Wie: Arjen van de Glind, 31 jaar.
Wat: Senior Consultant bij Deloitte binnen de groep Enterprise en Risk Strategies (ERS). Voor een groot project is hij onderdeel van het calculatieteam en houdt Arjen zich bezig met het maken, testen en ontwikkelen van lastige rekencases.
T&P’er sinds: Mei 2014. Sinds mei 2017 bij zijn huidige opdracht bij Deloitte.
Unit: Actuarieel.
Werk en opleiding: Afgestudeerd van de opleiding Chemistry and Physics aan de Universiteit Utrecht. Na vier jaar werken als promovendus tóch gekozen voor een baan bij Talent&Pro vanwege de vele doorgroeimogelijkheden. Met zijn bèta achtergrond kon hij als Talent terecht bij de unit Actuarieel. Net als Sven Klijnhout volgt Arjen de opleiding Actuaris aan de Universiteit van Amsterdam.
Privé: Woont in Ede met vrouw en kinderen. De derde is op komst [lachend]: “dus het wordt tijd voor een grotere leaseauto!”
Passie: “Ik ben heel mensgericht en daarom word ik heel blij van mensen verder helpen. Door bijvoorbeeld trainingen of les te geven. Ik vind het gaaf als ik mensen op zó’n manier kan begeleiden dat ze zelf tot nieuwe inzichten komen.”
In 3 woorden: “Ik zou zeggen: betrouwbaar, een groepswerker en ‘vraagbaak’. Ik doe graag nieuwe kennis op en vind het leuk om mensen daarmee verder te helpen. Collega’s weten die weg naar mij ook goed te vinden!”


Van een PhD scheikunde naar een traineeship in de financiële dienstverlening… Vertel Arjen, hoe ben jij bij Talent&Pro terechtgekomen?

“Dat is 100 procent de ‘schuld’ van Paul Woerde, de Unit Manager Actuarieel. In maart 2014 was ik op een carrièrebeurs omdat ik geïnteresseerd was in een start-up van de overheid, gericht op lesgeven. Op de beursvloer liep ik Paul tegen het lijf en ik raakte met hem in gesprek over Talent&Pro, de financiële dienstverlening, actuariaten en pensioenen. Omdat in de unit Actuarieel bij Talent&Pro wel meer mensen met een bèta achtergrond werken, heeft Paul mij over de streep getrokken om erover na te denken. Ik had op dat moment ook een aanbieding liggen als scheikundeleraar op een lyceum, maar de doorgroeimogelijkheden bij Talent&Pro waren voor mij doorslaggevend. En inmiddels zijn we drie jaar verder!”

“Ik had ook een aanbieding liggen als scheikundeleraar op een lyceum, maar de doorgroeimogelijkheden bij Talent&Pro waren voor mij doorslaggevend.”

Leren, studeren, lesgeven, het zit een beetje in je bloed. Maar hoe ervaar jij de combinatie van werken en leren bij Talent&Pro?

“Best wel druk! En soms is het lastig te combineren, want er zitten toch écht maar 24 uren in een dag. De studie die ik nu doe – Actuaris aan de Universiteit van Amsterdam – vergt naast 40 uur per week werken ook 20 tot 30 uur huiswerk en zelfstudie. Dat is wel pittig. Maar het gaat me goed af en het is vooral een kwestie van plannen en afstemmen met het thuisfront. Ik zou ook niet meer zo snel twee vakken tegelijkertijd volgen, zoals begin dit jaar. Toen zat ik 40 uur bij Deloitte en studeerde ik daarnaast ook nog eens 40 uur. Nu heb ik gelukkig één vak, maar dat is wél een uitdagende: namelijk Statistiek 3.

Ondanks dat het soms qua uren en belasting erg zwaar kan zijn, zou ik iedereen die bij Talent&Pro komt werken wél adviseren om voor de combinatie werken-leren te gaan. Ik vind het een grote meerwaarde voor jezelf, maar ook voor je werk. Je People Manager houdt goed de vinger aan de pols. Zo ervaar ik dat in ieder geval! Als je open bent over je (doorgroei)wensen en veel met hem of haar communiceert, dan bereik je daar heel veel mee. Ze zijn er niet voor niets.”

