Madelon de Jager is People Manager bij Talent&Pro. Zij neemt je in haar gastblog mee in wat werken bij Talent&Pro betekent. En vertelt wat het geheim is van een gezonde organisatie…

Ken je dat moment op de dag dat je even rustig achterover gaat zitten, naar buiten staart en je afvraagt wat de rest van de dag je gaat brengen? Nee? Ik ook niet. Door mijn functie ben ik veel onderweg en zijn de dagen strak gepland. Het begint met een overleg op kantoor, daarna ga ik door naar een collega op opdracht, vervolgens geef ik een training aan de starters en tot slot bereid ik een unitavond voor. Never a dull moment. Wanneer ik op kantoor ben, zie ik mijn collega’s druk aan het werk om het beste voor onze mensen en onze opdrachtgevers te verwezenlijken. Van een afstand lijkt het speels en vrij, maar als je wat dichterbij komt zie je al snel dat iedereen werkt aan een gemeenschappelijk doel.

De boog kan alleen niet altijd gespannen staan. Een organisatie piept en kraakt wanneer de focus alleen op de resultaten ligt. Ik weet als geen ander wat het met een team doet wanneer alleen gekeken wordt naar wat beter, sneller en slimmer kan, zonder stil te staan bij wat het team uniek maakt. Het is belangrijk om jezelf te realiseren waar je kracht ligt en waar je trots op mag zijn. Je mag vallen en opstaan en vooral vieren hoe goed het gaat. En vieren, dat kunnen wij bij Talent&Pro als geen ander!

Ik bewonder onze gerichtheid op het erkennen van elkaars kwaliteiten en succesmomenten. Dit maakt Talent&Pro wat mij betreft uniek. Of het nu gaat om het verrassen van een jubilaris, het binnenhalen van een grote opdracht of de vreugde wanneer alle starters Wft Basis hebben gehaald: het is allemaal oprechte blijdschap. Hoe mooi is dat? En wat dacht je van alle events gedurende een jaar? De pubquiz, het zomerevent, het Nederlands Film Festival, het eindejaarsfeest… Het zou allemaal niet bestaan zonder gas te geven op de momenten ertussen en ons daarmee te onderscheiden bij de opdrachtgevers.

Work hard, play hard. Ik zou niet anders willen.