Wie: Sietse van den Wijngaart, 27 jaar.
Wat: Senior hypotheek specialist bij bijBouwe. Sietse: “Wat inhoudt dat ik product- en procesmanager ben en de verantwoording heb over het acceptatiebeleid. Ook ben ik verantwoordelijk voor het systeem waarmee we accepteren en het nauwe contact met onze mid-office. Geen dag is hetzelfde hier!”
T&P’er sinds: Januari 2015.
Unit: Bancair.
Werk en opleiding: Hbo Commerciële Economie met een specialisatie in marketing communicatie en branding. Vanwege de crisis en weinig tot geen (interessante) banen in zijn afstudeerrichting, is Sietse uitgekomen bij het Traineeship van Talent&Pro.
Privé: Woont samen met zijn vriendin in Utrecht. Sietse: “Maar mijn hart ligt stiekem nog wel in mijn geboortestad Breda!”
Passie: “Workwise word ik blij van de continue uitdaging, verantwoordelijkheid nemen en dragen én serieus genomen worden. Dat ervaar ik bij mijn huidige opdracht en dat geeft veel energie. De dagen vliegen daardoor voorbij en een tandje harder werken vind ik dan ook geen enkel probleem. Privé vind ik het goed om de juiste ontspanning te hebben: sporten, met vrienden afspreken. Een goede werk-privé balans vind ik belangrijk.”
In 3 woorden: “Collega’s zouden mij omschrijven als: direct, vriendelijk en professioneel. Direct zou je ook ‘kritisch’ kunnen noemen als iemand bijvoorbeeld met een voorstel komt. Ik leg de lat hoog, zowel voor mezelf als voor anderen. Daardoor hoop ik mensen uit te dagen om een stapje verder na te denken.”


Je werkt inmiddels drie jaar voor Talent&Pro. Wat sprak je aan toen je solliciteerde? En welke bedrijven heb je gezien?

“Wat mij aansprak was het traineeship: voor mij de perfecte stap van het studentenleven naar het bedrijfsleven. Ik zou mensen om me heen hebben om mee te sparren, de nodige opleidingen krijgen en begeleid worden. Dat vond ik een heel fijne gedachte. Bovendien was er in mijn afstudeerrichting en branche nauwelijks werk te krijgen en daarom besloot ik open te staan voor iets heel nieuws en anders. En dat sprak mij ook aan bij Talent&Pro: zij kijken naar potentie en ambitie en niet perse waar je vandaan komt. Dat is precies hoe ik het ook zag (en nog steeds zie). Als ik de kans krijg om mezelf te bewijzen, dan kom ik vanzelf bovendrijven.

Inmiddels heb ik al verschillende opdrachten gedaan. Ik ben begonnen bij de ABN AMRO op de afdeling pensioen & vermogen, waar ik vermogensadvies mocht geven. Dit was mijn eerste klus en na een jaar ben ik overgestapt naar Stater. Hier begon mijn ‘hypotheken carrière’. Ook hier heb ik een jaar gezeten, waarna ik als hypotheekacceptant en migratiespecialist bij Achmea terechtkwam. Ik heb daar bijvoorbeeld op operationeel niveau de migratie naar een serviceprovider begeleid. Na dat project kon ik daar blijven als acceptant, maar mijn ambitie reikte verder. Én ik wilde uit de operatie. Op dat moment kwam per toeval het telefoontje van mijn Account Manager dat ze bij bijBouwe op zoek waren naar een senior hypotheek specialist!”

“Voor mij was het traineeship van Talent&Pro dé perfecte stap van het studentenleven naar het bedrijfsleven.”

Je geeft aan dat ‘geen dag hetzelfde is bij bijBouwe’. Vertel, hoe ziet een gemiddelde dag van jou er dan uit?

