Yes! Afgestudeerd! Ga jij werken of doorstuderen?

Eindelijk… Je scriptie ingeleverd en je diploma gehaald: je bent afgestudeerd! Een nieuw tijdperk breekt aan. Je komt voor het klassieke dilemma te staan: ‘ga ik doorstuderen of ga ik werken?’. Wij helpen je een eindje in de juiste richting.

Werken?

Met je diploma op zak bestorm je de arbeidsmarkt. Je zit vol goede ideeën en wilt deze delen met de rest van de wereld. Het werkende leven heeft een hele hoop voordelen. Je hebt een ritme (geen nachtelijke horeca baantjes meer of ’s ochtends vroeg op om vakken te vullen), je leert een hoop nieuwe mensen kennen en ontwikkelt jezelf terwijl je werkt. En daar bovenop krijg je elke maand ongetwijfeld meer geld op je rekening gestort dan je waarschijnlijk ooit maandelijks aan studiefinanciering en inkomsten uit je bijbaan hebt gekregen. Je studerende vrienden eten droge boterhammen met pindakaas, jij knabbelt rustig je Italiaanse bol met gerookte zalm weg. Het leven kan zo mooi zijn! Maar, in sommige branches kan het als starter lastig zijn om een baan te vinden. Vaak is gebrek aan werkervaring de reden van afwijzing. Maar je moet toch ergens werkervaring op kunnen doen? Daarvoor is er een alternatief: een werkervaringsplek: je werkt mee als volwaardig medewerker van een bedrijf, maar tegen een vergoeding die verdacht veel op je stage vergoeding lijkt. Niet iets waar je op zit te wachten nadat je geen recht meer hebt op studiefinanciering en je weg wilt uit je studentenkamer. Hm, is het dan niet beter om toch door te studeren?

Of toch doorstuderen?

Je bent leergierig en wilt nóg meer leren. Of misschien is het uitstel van executie doordat je geen baan kan vinden? Doorstuderen heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen! Je kunt nog iets langer van het studentenleven genieten en tegelijkertijd doe je steeds meer kennis op. Helaas wordt doorstuderen steeds duurder vanwege de bezuinigingen van het kabinet. Wanneer je geen suikeroom of gigantische spaarrekening hebt of geen torenhoge studieschuld op wilt bouwen, is doorstuderen niet voor iedereen weggelegd. Maar, wat nu dan?

Werken en doorstuderen tegelijk!

Er is een simpele oplossing: een traineeship! Hierbij combineer je werken en leren terwijl je in dienst bent van een bedrijf. Zonder schamel stageloon, maar gewoon keiharde knaken! Zoals het hoort. Bij Talent&Pro bieden we uiteenlopende traineeships aan binnen de financiële dienstverlening. Waarbij jouw (persoonlijke) ontwikkeling op nummer één staat. Je volgt vakgerichte opleidingen en verschillende trainingen en doet tegelijkertijd werkervaring op bij verschillende grote spelers in de financiële sector. Je leert hierdoor veel nieuwe mensen maar tegelijkertijd ook veel bedrijven kennen. En daarnaast combineren wij het werken ook met goede feestjes. Win-win-win toch?

Benieuwd naar onze traineeships? Neem dan snel een kijkje op de vacaturepagina, stel je vragen via chat of bel een van onze recruiters voor meer informatie.