij je eerste opdracht bij Menzis heb je gelijk mooie stappen gemaakt. Kun je daar meer over vertellen?

“In eerste instantie moest ik echt wennen: van het studenten- naar het werkende leven. Maar de opdracht bij Menzis was juist een mooie opdracht om mee te beginnen. Met een groep T&P’ers deden we de steekproeven die bij de jaarrekening van Menzis aangeleverd moesten worden. We bekeken de declaraties en controleerden of er bepaalde risico’s aan zaten. Op den duur steeds makkelijker werk, dus toen heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik meer wilde doen. Gelukkig zag hij ook dat ik meer in huis had. Zodoende kreeg ik de kans om me met de jaarrekening zélf bezig te houden. Ik werd enorm in het diepe gegooid, maar in januari lag er een prachtig product met financiële analyses waar ik – en Menzis ook – erg trots op was.”

“Ik werd enorm in het diepe gegooid, maar in januari lag er een prachtig product met financiële analyses waar ik – en Menzis ook – erg trots op was.”

Nu zit je als eerste T&P’er op een opdracht bij CZ. Hoe ervaar je dat?
“Als heel leuk. Omdat ik de enige ben, voel ik me geen ‘externe’ maar één van hen. De sfeer is goed en er wordt onderling veel samengewerkt. Dat vind ik leuk. Ook is er af en toe tijd voor een lolletje. Wat dat betreft past de cultuur in Brabant mij beter dan de Randstad. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Mijn opdracht is complex en afwisselend, zo ben ik nu bezig met drie controles tegelijkertijd. Deels uitvoerend en ook een stukje coördinatie. Dat houdt in dat ik de controles opstel en dat ik die door anderen mag laten uitvoeren.

Ook leuk is dat ik als eerste T&P’er Talent&Pro op de kaart kan zetten hier. Samen met de Account Manager zijn we aan het kijken of we meer opdrachten kunnen vormgeven. Een leuke extra stap die ik kan zetten naast mijn dagelijkse werkzaamheden bij CZ.”

Hoe ervaar jij het werken met een People Manager?

“Voor mij werkt dat heel fijn. Het is prettig om een goede band op te bouwen met iemand en met hem of haar je goede en minder goede (persoonlijke) momenten te delen. Het contact is heel laagdrempelig: we bellen of whatsappen en spreken regelmatig af. Ik kan alles met mijn People Manager bespreken en daardoor is zij een heel goede sparringpartner voor mij. Ze zoekt – samen met de Account Manager – mee naar nieuwe opdrachten en ik kan bij haar terecht met vragen als ‘hoe zou jij met deze situatie omgaan’?”

Als je morgen wakker wordt met één nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou dat dan zijn?

“[Lachend] Dan zou ik in eerste instantie makkelijk wakker willen worden ’s morgens vroeg. Daarnaast zou ik gaan voor de kwaliteit om makkelijker te kunnen delegeren. Ik merk aan mezelf dat als ik een controle voorbereid heb en ik er helemaal ‘in’ zit, ik het werk soms lastig kan overdragen aan collega’s. Met andere woorden: ik pak zelf graag de leiding en dan is het moeilijk om iets uit handen te geven. Dat zou ik beter willen kunnen.”

“Als ik morgen wakker word met een nieuwe kwaliteit dan zou ik beter willen kunnen delegeren.”

Tot slot, kun jij in drie woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

“In eerste instantie betekent Talent&Pro voor mij ervaring. Op de universiteit had ik geen verplichte stages, dus bij Talent&Pro heb ik pas écht werkervaring opgedaan. Je kunt hier continue (nieuwe) ervaring blijven opdoen en jezelf ontwikkelen. Die ontwikkeling staat als tweede centraal voor mij bij Talent&Pro. Als laatste diversiteit. Talent&Pro biedt hele mooie kansen om een kijkje te nemen in de keuken bij verschillende (grote) bedrijven.”