The sky is the limit – het succesverhaal van Leonie

Voor Leonie Van Beek – de Klerk is de sky pas echt de limit. 6 jaar geleden haalde ze haar twéé studies, Rechten en Criminologie, en werkte ze tegelijkertijd bij een advocatenkantoor. Vanuit dat netwerk maakte ze kennis met Talent&Pro. Inmiddels verdeelt ze haar tijd tussen Talent&Pro en haar eigen opgerichte juridisch adviesbureau. Ze deelt met ons haar succesverhaal.

Spreek je ambities uit en groei snel!

Na haar sollicitatiegesprek bij Talent&Pro startte Leonie haar traineeship Verzekeringen bij het Servicecenter van ONVZ. Al gauw ontdekten ze daar dat Leonie veel meer in haar mars had. Want kennis en ambities, die heeft ze genoeg! “Op een netwerkborrel georganiseerd door Talent&Pro ging ik in gesprek met mijn Unit Manager en sprak ik mijn wensen en ambities uit. Ik mocht op gesprek komen bij Aegon. Aanvankelijk als WIA/AOV Casemanager maar het gesprek kreeg een hele andere wending toen ze begonnen over het regresrecht, wat bij Aegon nog niet de aandacht kreeg die het verdiende. Ik wist veel over dit onderwerp, dus mocht ik al snel starten!”. Het regresrecht geeft de werkgever de mogelijkheid om de kosten die hij moet maken voor zijn werknemers (bijvoorbeeld de netto loonkosten en re-integratiekosten), die schade hebben opgelopen door een derde partij, te verhalen op de aansprakelijke derde partij. “Ik heb dit traject zelf in kaart gebracht en een businessplan geschreven. Ook de uitvoering van het juridische traject heb ik in gang gezet. Dit heeft Aegon uiteindelijk vele miljoenen euro’s bespaard. Je kunt je dus wel voorstellen dat de directie blij met me was!”

Juridische carrière in stroomversnelling

Haar carrière kwam in een stroomversnelling. Ze sprak veel met haar People Manager over haar ambitie zich te specialiseren op het gebied van letselschade. Na een aantal opdrachten kreeg zij deze kans bij Reaal, waar ze als letselschadespecialist aan de slag kon. Doordat Leonie veel inhoudelijke kennis had opgedaan kon ze naast haar reguliere werkzaamheden ook opleidingen geven bij zowel de Academy van Reaal als bij Talent&Pro.

Leonie start haar eigen juridisch adviesbureau

Na veel ervaring opgedaan te hebben bij verschillende opdrachtgevers, wilde Leonie zich ook richten op de particuliere markt. Haar visie is dat juridische hulp toegankelijk moet zijn voor iedereen. Met deze motivatie startte ze haar eigen juridisch adviesbureau: ‘Van de Beek de Klerk juristen’. “Ik vind het belangrijk om mensen op een laagdrempelige manier te kunnen helpen met zaken waarbij men het gevoel heeft machteloos te staan. Het is fijn als je echt iets kunt betekenen en  kunt luisteren naar de verhalen”. Leonie werkt nu parttime voor haar juridisch adviesbureau en parttime bij Talent&Pro. “Mijn People Manager heeft mij altijd gesteund in mijn ambities en heeft geholpen met het zoeken naar mogelijkheden om deze te bereiken.

Een kijkje in deze dynamische wereld

Inmiddels is het alweer 6 maanden geleden dat Leonie ‘Van de Beek de Klerk juristen’ oprichtte. Ze heeft al veel casussen mogen behandelen en die zijn zeer uiteenlopend. “Als jurist hoor je de meest bizarre verhalen. Een verhaal wat mij heel erg bij is gebleven is van een stel dat ging trouwen en een huwelijksfotograaf had ingehuurd. Je verwacht dan natuurlijk dat de foto’s van de mooiste dag van je leven, snel jouw kant op komen. Maar de fotograaf bleek met de noorderzon te zijn vertrokken. Het stel probeerde op alle mogelijke manieren met hem in contact te komen maar hij gaf geen reactie meer. Ik werd ingeschakeld om dit tot op de juridische bodem uit te zoeken, wat lastiger bleek dan ik dacht. Uiteindelijk, na bijna een jaar, is het gelukt om de foto’s bij het stel te krijgen.”

Via haar Facebook pagina en haar maandelijkse blog op haar website neemt Leonie je mee in de wondere wereld van schadeongevallen en letselschade. Want wat moet je doen als je een verkeersongeval hebt veroorzaakt doordat een eendenfamilie de weg overstak en je gedwongen op de rem moest? Of hoe weet je wanneer je recht hebt op een vast contract? Van een hondenbeet tot aan schade aan je auto, Leonie weet en geeft raad en verhaalt kosteloos de schade! Meer weten? Neem eens een kijkje op haar website.

Stimuleren van Talent

Talent&Pro stimuleert haar medewerkers om dromen na te jagen, zichzelf te ontwikkelen en altijd te blijven leren. Onze People Managers spelen een grote rol in dit ontwikkelproces. Heb jij ook een droom? Wil je graag in de financiële sector werken met veel doorgroeimogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures of kom eens een kop koffie drinken!