Wie: Jurre ten Ham, 31 jaar.
Wat: Fraude Specialist pgb (persoonsgebonden budget) bij Zilveren Kruis, op de afdeling Speciale Zaken.
T&P’er sinds: Eind 2013. Inmiddels doorgestroomd naar Pro.
Unit: Schade, Zorg en Inkomen.
Werk en opleiding: Hbo Management, Economie en Recht in Utrecht. Daarna een pre-master en master Ondernemingsrecht gedaan aan de Tilburg University. Na zijn afstuderen bij Talent&Pro terechtgekomen als eerste werkgever.
Privé: Woont samen met zijn vriendin in Woudenberg.
Passie: “Voetballen (in een vriendenteam), mountainbiken en af en toe op stap gaan. Daarnaast vakantie houden. Graag in de sneeuw, want wintersport is echt een passie van mij!”
In 3 woorden: “Collega’s vinden mij een fijne collega om mee te werken, stabiel (ik laat me niet snel gek maken en blijf ook in moeilijke of hectische situaties rustig) en ik vind het belangrijk om mijn mening te (kunnen) geven.”


Jurre, je bent al ruim 4 jaar werkzaam bij Talent&Pro. Vertel, hoe ben je hier terechtgekomen?

“Via Gert Jaap Haan. Ik kende hem al voordat ik bij Talent&Pro kwam. Hij was mijn coach bij voetbal en toentertijd een van de directeuren bij Talent&Pro. Later kwamen we elkaar ook op LinkedIn tegen en daar zag Gert Jaap dat ik op zoek was naar een baan. Toen ben ik op gesprek geweest en Talent&Pro sprak me eigenlijk meteen aan. Vooral het detacheringsaspect. Ik wist nog niet goed wat ik wilde en via detachering kom je bij veel organisaties binnen. Je leert (veel) mensen kennen, bouwt een netwerk op, krijgt veel verschillende werkzaamheden te doen. Op deze manier kon ik kijken wat ik leuk vond, maar ook onderzoeken wat mij totaal niet zou liggen. En van het een kwam het ander!”

In de tijd dat je bij Talent&Pro in dienst bent, heb je al een mooi aantal opdrachten op je naam staan. Welke bedrijven heb je gezien en wat heb je allemaal gedaan?

“Ik ben begonnen bij Syntrus Achmea op een administratieve pensioenopdracht voor twee maanden. Daarna ben ik naar Reaal gegaan voor een conversietraject (de overgang van het ene naar het andere systeem) op de acceptatie afdeling Schade Particulier. Een leuke startopdracht met ongeveer tien andere T&P’ers, maar op een gegeven moment vond ik dat ik daar genoeg geleerd had. Toen ben ik vijf maanden naar Centraal Beheer Achmea gegaan waar ik tijdens een (auto)verzekeringsopdracht veel heb geleerd en vooral mijn telefonische skills heb verbeterd. Na Centraal Beheer heb ik vijf maanden op een bancaire opdracht gezeten bij Stater. Samen met vier andere T&P’ers heb ik mij bezig gehouden met het verwerken van hypothekengelden. Daarna ben ik voor de eerste keer bij Zilveren Kruis (Zorgkantoor) terechtgekomen op de afdeling Kwaliteit. Binnen deze afdeling was ik werkzaam in een aparte projectgroep die zich bezig hield met het afhandelen van bezwaarschriften van AWBZ dossiers. Na bijna twee jaar ‘verhuisde’ ik naar Allianz in Rotterdam op de afdeling Zakelijk Vervoer (Schade). Daar bestonden mijn werkzaamheden uit het behandelen, beoordelen en regelen van vervoerschades. En toen ben ik teruggevraagd bij Zilveren Kruis op het gebied van fraude bij mijn huidige afdeling. Dat vond ik heel leuk, vooral omdat ik nèt mijn fraude opleiding had afgerond. Ik heb dus al heel wat (grote) bedrijven gezien en dat maakt werken bij Talent&Pro ook zo dynamisch.”

“Ik heb al heel wat (grote) bedrijven gezien en dat maakt werken bij Talent&Pro zo dynamisch.”

Kun je in het kort vertellen wat je doet bij je huidige opdracht bij Zilveren Kruis?

“Wij zijn een aparte projectgroep binnen de afdeling Speciale Zaken en we houden ons bezig met het onderzoeken van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb). Wij krijgen signalen binnen over zorginstellingen die mogelijk misbruik maken van de pgb’s. Dit gebeurt vaak over de rug van een groep kwetsbare personen: de budgethouders. Hier doen wij onderzoek naar. De budgethouder heeft vaak onvoldoende overzicht over de administratie en daar wordt soms misbruik van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het declareren van meer zorg dan dat er daadwerkelijk is geleverd.

In grote lijnen doen wij: alle administratie bekijken, we gaan op huisbezoek bij de budgethouder en onderzoeken wanneer de zorgverlener langs komt, welke zorg er wordt geleverd etc. Vervolgens vergelijken wij dit met de ontvangen facturen en de overige administratie. Indien er misbruik is gepleegd, volgt er een (ingewikkeld) proces van het intrekken van het pgb, het onderzoeken welke rol de budgethouder daarin heeft gespeeld, het eventueel overnemen van de vordering wanneer de budgethouder te goeder trouw is, we gaan verhaal halen etc. Daarnaast dient er ook vervangende zorg geregeld te worden voor de zorgbehoevende budgethouder. Een erg interessante opdracht dus op meerdere vlakken: een gevoelig onderwerp, lastige processen, veel contact met andere afdelingen van Zilveren Kruis, juridische procedures en… onder de streep heb je natuurlijk met mensen te maken die dringend hulp of zorg nodig hebben!”

Zou jij mensen die – net als jij 4 jaar geleden – afstuderen, adviseren om hun carrière bij een detacheringsorganisatie te beginnen?

“Ja, ik kan dat zeker adviseren! In relatief korte tijd leer je heel veel mensen kennen. Zowel bij Talent&Pro als bij de (grote) organisaties waar je op een opdracht zit. Tegelijkertijd doe je ervaring op met veel verschillende werkzaamheden in diverse teams. Als je na je afstuderen nog niet precies weet wat je wilt, is dit een hele goede stap. Bovendien kunnen mensen met alle achtergronden bij Talent&Pro terecht. Je moet dan alleen wél goed weten dat je de financiële dienstverlening in gaat. Tot slot is er bij Talent&Pro veel ruimte om je te ontwikkelen. Het wordt zelfs gestimuleerd met allerlei opleidingen, je People Manager en uitdagende(re) opdrachten. Maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe je daar zelf in staat. Pro-activiteit wordt gewaardeerd.”

“Als je na je afstuderen nog niet precies weet wat je wilt, dan is dit een hele goede stap. Ik kan het iedereen adviseren.”

‘Work hard, play hard’ is waar Talent&Pro voor staat. Naast werken, organiseert Talent&Pro veel activiteiten. Welke is jouw favoriet?

“Dat is makkelijk! De wintersport. Maar ik ga vaak al twee keer per jaar, dus de afgelopen jaren is het er helaas niet van gekomen. Aankomend jaar ook niet vanwege onze verhuizing naar een nieuwbouwwoning in Woudenberg. Ook het Nederlands Film Festival vond ik heel leuk: eerst lekker eten en drinken met z’n allen, dan naar de film met een bioscoopzaal vol collega’s en natuurlijk afsluiten met een borrel!”

 Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

“Ondernemend, gezellig en kennis. In de zin van de kennis die je als medewerker dankzij Talent&Pro op doet.”