Casemanager Meyke: regie houden op je carrière zorgt voor een betere jij én een betere werkgever

Een organisatie verbeteren doe je niet alleen met slimme oplossingen, digitalisering en procesoptimalisatie. Net zo vaak is het een kwestie van de juiste persoon op de juiste plek zetten. Meyke Harmsen, ooit zelf als consultant actief voor T&P, heeft nu als casemanager een belangrijke rol in een steeds belangrijker wordend organisatievraagstuk: hoe voorkom je verzuimpreventie, begeleid je uitgevallen collega’s weer naar duurzame inzetbaarheid en help je een bedrijf tegelijk aan vitalere medewerkers. In deze blog laat Meyke zien dat de regie over je eigen loopbaan pakken zowel voordelen biedt voor je persoonlijke ontwikkeling als voor de organisatie als geheel. Ze schreef deze blog over de kracht van zelfregie en de winst die het haar en Talent&Pro oplevert.


Als voormalig consultant, eerst bij Welten, daarna bij Match&More en na 2012 bij Talent&Pro heb ik jarenlang gedetacheerd bij de Rabobank gewerkt. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat je in het blijven nastreven van werkgeluk altijd zelf aan het roer moet staan van je ontwikkeling. Ik zeg bewust “nastreven van werkgeluk”, omdat ik geloof dat ambitie en werkgeluk veranderlijk zijn. Belangrijk is dat je geen genoegen neemt met een carrière waar je geen voldoening uit haalt. Jouw carrière vormgeven betekent dat je te allen tijde de koers zelf moet durven bepalen. Niet geheel onbelangrijk: je gezondheid en vitaliteit hebben daar baat bij. Een langdurig zieke werknemer kost bedrijven al snel 250 euro per dag, maar verzuim kan ook privé de nodige negatieve effecten hebben. Door de verschillende functies die ik heb mogen bekleden – eerst als consultant en daarna als People Manager van een groep consultants – heb ik met steeds een andere pet op kunnen kijken naar onderwerpen als zelfregie, werkgeluk en ontwikkeling.

Handelen naar je ambities

Ik denk altijd na over mijn volgende stap. In mijn rollen als leidinggevende binnen de Rabobank en mijn rol als People Manager binnen Talent&Pro had ik ook te maken met verzuim en ik wist dat daar mijn volgende stap lag. Ik ben een opleiding gaan doen tot Casemanager om mijn kennis en kunde te vergroten.  Toen ik in de rol van Casemanager aan de slag wilde binnen Talent&Pro, was dat voor mijn collega’s dan ook een logische stap. Eveneens een belangrijk onderdeel van regie houden op je carrière is dus: je acties moeten in lijn zijn met de ambities die je uitspreekt.

Aanpassing is een natuurlijk proces

Het werk van een Casemanager is uitdagend. Ik probeer daarbij altijd oog te hebben voor de medewerker én voor het bedrijf. Mijn groen-rode DISC profiel helpt mij daarbij. De balans bewaken betekent soms dat ik “Rood”  (Dominant) te werk ga, zoals de DISC-ingewijden zouden zeggen. In de basis werk ik vanuit mensgerichtheid en betrokkenheid “Groen” (Stabiel), maar ik kan ook strak sturen op verplichtingen als dat nodig is. Mooi om te zien dat je DISC profiel kan veranderen in de loop van de tijd.

Als People Manager had ik een groen-blauw DISC profiel en maakte ik veel vaker gebruik van het “blauw” (Consciëntieus). De vrijheid en verantwoordelijkheid die gepaard gaan met mijn nieuwe baan als Casemanager vragen dus dat ik me aanpas. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je, om succesvol te zijn in een volgende carrièrestap, open moet staan voor een andere manier van werken. Wat dus ook betekent dat je DISC kleuren kunnen veranderen.

Waar kun je het verschil maken?

Een van de redenen dat ik met succes heb kunnen pleiten voor een Casemanager binnen Talent&Pro is dat er een prangend vraagstuk lag. Werken in de detachering levert in korte tijd veel waardevolle ervaring op, maar vraagt ook veel van onze jonge medewerkers. Ineens 40 uur werken, opleidingen volgen om je snel te kunnen ontwikkelen en daarnaast een actief sociaal leven leiden is iets waar sommigen begrijpelijkerwijs aan moeten wennen. Als er dan soms ook andere problematieken spelen, kan het wel eens gebeuren dat een medewerker uitvalt. Dat is voor niemand fijn. Maar als het gebeurt, is het wél fijn als iemand met je meedenkt richting duurzaam herstel. Als Casemanager is het mijn missie ervoor te zorgen dat die collega’s en de organisatie minimaal last ervaren van de wettelijke kaders die er zijn.

Bijdragen aan verbetering

Als commerciële organisatie, waarvan de inzet van professionals het verdienmodel is, kan het verleidelijk zijn om medewerkers die eerder in verzuim waren, toch te snel en zonder de juiste begeleiding, weer in te zetten. Het is daarom extra bijzonder dat Talent&Pro oog heeft voor een zorgvuldig uitgevoerd verzuim- en re-integratieproces. Het is een bonus dat ik telkens zelf de regie heb genomen in mijn carrière, waardoor ik nu met veel plezier die functie van Casemanager mag vervullen. Ik ontzorg de People Managers in het administratieve proces, maar ben ook afhankelijk van onze Accountmanagers en opdrachtgevers in het re-integratietraject.

Samen dragen we zo bij aan een gezondere en (werk)gelukkigere werkomgeving. Door regie te nemen over mijn carrière houd ik niet alleen plezier in mijn werk, maar kan ik ook een steentje bijdragen aan een 366 Dagen Beter Talent&Pro.