Wie: Stéphanie van Zwienen, 27 jaar.
Wat: Hypotheekadviseur bij ABN AMRO in Rotterdam. “Binnen de advieslijn Wonen hebben we bij ABN AMRO het team Webcam Hypotheekadvies. Ik ben adviseur in dit team dat via nieuwe mediakanalen (denk aan onder andere webcam en sociale media) klanten een passend hypotheekadvies geeft. Naast het hypotheekadvies kan ik klanten ook een totaalpakket bieden met schade- en levensverzekeringen, consumptieve kredieten en betaal- en spaarproducten. Ik doe alles digitaal!”
T&P’er van: Oktober 2012 tot en met juni 2017, nèt geen jubileum van 5 jaar.
Opleiding: “Op de middelbare school vond ik economie altijd een heel leuk vak, dus daar wilde ik verder mee. Toen heb ik gekozen voor de opleiding Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Rotterdam.”
Privé: Woont samen met haar vriend. Heeft na lang zoeken in juni 2017 samen een huis gekocht in Rotterdam. [lachend] “We gaan nog niet trouwen hoor.”
Passie: “Als ik denk aan werk dan word ik heel blij van een positieve instelling, van resultaten boeken, van uitdagingen en van leuke collega’s om mij heen. Wanneer ik niet aan het werk ben dan was dit tot voor kort: mijn paarden. Ik heb twintig jaar lang eigen paarden gehad, maar ben daar mee gestopt. Een hele grote verandering in mijn leven, want werkelijk alles draaide om mijn paarden. Met een drukke baan is dat heel lastig te combineren. Ik heb nu voor mijn carrière en meer vrije tijd gekozen. Ik vind mijn werk heel leuk en wil daar helemaal voor gaan en ben nu dus hard op zoek naar een nieuwe hobby! Ik heb al ontdekt dat de sportschool niets voor mij is.”
In 3 woorden: “Ik heb het nagevraagd bij mijn collega’s. Wat ik het meeste hoor: enthousiast, betrokken en leergierig.”


Stéphanie, voordat je bij Talent&Pro terecht kwam, heb je eerst in de marketing gewerkt; een totaal andere functie en branche. Wat sprak je aan toen je solliciteerde bij Talent&Pro?

“Mijn paarden waren ‘mijn alles’, dus vroeger wilde ik altijd in de paardensport werken. Mijn doel? De nieuwe Anky van Grunsven worden! Maar mijn ouders zeiden altijd: ‘je zorgt eerst maar dat je een goede baan hebt, zodat je een paard kunt onderhouden’. Ik had echt werkelijk geen idee wat ik dán wilde gaan doen. Qua stages kwamen de marketingfuncties meer op mijn pad, maar dat was niet per se waar ik verder in wilde. Via Google en de Nationale Vacaturebank kwam ik Talent&Pro tegen. Toen las ik over het doen van verschillende opdrachten in de financiële sector terwijl je werkt bij één werkgever én dat je op deze manier kunt ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past. Dat leek mij de perfecte manier om mijn carrière te starten. Toen heb ik gesolliciteerd en mocht ik op gesprek. Toen ik net bij Talent&Pro begon vond ik het wel zwaar hoor… Voor mij was mijn schooltijd altijd ‘lang leve de lol’. Ik was meer bij de paarden en in de kroeg dan dat ik op school zat. Toen ik ging werken moest de knop om. Voor mij was Talent&Pro niet zozeer zwaar, maar dit was vooral de overstap naar het werkende leven.”

Kijk je tevreden terug op je tijd bij Talent&Pro? En wat is je het meeste bij gebleven?

“Op mijn tijd bij Talent&Pro kijk ik heel tevreden terug. Ik heb veel over mezelf mogen leren tijdens leuke en ook minder leuke opdrachten. En heb eigenlijk alles wel gedaan: van werken op de front- en de backoffice, van lopend naar mijn werk tot héél lang in de file. Naast de ervaring die ik heb opgedaan op de werkvloer, zijn mijn People Managers mij heel erg bij gebleven. Met hen kon ik alles bespreken als ik ergens mee zat qua werk maar ook privé. Superfijn! Zij waren echt een coach voor me en ik heb veel van ze geleerd.”

