Wie: Nickay Schenk, 25 jaar.
Wat: Teammanager new business Underwriting Pension & Life bij Allianz.
T&P’er van: Februari 2015 tot en met juni 2017.
Werk en opleiding: Small Business and Retail Management aan de Hogeschool Windesheim. Nickay: “Daarna heb ik gewerkt als commercieel medewerker bij een metaalgroothandel. Na een half jaar werd ik daar branchemanager, maar ik wilde mij nóg verder ontwikkelen. Daarom heb ik bij Talent&Pro gesolliciteerd. Nu ben ik teammanager van drie teams met in totaal 20 medewerkers bij Allianz.”
Privé: Woont in Almere Poort met vrouw en dochter.
Passie: “Voetballen bij het 1e elftal van een voetbalclub in Almere, golfen en tijd doorbrengen met mijn gezin.”
In 3 woorden: “Ambitieus, sociaal of communicatief vaardig en rationeel. Als ik een besluit neem, dan doe ik dat niet vanuit emotie. Ik heb daar dan altijd goed over nagedacht én (zakelijk) onderbouwd.”


Nickay, in 2015 ging je voor Talent&Pro werken. Waarom koos je voor Talent&Pro?

“Voordat ik bij Talent&Pro terechtkwam, werkte ik bij een metaalgroothandel. Eerst als commercieel medewerker en na een half jaar groeide ik door tot branchemanager. Ik wilde mij graag nóg verder ontwikkelen, maar binnen dat relatief kleine bedrijf was dat helaas niet mogelijk. Toen ben ik bij Talent&Pro terechtgekomen. Een goede keuze, want bij een detacheringsorganisatie als Talent&Pro kun je heel gemakkelijk een kijkje nemen in de keuken bij veel bedrijven én verschillende rollen vervullen. Hierdoor kun je (snel) doorgroeien naar een hoger niveau. Daarnaast sprak de persoonlijke begeleiding mij ook aan. En natuurlijk de goede ‘work hard, play hard’ sfeer die voor mij soms zelfs een beetje ‘studentikoos’ aanvoelde. Dat vond ik heel leuk: er wordt keihard gewerkt, maar er is ook tijd voor leuke uitjes en een lolletje.”

“Door verschillende rollen te vervullen bij opdrachtgevers van Talent&Pro kun je (snel) doorgroeien naar een hoger niveau.”

Wat kun je vertellen over je loopbaan bij Talent&Pro en hoe ben je van daaruit bij Allianz terecht gekomen?

“Ik ben bij Talent&Pro begonnen als Talent. Mijn eerste opdracht was bij ABN AMRO als adviseur vermogen in het Advies- en Servicecentrum. Ik stond daar telefonisch klanten te woord. Voor mijn gevoel heb ik daar wel onder mijn niveau gewerkt, maar het positieve daaraan was: na je werk deed je er de deur dicht en het werk was klaar! Daardoor heb ik veel tijd gehad om te studeren en heb ik diverse opleidingen via Talent&Pro kunnen afronden. De verschillende Wft’s, Prince2 foundation en mijn Lean Green Belt heb ik gehaald. Na tien maanden op die eerste opdracht kreeg ik binnen ABN AMRO de kans om de rol van adviseur debiteurenbeheer te vervullen. Van daaruit ben ik bij Allianz terechtgekomen als senior medewerker ANAM (Allianz NL Asset Management). Hier heb ik mijzelf goed laten zien en toen werd er gevraagd of ik leiding wilde geven aan drie teams. Die kans was zó mooi – en je weet nooit wanneer die nog een keer voorbij komt – dus heb ik die met beide handen aangegrepen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om weg te gaan bij Talent&Pro.

“Door hard te werken kreeg ik de kans om op mijn 25e teammanager te worden van drie teams. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Nu ben ik teammanager van drie teams bij Allianz: Overlijdensrisicoverzekeringen, Pensioen en Relatiebeheer en ANAM (waar ik dus eerst zelf zat). Ik ben verantwoordelijk voor in totaal 20 mensen en deze rol bevalt mij heel goed. Ik realiseer me ook dat ik niet per sé meer kennis of ervaring heb dan de mensen in mijn team. Ik ben mij daarvan bewust en zij ook. We weten: we hebben elkaar nodig en gezamenlijk werken we naar onze doelen toe. Dat lukt en is gewoon heel gaaf. Ook leuk aan deze rol is dat ik nu zelf T&P’ers in dienst mag nemen!”

Waar heb jij het meeste van geleerd tijdens je tijd bij Talent&Pro?

“Dat je soms eerst een stap terug moet doen om het juiste pad te kunnen bewandelen richting jouw doel. Dat klinkt misschien zweverig, maar ik bedoel daarmee: het is heel goed om je ambities na te streven, maar soms moet je gewoon onderaan de ladder beginnen. Dat moet je je als pas afgestudeerde hbo’er of wo’er wel realiseren. We verwachten namelijk vaak dat we meteen kunnen instromen in de functie of op het niveau wat we ambiëren. Uiteindelijk start je ergens onderaan (ook bij Talent&Pro), maar daarna kun je al vrij snel groeien. Je hebt er alleen wel geduld voor nodig.”

“Het is helemaal niet erg om onderaan de ladder te beginnen als je start bij Talent&Pro. Deel je ambities met je People Manager, heb een beetje geduld en geef jezelf – en de opdrachten die je doet – een kans.”

Wat zou jij tegen toekomstige T&P’ers willen zeggen of adviseren?

“Maak gebruik van de kansen die Talent&Pro je biedt. Zoals ik al zei: je begint onder aan de ladder en de eerste opdracht is misschien niet op het niveau waarop je had gehoopt. Maar: houd je doel voor ogen en werk daar hard voor. Maak daarbij ook volop gebruik van je People- en Account Manager. Geef bij hen aan wat je wilt bereiken en hoe je die weg wilt volgen. Zij kunnen je daarbij helpen. Ook al ben je enorm ambitieus: heb geduld en geef het een kans!”

Talent&Pro in 3 woorden voor jou…?

“Verbondenheid, ontwikkeling en persoonlijke aandacht.”