Oscar Palstra begon zeven jaar geleden bij Talent&Pro na een overtuigende workshop tijdens zijn opleiding hbo Bedrijfswiskunde. Bij die organisatie moest hij aan de slag! Twee sollicitatiegesprekken volgden elkaar snel op en een week later kon hij via Talent&Pro al starten op het pensioenactuariaat. Inmiddels is Oscar Principal Actuarieel en geeft hij zijn kennis door aan collega’s bij Talent&Pro.

Ontwikkeling van een kasstromen model

Momenteel zit Oscar op opdracht bij verzekeringsmaatschappij a.s.r., waar hij samen met zijn collega’s een nieuw kasstromenmodel voor een uitvaartportefeuille ontwikkelt. Oscar stuurt binnen het project het team aan dat verantwoordelijk is voor het testen van dit nieuwe model. “Ik vind het vooral leuk om heel dicht tegen de inhoud aan te zitten, terwijl ik aan de andere kant ook het overzicht heb op wat we willen gaan oppakken in de volgende fases van het project.”

Zichtbaar zijn

Binnen Talent&Pro vindt Oscar het belangrijk om zichtbaar te zijn en zijn collega’s te helpen met problemen waar hij ook ooit tegenaan is gelopen. Dit doet hij onder andere door cursussen en presentaties binnen Talent&Pro te geven. Daarnaast adviseert hij zijn collega’s graag over verschillende onderwerpen. “Tijdens mijn loopbaan ben ik bekend geraakt met een aantal programmeertalen, zoals VBA, SQL en C#. Daarnaast heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven over IFRS 17, een standaard waarmee verzekeringscontracten worden gewaardeerd. Collega’s die vragen hebben over deze onderwerpen, mogen mij altijd benaderen!”

Programmeertalen én communicatieve vaardigheden

Zijn kracht zit volgens Oscar in de combinatie van het begrijpen van verschillende programmeertalen en zijn goede communicatieve vaardigheden. “Hierdoor kan ik altijd een waardevolle bijdrage op de inhoud van een project leveren. Daarnaast is goed luisteren en doorvragen ook een kunst. Door een plan goed door te spreken en pas uit te voeren als je omgeving het begrijpt, weet je dat er geen miscommunicatie op kan treden.” Ook is Oscar een harde werker: “Ik ben niet te beroerd om over te werken om die ene deadline te halen. Zulk soort prestaties maakt mij juist trots. Dan zie je namelijk waar al die uren in hebben gezeten.”

Toekomstperspectief

“Nu ik terugkijk op mijn tijd bij Talent&Pro, ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb een aantal keer de kans gehad om een andere baan aan te nemen, maar heb dit niet gedaan. Binnen Talent&Pro heb ik altijd weer een stap omhoog kunnen zetten. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat er hier nog genoeg kansen voor mij zijn!”

Geïnspireerd door het verhaal van Oscar? En zie jij een carrière op een Actuariaat wel zitten? Bij Talent&Pro zijn enorm veel mogelijkheden, zoals het traineeship Actuarieel.