Wie: Brian Vredenduin, 27 jaar.
Wat: Tot begin november junior projectleider Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Nu even op de bank en ondertussen druk aan het studeren voor zijn examen Scrum Master en aan het zoeken naar een nieuwe opdracht. Brian: “want in oktober ben ik overgegaan naar de Pro-fase!”
T&P’er sinds: Augustus 2015.
Unit: Pensioen & Leven
Werk en opleiding: Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Utrecht en na zijn studie gelijk bij Talent&Pro terechtgekomen.
Privé: Woont in Den Haag, samen met zijn vriendin. Brian: “Lekker dichtbij Scheveningen, zodat ik veel kan surfen!”
Passie: Surfen!
In 3 woorden: Vriendelijk, durf en relaxed.


Brian, als nieuwbakken ‘Pro-er’ werk je nu al ruim twee jaar bij Talent&Pro. Vertel, hoe ben je hier terechtgekomen?

“Een maatje van mij werkte hier al en door hem kreeg ik een positieve indruk van Talent&Pro: een leuk, jong bedrijf waar je ontwikkeling en hard werken centraal staan, maar waar ook ruimte is voor ‘gekkigheid’. Ik werd aangenomen, maar had nog wel een maand reizen in Azië gepland. Gelukkig was dat geen probleem en kon ik vóór mijn reis de introductieperiode meepakken. Vanuit Kuala Lumpur solliciteerde ik via Skype voor de eerste opdracht die ik binnensleepte. Dat was heel tof!”

“Ik was al aangenomen bij Talent&Pro en mocht mijn geplande reis naar Azië gewoon maken. Zo sleepte ik vanuit Kuala Lumpur mijn eerste opdracht binnen!”

In de eerste twee jaar bij Talent&Pro heb je maar liefst zeven opdrachten gehad. Welke bedrijven heb je gezien en wat heb je allemaal gedaan?

“Ik heb zeker een hoop gedaan! Ik ben bij Talent&Pro gestart bij de SNS Bank om de aanvragen van een aantal nieuwe beleggingsproducten te verwerken. Na drie maanden ben ik overgegaan naar PGGM om achterstanden weg te werken voordat het jaar afgesloten werd. Er was een maand gepland voor die opdracht, maar na tweeënhalve week was ik al klaar! Daarna heb ik op een langere klus bij Nationale Nederlanden (NN) gezeten. Vervolgens ben ik bij DELA telefonisch adviseur uitvaartverzekeringen geweest. Best een heftige klus, want het is een ‘zwaar’ onderwerp. Vanuit DELA kwam ik terecht bij Staalbankiers om met een team van maar liefst 16 T&P’ers te helpen bij de overgang naar Van Lanschot. Omdat ik bij een eerdere opdrachtgever een goede indruk had achtergelaten, werd ik opnieuw aangenomen bij PGGM. Dit keer als medewerker pensioenbeheer. Vanuit deze functie werd ik verlengd als junior projectleider UPO, een rol die ik zelf erg interessant vond. Hieraan heb ik meer dan een half jaar gewerkt en zo maakte ik een sterke zakelijke ontwikkeling mee. Ik kon daarnaast ook goed aan mijn persoonlijke doelen werken. Heel tof, want aan het begin van mijn Talent&Pro-tijd wist ik nog niet zo goed waar mijn ambitie lag.”

 Je volgt nu de opleiding Scrum Master en brengt het geleerde in de praktijk binnen het Pensioen & Leven Innovatieproject. Wat doe je precies?

“Mijn wens om met scrum aan de slag te gaan komt vanuit mijn laatste project bij PGGM. Zoals ik al vertelde, gebeurde daar heel veel en met de reorganisatie wilden ze de afdeling scrum gaan inrichten. Ik ben naar mijn People Manager gegaan en heb aangegeven dat ik het wel handig vond om er meer vanaf te weten. Toen heb ik mijn foundation gedaan en daarna mocht ik me inschrijven voor de opleiding.

