Wie: Ruben de Greeuw, 31 jaar.
Wat: Specialist Institutioneel Pensioenbeheer bij PGGM in Zeist.
Over PGGM: Als coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie verleent PGGM diensten op het gebied van pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer en bestuurlijke advisering aan diverse pensioenfondsen en aangesloten werkgevers en werknemers. PGGM is een coöperatie zonder winstoogmerk die mensen aan elkaar verbindt. Hun motto? ‘Samen leven, samen werken, elkaar helpen’. Kortom: zorgen voor elkaar.
T&P’er van: Juli 2011 tot en met april 2017.
Werk en opleiding: IVA Business School in Driebergen. Daarna meteen bij Talent&Pro terechtgekomen.
Privé: Heeft een vriendin en woont in Hoorn. Ruben: “Ja, ik zit heel veel in de auto, maar dat ben ik inmiddels wel gewend!”
Passie: “Ik krijg energie van leuke dingen doen: vakantie (mét mooi weer) en lekker sporten. Op werkgebied houd ik van mensen die – net als ik – hard willen werken, niet teveel ‘zeuren’, maar gewoon lekker aanpakken.”
In 3 woorden: “Collega’s beschrijven mij als een aanpakker, doelgericht en een aardige kerel.”


Ruben, het is al bijna zeven jaar geleden dat je bij Talent&Pro begon. Hoe ben je daar terechtgekomen?

“Dat is een grappig verhaal. Een vriend van mij had gesolliciteerd bij – toen nog – Numerando (detacheringsorganisatie in de pensioenwereld dat in 2011 door Talent&Pro is overgenomen red.). Hij spoorde mij aan om dat ook te doen, want ‘dan konden we er samen gaan werken’. Dus zo gezegd, zo gedaan: ik vulde het sollicitatieformulier in, werd binnen 15 minuten teruggebeld én ik mocht meteen op gesprek komen. Die vriend van mij ook, op dezelfde dag. We werden allebei aangenomen en toen Numerando twee maanden later door Talent&Pro werd overgenomen, hebben we dezelfde ‘tactiek’ gebruikt. Ook toen mochten we daar allebei aan de slag! Zo ben ik dus de pensioenwereld ingerold. Het was niet per sé mijn bedoeling, maar nu zit ik er helemaal ‘in’ en vind ik het erg leuk.”

“Ik vulde het sollicitatieformulier in, werd binnen 15 minuten teruggebeld én ik mocht meteen op gesprek komen.”

Je laatste opdracht voor Talent&Pro was bij PGGM, waarna ze jou een vaste baan hebben aangeboden. Vertel, wat doe je?

“In 2016 is de administratie van het Philips Pensioenfonds overgegaan naar PGGM. Een veelomvattend en complex project waarvoor ik in 2015 bij PGGM binnen ben gekomen als tester. Later kwam ik als T&P’er in het pensioenadministratieteam terecht omdat ze daar te weinig interne mensen voor hadden. Dat beviel heel goed totdat mijn manager vorig jaar naar mij toe kwam om te praten. Ik was nét terug van skivakantie en had een korte nacht achter de rug, dus schrok daar van. Maar: gelukkig had hij heel goed nieuws. Hij wilde mij in vaste dienst nemen!

Dus nu ben ik sinds april vorig jaar specialist Institutioneel Pensioenbeheer. Dat houdt in dat ik voor vijftig procent bezig ben met het coördineren en plannen van de werkzaamheden van het team: wie doet wat en wanneer. Voor de andere vijftig procent ben ik zelf nog steeds inhoudelijk bezig. Met het toekennen van pensioenen en de verkoop van kapitalen bijvoorbeeld.”

“Detachering is een heel goede manier om verschillende bedrijven te leren kennen en andersom voor bedrijven om jóu te leren kennen.”

Op jouw LinkedIn profiel zeg je: “tegenslagen zie ik niet als obstakels, maar als nieuwe uitdagingen en kansen om mijn doel te bereiken”. Heb je tijdens je T&P-tijd weleens een tegenslag gehad en hoe ben je daar mee om gegaan?

“Ja, dat was op een opdracht waar ik samen met een collega van Talent&Pro zat. We kregen de opdracht om onszelf te ‘verkopen’ omdat er nog maar plek was voor één van ons. Hij had dat veel beter gedaan, dus ik wist: over twee maanden moet ik hier weg. Totdat één van de managers naar me toe kwam en zei “ik hoor dat jij weg moet en ik heb goede verhalen over je gehoord. Ik start met een nieuw team en wil jou er graag bij hebben”. Supergaaf! Zo zie je maar dat er uit tegenslagen óók hele mooie dingen kunnen komen.”

Jij staat bij Talent&Pro bekend als een ware T&P-ambassadeur. Hoe zie jij dat zelf?

“[Lachend] Als verrassing, want ik ben soms ook best ‘streng’ voor Talent&Pro geweest. Als je een ambassadeur ziet als iemand die betrokken is, dan klopt dat ja! Talent&Pro is een fantastisch snelgroeiend bedrijf en bij groei blijven soms ook dingen liggen. Toentertijd bijvoorbeeld de opleidingen en trainingen. Ik wilde graag meer leren over leidinggeven, maar het duurde lang om dat geregeld te krijgen. Ook het traject om door te stromen van Pro’er naar Principal heeft even geduurd. Ik voelde me geroepen om daar kritische vragen over te stellen en nu zit dat allemaal veel beter in elkaar. Ik ben voor Talent&Pro niet altijd de makkelijkste geweest, maar heb overal mijn werk heel goed gedaan. Én ik heb mijn best gedaan om te helpen verbeteren (én groeien). ”

Wat zou jij tegen toekomstige T&P’ers willen zeggen of adviseren?

“Dat detachering een hele goede manier is voor jou om verschillende bedrijven te leren kennen en andersom voor bedrijven om jóu te leren kennen. Een bedrijf weet op een gegeven moment wat ze aan je hebben, ze kennen je en dus kan het zomaar zijn dat je – net als ik – ergens vast wordt aangenomen. Je (T&P) collega’s zie je als je gedetacheerd bent niet veel natuurlijk, dus ga om binding met elkaar te houden, zeker naar de leuke informele uitjes en activiteiten toe. Zoals de skitrip en de filmavond van het Nederlands Film Festival.”

“Talent&Pro is voor mij een hele mooie opstap geweest naar waar ik nu zit.”

Talent&Pro in 3 woorden voor jou…?

“Allereerst een hele mooie opstap naar waar ik nu zit. Talent&Pro is een informeel, snelgroeiend bedrijf met leuke collega’s. En tot slot heb ik heel veel geleerd bij Talent&Pro.”