Caroline Burgers had niet verwacht dat ze na haar studie Bedrijfskunde snel een baan zou vinden en nam een baantje in de supermarkt. Hier kon ze tijdens haar proeftijd nog vertrekken omdat ze was aangenomen bij Talent&Pro. “Ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn om een leuke baan te vinden. Gelukkig bleek het tegenovergestelde waar: binnen een week na het insturen van mijn sollicitatie was ik aangenomen.”

Werken én leren

Caroline voelde tijdens haar eerste gesprek met Talent&Pro meteen een klik: “Talent&Pro is een organisatie die echt goed bij mij past. Naast werken staat leren centraal, je kan tijdens je werk iets betekenen voor een ander en er is ruimte voor veel flexibiliteit en gezelligheid.”

Een frisse blik

Momenteel werkt Caroline als Financieel Adviseur A bij Rabobank Amsterdam, een stapje hoger dan haar vorige functie: Financieel Assistent voor de Rabobank in Almere. Hier gaf ze hypotheekadvies aan klanten en voerde ze allerlei administratieve taken uit. “Toch merk ik dat ik vanuit mijn opleiding ook dingen naar me toe trek die officieel niet tot mijn takenpakket behoren, maar die wel een positieve bijdrage kunnen leveren aan het functioneren van de afdeling. Vooral de frisse blik die je meeneemt omdat je extern bent, speelt hierin een mooie rol.”

Efficiënter werken

Dankzij haar frisse blik constateerde Caroline dat er vrij inefficiënt werd gewerkt op de afdeling. “Ik ben gaan onderzoeken hoe dit veroorzaakt werd en kwam erachter dat dit voornamelijk een kennisprobleem was. Niet elke collega wist hoe elke taak moest worden uitgevoerd.” Caroline ging samen met haar leidinggevende op zoek naar een oplossing, en vond deze: “Alle collega’s krijgen nu per dag een bepaalde taak toebedeeld. Wanneer een collega nog onervaren is in een bepaalde taak, zit er een andere collega bij die wel veel ervaring heeft. Zo zijn de kennisgaten gedicht én kan iedereen zich per dag concentreren op één ding. De werkzaamheden worden nu efficiënter uitgevoerd en de achterstanden zijn opgelost.”

Je hoeft niet alles zelf te doen

“Ik kijk nog steeds heel tevreden terug op mijn carrière bij T&P tot nu toe. Wat ik aan mezelf zou meegeven als ik het opnieuw moest doen, is om alle beschikbare hulpmiddelen aan te grijpen. Er staat een hele organisatie voor je klaar met als belangrijkste aanspreekpunt je People Manager. Je hoeft niet alles zelf te doen, laat anderen je vooral helpen wanneer dat nodig is.”

De toekomst

“Hoe mijn toekomst eruitziet, weet ik nog niet. Ik ben juist in de detachering gaan werken, omdat ik niet goed weet waar mijn stip op de horizon ligt. Ik heb geen idee wat voor functie ik over tien jaar uitoefen. Bij Talent&Pro hoop ik verder uit te vinden welke kant ik op wil. Ik verwacht nog wel geruime tijd bij Talent&Pro te blijven om mijzelf te kunnen ontwikkelen.”

Wil jij net als Caroline ook kennis opdoen én delen? Neem dan snel contact op met onze recruiters. Zij vertellen je meer over de mogelijkheden binnen onze traineeships.