Wat je in je (dagelijkse) werk met scrum vooral merkt is dat alles veel transparanter wordt: de taken, acties, maar ook ieders rol. Je hebt een aantal meetings en die staan altijd vast. In die meetings bespreek je de voortgang en wordt er feedback gegeven aan elkaar. Dat zorgt ervoor dat je als team eerlijk met elkaar communiceert. Je kent elkaars gebreken en hebt gedeelde verantwoordelijkheden. Je gaat echt veel meer in teamverband werken. Het is wel een heel andere manier van werken, dus bij de introductie ervan kun je altijd wel op wat weerstand rekenen. Maar na een paar ‘sprints’ (zoals wij de acties noemen) merk je al het verschil ten opzichte van de traditionele manier van werken, ook in de kwaliteit die opgeleverd wordt.

Bij het Pensioen & Leven Innovatieproject ben ik de Scrum Master. Een jaar geleden hebben we dit project gestart om Talent&Pro als bedrijf verder te ontwikkelen. Twee maanden geleden hebben we een ‘go’ gekregen op ons eerste voorstel en al ‘scrummend’ zijn we nu hard bezig met een salespitch. Dat doe ik onder andere samen met Yvette Baks, zij is de Product Owner.”

“Vanuit één van mijn opdrachten had ik de wens om met scrum aan de slag te gaan. Door Talent&Pro heb ik de kans gekregen om mijn Scrum Master te halen.”

Hoe ervaar jij het werken met een People Manager?

“Heel fijn. Zeker in het eerste jaar toen ik nog erg zoekende was. Daarom ben ik ook zoveel geswitcht. Het is fijn om daar met iemand over te sparren. Ook over wat je ambities zijn en wat je wilt bereiken. Je People Manager is een coach die je helpt en je helpt sturen in je ontwikkeling. Mede daarom heb ik voor Talent&Pro gekozen, hoewel je die ontwikkeling in het begin misschien nog niet zo merkt. Je komt van een hbo-opleiding waar tegenwoordig best veel eisen aan zitten, hierdoor is het best een zware opdracht om af te studeren. Vervolgens begin je met je eerste baan weer helemaal opnieuw – onderaan de ladder. Het is terugschakelen, want in het begin doe je eigenlijk best ‘simpel’ werk. Achteraf gezien heb ik van die makkelijke opdrachten juist veel geleerd: kantoorpolitiek, jezelf ontwikkelen, et cetera. Daardoor weet je op een gegeven moment welke routes je moet bewandelen om zwaardere rollen in te kunnen vullen en kreeg ik uiteindelijk de rol van projectleider gegund. Zolang je jezelf blijft ontwikkelen, ga je (snel) vooruit. Nee, ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd bij Talent&Pro!”

“Zolang je niet stil blijft zitten, kun je snel vooruit gaan. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd bij Talent&Pro!”

 Heb je tijdens je werk weleens een blunder gemaakt? En wat heb je daarvan geleerd?

“Een blunder wil ik het niet per sé noemen, maar wel een mooi en waardevol leerpunt. Bij die eerdere opdrachtgever werd mijn opdracht verlengd om de UPO verzending van twee pensioenfondsen te regelen. Dit is de jaarlijkse communicatie naar alle deelnemers, in dit geval zo’n 26.000. Een grote verantwoordelijkheid, maar ik had zelf (én ik kreeg) het vertrouwen om het te doen. Bij het ene pensioenfonds ging het allemaal goed, bij de ander liep het niet helemaal lekker. Ik heb hard gewerkt om alles recht te zetten (wat ook gelukt is), maar het raakte me wel. Door vallen en opstaan en de gesprekken hierover met mijn People Manager heb ik hier veel van geleerd: veel meer dan van de tientallen dingen die wél goed gingen.  Zodoende weet ik nu waar ik goed in ben en waar ik mij verder in wil ontwikkelen.”

Tot slot, kun jij in 3 woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?

“Jezelf ontwikkelen, hard werken en gezelligheid!”