“Met mijn People Managers kon ik altijd alles bespreken als ik ergens mee zat qua werk maar ook privé. Ik heb veel van ze geleerd!”

Je staat bij Talent&Pro bekend als een super positieve en optimistische collega. Zie jij dat zelf ook zo en waaruit denk je dat dit blijkt?

“Wat leuk om te horen! Dat is ook wat mijn huidige collega’s mij meegeven. Volgens mij klopt het ook, want dát is waar ik energie van krijg: positieve mensen en positiviteit. In de periodes dat ik een minder leuke opdracht had of dat ik een opdracht deed die minder goed bij mij paste, zette ik toch door en ging ik er voor de volle 100 procent voor. Totdat mijn People Manager aan de bel trok en zei ‘we gaan echt iets anders voor je zoeken, want hier word je niet blij van’. Dat was een fijne stok achter de deur. Bij opdrachten die minder goed bij je passen kom je jezelf tegen en dat is juist heel waardevol, ook al is het op dat moment niet fijn. Later heb ik daar juist heel veel van geleerd.”

Tijdens je tijd bij Talent&Pro stond ontwikkeling centraal. Is er ook nu nog iets waarin jij jezelf verder wil ontwikkelen/in ontwikkelt?

“Jazeker! Ontwikkeling is voor mij heel belangrijk. Zodra ik mij ga vervelen op werk of wanneer alles op de automatische piloot gaat, dan is het voor mij tijd om iets anders te doen. Gelukkig ben ik met het werk wat ik nu bij ABN AMRO doe voorlopig nog niet uitgeleerd. Ik wil heel graag een adviseur worden waar iedereen naar terugkomt. Qua inhoudelijke kennis heb ik nog veel te leren. Stel dat ik over een paar jaar iets anders wil, dan moet ik – in tegenstelling tot mijn tijd bij Talent&Pro – zelf in actie komen. Hier heb ik geen People Manager die meedenkt en mij helpt met een andere opdracht. Dan moet ik zelf gaan solliciteren. Dat is wel spannend. Maar nu vind ik mijn werk nog heel leuk en ben ik voorlopig nog niet uitgeleerd, dus maak ik mij daar niet zo druk om.”

Wat zou jij tegen toekomstige T&P’ers willen zeggen?

“Sta open voor alle kansen. Ook al denk je dat een opdracht niet bij je past: ga er dan gewoon voor. Je kunt na een paar maanden altijd aangeven dat je iets anders wilt. Dan heb je de opdracht in ieder geval geprobeerd en kun je steeds meer van je lijstje afstrepen wat je wel of niet leuk vindt. Daarnaast: maak alles bespreekbaar met je People Manager of de leidinggevende op de afdeling van de organisatie waar je werkt. Een People Manager zei ooit tegen mij: ‘het ergste wat mij kan overkomen is als medewerkers weggaan om een reden die vooraf niet bespreekbaar is gemaakt. Dan is het te laat om er iets aan te kunnen doen’. Dit is mij altijd bijgebleven. Als je wilt leren moet je jezelf ook kwetsbaar op durven stellen. Nee heb je, ja kun je krijgen. En… ga zéker in je eerste jaar mee op skitrip. Buiten het feit dat het heel erg gezellig is, leer je meteen veel mensen kennen waar je ook later in je T&P-tijd veel aan hebt.”

“Sta open voor alle kansen! Pas dan weet je wat je wel of niet leuk vindt en leer je het meeste.”

Je mag Talent&Pro in 3 woorden omschrijven. Aan welke woorden denk je dan…?

“Dan denk ik aan: (1) ambitieus, (2) meedenkend en (3) supergezellig. Het is wat de slogan ook zegt: ‘hard werken, maar op z’n tijd ook hele leuke dingen doen met elkaar’. Ik vind het heel knap dat Talent&Pro – ondanks dat collega’s door het hele land zitten – zo’n sterke binding met collega’s weet te creëren.”