“Ik ben letterlijk elke dag met andere dingen bezig. Natuurlijk is er een rode draad. Zo ben ik verantwoordelijk voor onze mid-office (dus niet de front- of backoffice, maar de afdeling die enerzijds voor ‘de business’ en anderzijds met de klant bezig is) en ben ik de contactpersoon voor de serviceprovider. Ik heb wekelijks meetings met deze mensen en afdelingen, ik bewaak de kwaliteit én stuur daar op. Verder ben ik dagelijks (en dat wisselt dan dus vaak per dag) bezig met productinnovaties, het aanpassen en doorlichten van beleid, werkinstructies, klachten… Kortom: het reilen en zeilen van bijBouwe, en het leuke is: ik zit hier pas twee maanden! Het bevalt heel goed, omdat de opdracht perfect aansluit bij mijn ambitie en visie. Bij bijBouwe zochten ze iemand die ervaring had met de inhoud maar ook een kritische blik kon werpen op hoe processen lopen. Ik vind het gaaf om daarmee bezig te zijn. Op mijn eerste werkdag werd daarom al meteen gevraagd of ik het acceptatiebeleid wilde doorlichten.”

Hoe ervaar jij het werken met een People Manager?

“Ik vind het heel fijn dat een People Manager (PM) altijd de focus heeft op ontwikkeling. Hoe langer je bij Talent&Pro werkt en hoe meer je gedaan hebt, hoe meer je behoefte verandert. Van oppervlakkiger contact ga je steeds meer de diepte in, waarbij de People Manager er zoveel mogelijk voor zorgt dat je opdrachten krijgt die écht bij je passen. Zónder dat daar meteen de commerciële kant bij komt kijken. Tuurlijk: als je te lang op de bank zit, dan moet je op een gegeven moment gewoon ergens aan de slag. Maar over het algemeen kijkt de People Manager eerst welke opdracht het beste bij jouw ontwikkeling aansluit.

Wat ik ook fijn vond was dat ik bij de overgang naar de Pro-fase een nieuwe People Manager kreeg. Die geeft je weer andere inzichten en een frisse blik is juist fijn in zo’n fase. Ja, de samenwerking met mijn People Managers ervaar ik als zeer prettig.”

“Je People Manager heeft écht de focus op jouw ontwikkeling en zal altijd zijn of haar best doen om jou op een opdracht te krijgen die écht bij je past.”

Heb je ooit een blunder gemaakt tijdens je werk? Of een bijzondere anekdote?

“Haha, ja, dat was één van de allereerste momenten bij – of eigenlijk namens – Talent&Pro. Ik mocht op sollicitatiegesprek bij ABN AMRO in Nijmegen. Ze vroegen mij een korte presentatie voor te bereiden en daarna te presenteren. Na 5 minuten kom ik voorbereid terug en heeft iedereen nét een nieuwe bak koffie gehaald. Ik begin met mijn verhaal en ja hoor: bij mijn tweede zin maak ik een handgebaar en smijt ik een volle kop koffie volledig over de tafel heen. Iedereen stond op en begon driftig te deppen met papier en ik dacht alleen maar “NEE! Heb ik dat! Ze mogen mij om elke relevante reden afwijzen, maar wat als ik bij een professionele bank niet eens een kop koffie kan laten staan?”. Maar… ik werd aangenomen! En later kwam ik iemand tegen die bij het gesprek zat en ik vroeg: “Herinner jij het je nog?”. En ze zei: “Ja natuurlijk! En weet je: ik vind authenticiteit heel belangrijk en ik heb nog nooit iemand zo authentiek als jij meegemaakt.”

Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

1. Kansen: Talent&Pro geeft iemand écht kansen om zichzelf te bewijzen. 2. Ontwikkelen: want dat doe je écht bij T&P. En 3. Toegankelijk: want op een eindejaarsfeest sta ik net zo makkelijk te praten met de algemeen directeur, als met een stagiair of een collega. Talent&Pro is heel laagdrempelig en dat is heel fijn. Als ik er nog een vierde aan mag toevoegen, dan is dat ‘speeltuin’: waarin je kan leren en de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en te herpakken als het fout gaat. Het is fijn om bij Talent&Pro jezelf te kunnen én mogen zijn.”

“Voor mij is Talent&Pro een speeltuin. Je kunt leren, spelen, jezelf ontwikkelen én je mag fouten maken. Je kan en mag volledig jezelf zijn hier.”