Mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen

Regelmatig stellen wij één van onze collega’s de vraag: ‘Waar denk jij aan bij Talent&Pro?’. Aan de hand van een gastblog vertellen zij wat er als eerste in hen opkomt. Deze maand is het de beurt aan Hans van Kaathoven, Coördinator Opleidingen bij Talent&Pro. Hij vertelt hoe Talent&Pro haar medewerkers stimuleert zichzelf te blijven ontwikkelen.

Hans: “Waar ik direct aan denk als ik aan Talent&Pro denk, is ontwikkeling. Bij Talent&Pro vinden wij het namelijk heel belangrijk dat onze medewerkers zichzelf tijdens hun traineeship blijven ontwikkelen. Deze ontwikkeling is tweezijdig. Enerzijds doe je ervaring op in de praktijk door het werken bij verschillende opdrachtgevers. Anderzijds stimuleren we vanuit Talent&Pro dat je vakgerichte opleidingen en vaardigheidstrainingen volgt. De People Manager heeft een ondersteunende rol in deze verschillende processen.

Opleidingsstraten

Talent&Pro heeft voor de verschillende bedrijfsonderdelen, of units, zogenaamde opleidingsstraten ontwikkeld. Deze opleidingen variëren van een korte zelfstudie voor bijvoorbeeld je Wft Basis -de kennisopleiding waarmee je start bij Talent&Pro- tot een opleidingstraject van vele maanden waarbij je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bijvoorbeeld de opleiding Lean Green Belt. De accenten op kennisgebied liggen per unit anders, maar het aanbod op het gebied van vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling komt bij elke unit vrijwel overeen.

Aanbod trainingen & beloning

Bij Talent&Pro vinden we het erg belangrijk dat onze medewerkers een intrinsieke drive hebben om zichzelf te ontwikkelen. Deze eigenschap staat dan ook centraal tijdens het wervingsproces voor de verschillende traineeships. Automatisch betekent dat deze drang naar zelfontwikkeling ervoor zorgt dat de vraag naar een uitgebreid aanbod aan trainingen steeds groter wordt. Hierin is de input van de medewerkers voor ons heel belangrijk. Wil iemand bijvoorbeeld een opleiding volgen die buiten de opleidingsstraat valt? Of een opleiding volgen die Talent&Pro (nog) niet aanbiedt? Dit is bespreekbaar met de People Managers. Samen kijken we naar wat voor  onze medewerkers het beste is.

We geven onze medewerkers een extra zetje in de rug door, met name in de Talentfase, – de eerste twee jaar van het traineeship bij Talent&Pro – opleidingsbonussen toe te kennen bij het behalen van opleidingen.

Ontwikkeling centraal

De komende maanden en jaren zullen we onze opleidingen aan onze vaste medewerkers, maar ook aan tijdelijke collega’s, verder uitbouwen. Hierbij houden wij altijd in het oog waar het ons echt om gaat: de ontwikkeling van onze medewerkers”.

Ben jij op zoek naar een traineeship waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen? Neem dan contact met ons op via 088 – 170 14 00 en kom erachter of ons aanbod aan opleidingen jou aanspreekt.