Wie: Sander van Maurik, 35 jaar.
Wat: Organisatieadviseur bij Innergo in Utrecht.
Over Innergo: “Wij geven advies aan organisaties in de semi-maatschappelijke sector, zoals overheidsinstellingen en woningcorporaties. We helpen deze organisaties om strategische plannen te vertalen naar de praktijk. We adviseren, helpen veranderen en implementeren.”
T&P’er van: Juni 2006 tot en met december 2016. Sander: “Met een tussenjaar op Curaçao, waarna ik in 2011 weer bij Talent&Pro begonnen ben.”
Werk en opleiding: Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht en daarna bij Talent&Pro, als eerste werkgever, terechtgekomen.
Privé: Woont samen met zijn vrouw Renée (ook oud-T&P’er) en zoon Max in Utrecht. Sander: “De tweede is op komst!”
Passie: “Ik word heel gelukkig van het op weg helpen van mensen. In alles wat ik doe komt dat terug. Of het nu een organisatie is, of een afdeling – ik sta graag in persoonlijk contact met mensen om hen te helpen met alle kennis en ervaring die ik heb.”
In 3 woorden: “Vriendelijk, leergierig en georganiseerd.”


Sander, je hebt Culturele Antropologie gestudeerd en daarna meteen bij Talent&Pro in de financiële dienstverlening terechtgekomen. Een verrassende keuze, vertel!

“Na mijn afstuderen heb ik eerst een tijdje gesolliciteerd in de richting van Culturele Antropologie, maar deze studie staat helaas niet bekend om de baangarantie. Op een gegeven moment dacht ik: als ik niet rechtstreeks kan komen waar ik wil, dan ga ik met een omweg. Dus ben ik verder gaan zoeken. Op een gegeven moment kwam ik het logo van Talent&Pro tegen in een krantje met de boodschap: ‘wij ontwikkelen mensen voor de markt’. Dát sprak me aan, dus bekeek ik de website, solliciteerde ik en de rest is geschiedenis…”

Ja, vertel! Je bent begonnen als projectmedewerker en daarna ben je People Manager geworden. Hoe zag jouw tijd bij Talent&Pro eruit?

“Ik heb eerst op een aantal interessante opdrachten gezeten, bij onder andere Avéro Achmea, de Triodos Bank en Zicht adviseurs. Toffe opdrachten die ik – door altijd in gesprek te gaan met mijn leidinggevenden en (People) managers – redelijk naar mijn hand heb kunnen zetten. En dan bedoel ik dat ik – na een tijdje (in)werken – altijd heb kunnen doen wat ik interessant vond. Bij mijn eerste opdracht bijvoorbeeld ben ik na een jaar al teamcoördinator geworden. Bij mijn laatste opdracht mocht ik vanuit Talent&Pro meewerken aan het inrichten van een nieuw administratiesysteem.

“Door regelmatig in gesprek te gaan met mijn leidinggevenden en People Manager, heb ik altijd opdrachten kunnen doen die ik interessant vond.”

Toen ik terugkwam uit Curaçao heb ik nog anderhalf jaar als Pro’er gewerkt bij verschillende verzekeraars. Totdat mijn eigen People Manager wegging en ik op een unitavond de vraag kreeg of dat iets voor mij zou zijn. Ik ben erover gaan nadenken en zo is het balletje gaan rollen. Pensioen & Leven was de eerste unit die bij mij aanklopte. Dat heb ik in eerste instantie gecombineerd met Actuarieel en daarna heb ik bij de unit Schade, Zorg & Inkomen de talenten onder mijn hoede gehad. Heel gaaf en het voordeel was dat ik zelf vier jaar als Talent en Pro’er op verschillende projecten had gezeten. Dan weet je wat iemand doormaakt en dat helpt in de begeleiding.”

Vanuit jouw rol als People Manager heb je veel medewerkers mogen begeleiden – iets wat je het allerliefste doet. Wat vind jij kenmerkend aan de T&P’ers?

“Het zijn allemaal jonge, enthousiaste mensen die ambitieus zijn en ergens willen komen. Ze steken de handen uit de mouwen en zijn leergierig. Een heel mooi voorbeeld van iemand die ik als People Manager heb mogen begeleiden was een jongen die per se een specifieke richting op wilde binnen de verzekeringswereld. Hij heeft het zelfstandig voor elkaar gekregen dat hij hier binnen een jaar betrokken bij raakte. Hij heeft mooie dingen gedaan en werd zelfs door Talent&Pro gevraagd om mee te denken over een programma voor T&P’ers die zich ook hierin wilden specialiseren. Heel mooi om te zien, want het was een bescheiden jongen die binnenkwam met een heel duidelijk doel voor ogen. Natuurlijk moest hij ook eerst met de voeten in de klei en ervaring opdoen. Maar hij zette zijn zinnen op zijn doel en heeft het tóch voor elkaar gekregen.”

“T&P’ers zijn allemaal jonge, enthousiaste mensen die ambitieus zijn en ergens willen komen. Ze steken de handen uit de mouwen en zijn leergierig.”

Wat is jouw leukste herinnering aan jouw tijd bij Talent&Pro?

“Ik heb heel veel mooie herinneringen aan mijn T&P-tijd. De jaarlijkse skitrips waren altijd fantastisch. Bijzonder dat een werkgever dat op deze manier organiseert. Maar ook de saamhorigheid, de collega’s en de samenwerking. Iedereen deed altijd zijn of haar best om er iets moois van te maken met elkaar. En hoe leuk is het dat we elkaar als (oud)collega’s nog steeds zien!”

Wat zou jij tegen toekomstige T&P’ers willen zeggen of adviseren?

“Hetzelfde wat mij ook altijd is bijgebleven: als je iets wilt in je carrière, dan moet je dat kenbaar maken. Maak het bespreekbaar met je People- of Account Manager. Als zij niet weten dat je iets wilt, dan kunnen zij er ook geen rekening meehouden als een kans zich voordoet. In het algemeen: grijp de kansen en projecten bij Talent&Pro aan om veel te leren en te groeien. Het is een mooie start van je carrière. Je krijgt veel aangeboden qua opleidingen, trainingen, projecten, et cetera. Profiteer daarvan!”

“Tegen toekomstige T&P’ers zou ik willen zeggen: grijp de kansen die Talent&Pro je biedt om veel te leren en te groeien. Het is een mooie start van je carrière.”

Talent&Pro in 3 woorden voor jou…?

“Gedrevenheid, gezamenlijke effort en tot slot kan ik me volledig vinden in de huidige slogan: ‘work hard, play hard’. Dat klopt gewoon. Met z’n allen ergens de schouders onder zetten en hard werken, maar ook heel veel plezier hebben!”