“Ik zou iedereen die bij Talent&Pro komt werken adviseren om werken en leren te combineren. Het is een grote meerwaarde voor jezelf en ook zeker voor je werk.”

Je werkt nu op je tweede opdracht bij Deloitte, je eerste was bij MN. Je hebt daar in een korte tijd mooie stappen gemaakt. Kun je daar meer over vertellen?

“Klopt, ik heb bij MN wel vijf of zes rollen gehad. Ik ben gestart als medewerker pensioenuitkeringen op de afdeling Toekennen, waardoor ik leerde: hoe ziet een pensioenreglement eruit, wat voor een issues kunnen er spelen en wat kun je terugvinden in sommige rekenmethodieken. Vanuit die rol heb ik ook regelmatig met een actuaris om de tafel gezeten en leuke discussies gevoerd. Vervolgens werd ik meewerkend voorman bij Serviceberekeningen en sloot ik regelmatig aan bij het MT. Na zes maanden ben ik overgestapt naar de afdeling die zich bezighoudt met het vereffenen van schulden. Dat heb ik maar drie maanden gedaan, omdat ik werd teruggevraagd bij de afdeling Serviceberekeningen als coördinator. Die rol wilde ik heel graag pakken en zo mocht ik samen met nog een coördinator een team van 30 man begeleiden in het behalen van de targets en het waarborgen van de kwaliteit. Na de reorganisatie – waarbij ik als coördinator mijn ‘groene’ kant goed heb kunnen inzetten – werd ik zelf boventallig en werd ik Actuarieel Specialist met mijn eigen projecten. Op een gegeven moment werd de reistijd wel een dingetje (Ede – Den Haag), maar toen kwam Deloitte voorbij.”

Is er nog iets waarin jij jezelf zou willen ontwikkelen? En welk advies zou je aan mede-T&P’ers willen geven als het gaat om je persoonlijke of professionele ontwikkeling?

“Zelf wil ik graag een verdiepingsslag maken in leidinggeven. Maar eerst ook mijn studie afmaken! Dat duurt nog drie jaar en daarna wil ik mij focussen op het ontwikkelen van mijn leidinggevende vaardigheden. Zo heb ik bijvoorbeeld al de Management Development Trajecten 1 en 2 gevolgd. Als 3 zich voordoet dan ga ik mij daar zeker voor opgeven.

Als advies wil ik meegeven: als je investeert in de inhoud van de opdracht en goed luistert naar wat de opdrachtgever nodig heeft, dan ontstaan er mooie kansen om (snel) door te groeien. Wees een luisterend oor voor je manager, want dan wordt er ook naar jou geluisterd en kunnen er deuren voor je open gaan. Zorg ervoor dat je de dingen die je moet doen, goed doet. Dat geeft vertrouwen en daardoor kun je ook makkelijker dingen naar je toetrekken. Zo komt van het een het ander. En als je begint bij een nieuwe opdracht: neem eerst rustig de tijd om de opdracht in je op te nemen en je werk eigen te maken. Soms is dat niet het meest enerverende, maar daardoor leer je het snelst en weet je hoe de lijntjes lopen. Daarna kun je onderzoeken wat je écht leuk vindt en je daar op gaan richten.”

“Als je investeert in de inhoud van de opdracht en goed luistert naar wat de opdrachtgever nodig heeft, dan ontstaan er mooie kansen om door te groeien.”

Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

“Zeker! Dan denk ik als eerste aan ‘open’. Het maakt niet uit wat voor achtergrond je hebt en wat je voorkeuren zijn, ze denken écht met je mee over jouw persoonlijke ambities en ontwikkeling. Ten tweede denk ik aan ‘gezellig’: er wordt veel georganiseerd – ook buiten het werk om – en de mensen die er werken zijn prettig in de omgang en gezellig. Tot slot staat Talent&Pro voor mij voor ‘kansen’. Talent&Pro biedt mij veel en goede kansen om te leren en door te groeien.”