Wie: Robbin Raaphorst, 26 jaar.
Wat: Teamcoach bij Rabobank Nederland in Eindhoven. Robbin: “Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de dagelijkse operationele sturing van de afdeling en dat ik zo’n 25 medewerkers coach, begeleid en stimuleer in hun ontwikkeling.”
T&P’er sinds: Oktober 2015.
Unit: “Ik werk bij de unit Match&More, de meest gespecialiseerde unit van Talent&Pro. Wij focussen ons namelijk op één klant en vanuit die focus kunnen wij veel meerwaarde bieden aan de opdrachtgever.”
Werk en opleiding: Hbo Commerciële Economie bij Avans in Den Bosch en daarna meteen begonnen bij Talent&Pro.
Privé: Woont in Tiel, samen met zijn vriendin.
Passie: “Privé houd ik van voetballen, leuke dingen ondernemen met vrienden en gamen. In mijn werk word ik heel gelukkig van groei en als ik (flinke) stappen kan zetten. Maar soms vind ik het nóg leuker om iemand uit mijn team te zien groeien – dan ben ik zelf stiekem best wel trots!”
In 3 woorden: “Ik heb misschien iets meer woorden nodig om het toe te lichten, maar collega’s beschrijven mij als kalm en beheerst: ik heb controle over wie ik ben en wat ik wil uitstralen en dat heeft ook een positief effect op mijn team. Toegankelijk: ik probeer andere mensen zo te behandelen zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Helicopterview: ik weet wat er speelt bij de meeste collega’s én op de afdeling. Ik ben geen micromanager en zit mensen niet op de huid, maar houd over het algemeen alles goed in de gaten.”


Robbin, je werkt inmiddels ruim twee jaar voor Talent&Pro. Wat sprak je aan toen je solliciteerde?

“Absoluut het detacheringsaspect. Dat je in korte tijd veel verschillende functies kunt doen, verschillende omgevingen leert kennen én verschillende verantwoordelijkheden krijgt en vaardigheden kunt (uit)proberen. Toen ik na mijn afstuderen mijn cv op Monsterboard had gezet en werd gebeld door Talent&Pro was ik nog niet bekend met detachering. Wat de recruiter mij erover vertelde sprak me erg aan. Nog steeds ben ik heel blij met mijn keuze. De komende vijf tot tien jaar wil ik nog wel bij T&P blijven om flinke stappen te zetten op diverse gebieden.”

Zou je vanuit jouw enthousiasme anderen adviseren om ook hun loopbaan bij een detacheringsorganisatie te starten?

“Ja en nee. Ja als je net als ik veel wilt leren en flexibel bent. Ik heb nog geen kinderen en het maakt mij ook niet uit als ik zou moeten verhuizen. Je krijgt er echt heel veel voor terug (grote stappen maken, jezelf ontwikkelen, leren), maar het is ook best onzeker en dat moet bij je passen. Een starter die ambitie heeft, veel dingen wil doen en zien én zichzelf wil ontwikkelen zou ik het zeker adviseren. Iemand die meer vastigheid zoekt, niet.”

“Ik koos voor Talent&Pro om het detacheringsaspect: dat je in korte tijd veel verschillende functies, omgevingen en verantwoordelijkheden leert kennen – en daardoor (snel) kunt groeien.”

Je bent pas 26 en als Teamcoach nu al verantwoordelijk voor 25 mensen. Vertel, hoe is dat?

“Heel leuk! Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk. In het begin vond ik het soms lastig. Zouden de collega’s die hier al véél langer werken dan ik, mij accepteren als leidinggevende? Tegelijkertijd vroeg ik mijzelf ook af of ik het wel aandurfde om iemand aan te sturen die ouder is dan ik. Dus aan de ene kant dacht ik: ik ben (te) jong. Aan de andere kant dacht ik ook: wat is leeftijd eigenlijk? Ik zag – en zie nog steeds – mensen om mij heen met meer werk- en levenservaring, maar prima op hun plek zitten waar ze nu zitten. Ik heb dat niet. Ik wil groeien en dingen uitproberen. Dus ook al heb ik nog relatief weinig ervaring in het leidinggeven, merk ik aan de reactie van mijn team dat ik het goed doe. Natuurlijk is het spannend, maar ik probeer altijd voor mezelf en het team de rust te bewaren en mijn rol te pakken.”

Naast teamcoach en leidinggevende ben je ook gevraagd om door heel Nederland trainingen te geven. Nóg een mooie stap! Kun je hier meer over vertellen?

“Vorig jaar heb ik de training Mobiel en Internetbankieren (M&IB) gevolgd en kort daarna werd ik gevraagd om de training zélf te geven. Ik was verrast, want ik zat zelf pas net op de afdeling. Ik heb toen eerst de training op onze eigen afdeling gegeven en vervolgens werd ik gevraagd om het land door te gaan. Daar heb ik meteen ‘ja’ op gezegd, want ik vond het een geweldige kans om grote stappen te zetten in mijn vaardigheden. Om voor grote groepen te staan, te ‘levelen’ met anderen en om met groepsdynamiek om te gaan. Ik geef trainingen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven… en al die mensen zijn verschillend. Zo ben je soms alleen maar aan het zenden, zenden, zenden en in andere groepen ontstaat juist veel interactie.

Onlangs hebben we de training verbeterd. Ik kwam op een gegeven moment namelijk op kantoor in Utrecht. In plaats van 15 waren er maar 2 deelnemers! De eerdere training die mijn collega’s hadden gehad, bleek tegen te vallen. Voor mij een uitdaging: ik heb de training aangepast én het nut van de training nog eens duidelijk gemaakt. Met een mooi resultaat, want de collega’s waren enthousiast. Op dat moment voelde ik heel erg de toegevoegde waarde die je als mens kunt hebben.”

“Door het geven van landelijke trainingen, train ik ook mijn eigen vaardigheden: om voor grote groepen te staan, om te gaan met groepsdynamiek en te ‘levelen’ met anderen.”

Jij staat bekend als iemand die groot durft te denken en doen zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Kun je hier een voorbeeld van noemen?

“Ik ben ambitieus, maar ook altijd realistisch. Hiermee bedoel ik dat wat ik voor ogen heb, niet altijd haalbaar hoeft te zijn. Ik zal er altijd naar streven, maar ik ben niet teleurgesteld als het soms niet lukt. Dan ga ik wat anders doen en dan vind ik daar mijn weg in. Een mooi voorbeeld is dat ik – toen ik bij Talent&Pro begon – zei dat ik binnen 5 jaar accountmanager groot zakelijk wilde zijn. Nu zit ik hier nog geen 5 jaar, maar ik ben goed op weg. Ik denk altijd: je kunt maar beter hoog inschieten en zien waar je eindigt dan laag inzetten en ‘stranden’ op dat punt.”

Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

Diversiteit in werk, omgevingen en rollen. Gedrevenheid wat voor mij twee kanten op werkt. Ik vind dat er bij Talent&Pro heel veel gedreven mensen zitten die altijd een stapje verder zetten. Andersom daagt Talent&Pro mij uit om zelf ook gedreven te zijn en het beste in mezelf naar boven te halen. Tot slot gezelligheid, met fijne mensen die allemaal positief en passievol in het leven staan. Mensen die hun kop in het zand steken, ben ik nog niet tegengekomen!”

“Bij Talent&Pro zitten heel veel gedreven mensen en andersom daagt T&P mij uit om zelf óók gedreven te zijn en het beste in mezelf naar boven te halen.”