Cycle for Hope Rondje Nederland

Onze Talent&Pro’ers zijn maatschappelijk betrokken en dragen graag hun steentje bij aan mooie projecten en initiatieven. Zo ook Ferdy Rademaker, Pro’er in het Business IT traject. Eind juni zal hij met een team van 13 wielrenners en 10 begeleiders (Team Zuid Holland) het Cycle for Hope Rondje Nederland gaan rijden. Hiermee steunt hij verslaafden in hun strijd voor een nieuw leven.

Stichting De Hoop

Cycle for Hope is een initiatief van Stichting De Hoop, een GGZ instelling voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen en verslavingsproblemen. Door middel van verschillende projecten proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor deze kwetsbare groep. Geld dat met name wordt ingezet om kosten te vergoeden die normaal gesproken niet vergoed worden door zorgverzekeraars of de overheid.

Rondje Nederland

Het Cycle for Hope Rondje Nederland is een 1200 kilometer lange teamestafette die in slechts 48 uur gereden wordt. Vooraf aan deze slopende tocht zet ieder deelnemend team zich actief in voor het ophalen van zoveel mogelijk donaties. Ferdy: “De afgelopen maanden hebben we veel bedrijven, waaronder Talent&Pro, bereid gevonden om te doneren voor dit mooie doel. Daarnaast hebben familie, vrienden en collega’s ons al massaal gesteund met hun donaties. Hier zijn we ontzettend blij mee! Op deze manier kunnen we echt het verschil maken en veel mensen helpen die in de problemen zijn geraakt.”

Doneren kan nog steeds!

Team Zuid Holland is al hard op weg naar een fantastische hoeveelheid donaties. Ferdy: “Naast het harde trainen zijn we namelijk ook bezig met allerlei (verkoop)acties om geld in te zamelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld kaas-, brood- en hapjesplanken gemaakt waarvan een groot deel al verkocht is.” In totaal heeft het team al ruim € 15.000 ingezameld! Natuurlijk kan er nog steeds gedoneerd worden. Dit kan zowel via de teampagina van Team Zuid Holland, als via Ferdy’s persoonlijke pagina.

Op zaterdag 10 juni volgt nog een wijnproeverij. Samen met gerenommeerd wijninkoper Ruud Heuvelmans van wijnhuis Léon Colaris uit Weert is een voorselectie gemaakt van betaalbare maar heerlijke kwaliteitswijnen. Per verkochte fles komt €2,00 ten goede aan Stichting De Hoop. De wijnen zijn daarnaast te koop via de webshop.

Ontwikkelingen

Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen van Team Zuid Holland? Bekijk dan vooral eens hun Facebookpagina. Onderstaande video geeft je een impressie van hun sportieve avontuur in 2016.